Opera Next(Webkit) Faciası
-
Merhaba müridler.
Az önce opera 15 next(webkit) sürümünü indirdim bi bakmak için.
Chromium tabanlı yapmışlar,malum açık kaynak kod olunca bende zaten diğer tarayıcılara göre çok daha fazla olan özelleştirme imkanımızın dahada artmış olabileceğini düşündüm ama indirince tam bir faciayla karşılaştım.
Öncelikle tarayıcıyı yüklediğimde ilk yaptığım şey sol üstteki menü çubuğunu açmak olurdu,bunda o imkan yok.
Ayarlar kısmına girdiğimdeyse nerdeyse hiçbir özelleştirme imkanı göremedim.
Opera kullanıcılarının çoğunluğunun tasarımı,sadeliği ve özelleştirme imkanları yüzünden kullandığını düşünüyorum.
Ama bu webkit sürümüyle 6 yıldır opera kullanan ben bile soğudum resmen :S
Siz müridlerinde fikrini almak istedim.
(Chrome'un o iğrenç tasarımını almış tamamen :( Önceden hızlı başlat,yeni sekme gibi bir sürü yeniliği getiren opera şimdi tam kopya olmuş..)
ModS: konun neden genelde?
-
Hocam normal. Bu gelecek geri bildirimler ile Final halini alacak ve her ne ise o zaman olacak. İyi veya kötü. Bence eksikliğini gördüklerin ile ilgili geri bildirim göndermelisin. Gelişimine bu şekilde katkıda bulunabilirsin.
-
Opera türkiye sayfasına yazdım,facebooktaki opera ana sayfasına yazmak için girdim gördüğüm ilk yorum
"This IS NOT Opera.
This is not the browser I've been using since 1999.
This is just a colored skin for Chrome.
How changing the engine is affecting the whole UI? Why ALL the features and customizations are gone? There is NOTHING left.
I want my Opera back."Pencereden dağa taşa i want my opera back diye bağırasım var ya.
-
Bende 2000 yılından beri opera kullanıyordum. Ancak son 1 yıldır ram kullanımı konusunda firefox'dan farkı kalmamıştı. Son 1-2 aydır chrome kullanıyorum. Daha iyi değil ama bari web development sırasında işimi kolaylaştırıyor.
-
TeRRoR bunu yazdı
Bende 2000 yılından beri opera kullanıyordum. Ancak son 1 yıldır ram kullanımı konusunda firefox'dan farkı kalmamıştı. Son 1-2 aydır chrome kullanıyorum. Daha iyi değil ama bari web development sırasında işimi kolaylaştırıyor.
Chrome'a tema giydirip koymuşlar hocam,opera namına birşey göremedim kullanabilirsin şuan..
Yani anlayamadığım,bunun neyini opera diye sunuyorlar,chromium'dan ne farkı varda çıkarıp koymuşlar böyle?
Opera'ya ait hiçbirşey kalmamış.
-
pcdoktor636 bunu yazdıTeRRoR bunu yazdı
Chrome'a tema giydirip koymuşlar hocam,opera namına birşey göremedim kullanabilirsin şuan..
Yani anlayamadığım,bunun neyini opera diye sunuyorlar,chromium'dan ne farkı varda çıkarıp koymuşlar böyle?
Opera'ya ait hiçbirşey kalmamış.
indirip bakamadım henüz ama http://www.operaturkiye.net/opera-15-next/ şuradan baktım biraz. bu durum bence normal. böyle köklü bir değişiklikten sonra component component opera'ya özgü şeyler ekleneceklerdir diye tahmin ediyorum. Şuanki amaçları kullanıcılara sorunsuz render sunabilmek olduğunu düşünüyorum ki final release olmamış sanırım sitesinde halen 12.15 sürümü var.
-
yandex rulz
-
Varg bunu yazdı
yandex rulz
uzun zaman yandex de kullandım. o da laciverti. ha stabilite hariç chrome dan iyi. ama flash anasnı mikiyo yandexin.
farklı tarayıcı kullanmak isteyenler bi maxthon u denesin..
-
şaka gibi resmen