Opera Çökme Sorunu
-
Hocalar son zamanlarda opera devamlı çökme hatası veriyor genellikle ayrı sekmelerde açılan videolarda, ekşi sözlük vb. sitelerde karşılaşıyorum, kullandığım sürüm 11.0 var mı aynı sorunla karşı karşıya olan veyahutta çözümü nedir..? Mozzila, Chrome vs kullan gibi şeyler yazmayın..
-
Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------
Hocalar son zamanlarda opera devamlı çökme hatası veriyor genellikle ayrı sekmelerde açılan videolarda, ekşi sözlük vb. sitelerde karşılaşıyorum, kullandığım sürüm 11.0 var mı aynı sorunla karşı karşıya olan veyahutta çözümü nedir..? Mozzila, Chrome vs kullan gibi şeyler yazmayın..-----------------------------
hocam opera 11 kullanıyorum çökme sorunu bu versiyonda yaşamadım. Ama bundan öncekinde çok oluyordu. İstersen bi tamamen kaldırıp tekrar yükle. Kaldırma işlemini your uninstaller tarzı bi programla yapmanı öneririm. belki eski sürümden dosyalar kalmış olabilir.
-
Operayı kullanmaya başladığımdan beri rastlantılar dışında çöktüğünü hatırlamıyorum.Sorun operadan ziyade pluginler de olabilir.
Java,Flash bunların uygun sürümlerini ve son versiyonlarını güncelleyip dene bence eğer çözüm olmazsa komple kaldırıp temiz bir kurulum yapmayı da deneyebilirsin.Genel bir çökme problemi olsa bu rapor edilir ve onarılırdı çoktan. Bilgisayarda buna sebep olan bir şey vardır.
Ek : Sonradan aklıma geldi videolarda sorun oluyor demişsin.Birden fazla aynı işi yapan codec yüklediysen (K-lite ile Xp Codec pack mesela) birbirlerini bozmuş olabilirler, dengesizlik yaratıyordur.Buda ihtimal dahilinde olsun.
-
valla kardeşim bende de ikide bir çöküyor ilk kuruyorum 1 hafta sıkıntı yok 2 haftaya bi sorunla karsılasıldı bilmem ne oldu soyle oldu boyl eoldu derken bırdaha kuruyorum eskıden hıc boyle seyler yasamazdık
-
hocam mozilla'da da betik hatası alıyorum habire flashla uğraşırken ne alakaysa artık. kafayı sıyıracağım bende :|
-
Şimdi arkadaşlar benim bildiğim bu konuda en çok açığı olan chrome idi fakat operadan girdiğim yerlere chromda girdiğim zaman herangi bir çökme olmuyor operada ise çöküyor bende anlamadım. Son 3-4 haftadırda yaşıyorum bu sorunu. kullandığım sürüm eski sürümün üzerine kurulu değil formattan sonra direk 11.0 ı kurdum ben. Videolarla ilgilide k-lite'den başka bir eklenti yok şuan tarayıcıda.
-
Avira facebook sayfasında operaya dair bir mesaj yayınladı:
Avira Antivir Türkiye Opera web tarayıcısı için kritik güvenlik açığı tespit edildi.Opera tarafından güncelleştirme yayımlanana kadar geçici olarak başka bir web tarayıcısı (Firefox,Chrome,Explorer) kullanmak en doğru seçim olacaktır.
-
Flash player'i güncellermisiniz. eğer hala düzelmediyse operanın çöktüğü sitelerdeki reklamı sağ tıklayıp > içerik engelle diyerek engelleyin. flash reklamlar operaya yük olabiliyor.