Opencart Ödeme Modülü Yazma
-
Hocalarım bunun araştırmasını yaptım ancak hazır pluginler çıktı karşıma ve hiç bi b*k anlayamadım. Elimde de iş var. İnceleyerek en fazla route ile ek sayfa oluşturmayı çözebildim. Hala daha ödeme methodu oluşturamadım gayet karmaşık bir yapısı var, en azından bana göre. Hangi yolları izlemeliyim var mıdır tecrübesi olan ?
-
halihazırdaki paypal modülünü incelersen yardımcı olur
olay genel olarak nasıl işliyo anlatayım :
sen opencartta siparişini oluşturuyosun. sonra sipariş tutarı vs verileri alıp ödemeyi alacak kuruma gönderiyosun (mesela paypal)
kullanıcı tamamen senin siteden gidiyo, ödemeyi alan yerin (mesela paypalın) sitesinde işlemini yapıyo. sonra tamamlanınca paypal gelip senin sitene ona verdiğin sipariş numarasıyla tekrar request gonderiyo
mesela index.php?route=payment/paypal/completed&siparis=888&sonuc=odendi
gibi gibi
pm den gelebilirsin istersen
ayrıca hangi firma için ödeme modülü yazacaksın ?
anektod :
eğer taksit tabı yapacaksan : kart numarasının ilk 6 hanesine BIN denir (bank identification number)
kullanıcı kart no girince ilk 6 haneye göre hangi bankanın kartı olduğuna bakıp ona göre taksit şeysini çıkartırsın.
mesela 5570 23 garanti bonus un BIN i falan
-
ne yapmak ıstıyorsun ? sanal pos mu gerekıyor ?
-
hipokondriyak bunu yazdı
ne yapmak ıstıyorsun ? sanal pos mu gerekıyor ?
aynen hocam, farklı bir sanal pos sistemi var o modülü eklemem gerekiyor
