Opera Turbo 10 Alpha

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

Opera laboratuarları, web sayfalarını hızlandırmak için Opera web tarayıcıları için Opera Turbo özelliğini çıkarttı. Henüz beta aşamasında olan Opera Turbo, özellikle yavaş bağlantısı olan kullanıcılar için geliştirilmiş. Evinizdeki bağlantı genelde yeterince hızlı ancak bir kafede açık bir WiFi üzerinden erişim yapmaya çalıştığınızda hız sorunu yaşayabilirsiniz. Ya da EDGE gibi bir bağlantı üzerinden nete çıkıyorsanız yine hızınız epey az oluyor.

Opera Turbo, web sayfasını sıkıştırıp bilgisayarınıza indiriyor. Web sayfasının boyutu azalırken, (yaklaşık 4 kat) kullanılan bant genişliği de azalmış oluyor. (Son kullanıcının harcadığı bant genişliği) . Peki bu nasıl sağlanıyor?

Web sayfasındaki resimler daha düşük bir kalitede size gösteriliyor.

Opera Turbo, web sayfasını değiştirmiyor. Web sitelerinin yapısı ve içeriği aynen korunuyor. Ama resim çözünürlükleri farkedilir şekilde değişiyor. Flash ve AJAX gibi dinamik ve zengin içerikler de destekleniyor. 

Download >>>>http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1497m.exe                                                                                                                      Ben fre yi bıraktım bu özelliği görünce super bişe + fre cok kasıyo pc yi+torrent kulanırken aktıfleştiriyorum cok işe yarıyo önce den torrenti kapatmak zorunda kalıyodum

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    aa operanın eklentisidemi varmış :D

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam eklenti diil heralde ama cok super kulanışlı  turbo dan dolayı operaya gectim 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

elr bunu yazdı:

DJ_Alper bunu yazdı:

hocam eklenti diil heralde ama cok super kulanışlı  turbo dan dolayı operaya gectim 

120 kb ı 1 mb mı yapıyo :) hoca bakın bu tür programlar gelişmiş olan ülkelein internetlerinde işe yarıyor telekom vermiş sana en çok çeksen idm flashget veya orbitle çekersin daha ne aşacan :)=

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

Turbo modu açtığınızda, Opera'nın sunucuları araya giriyor ve tarayıcı bilgileri Opera'nın sunucularından çekiyor. Bu şekilde resimlerde sıkıştırma yapılabiliyor. Hatırlarsanız, benzer bir çalışma metodunu da Opera Mini izliyordu.

Ancak https üzerinden bağlandığınızda ise Opera sunucuları aradan çekiliyor ve doğrudan web sayfası ile iletişim kuruyorsunuz.

hocam özeliği su senin gircen adresi kendi server ına indiriyo orda resim vs leri sıkıştırıyo göruntu bozuluyo tabi sonra sen onun serverından cekiyosun  sıkıstırlmıs sekilde az boyutlu oluyo  +ben opera mini kulandım dan biliyom

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    eklenti degil Opera 10 türkçe sürümü

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Salu3
    Salu3's avatar
    Erkek

Opera'yı şimdi güncelledim fakat TBT'de bu özelliği açınca görüntüyü ciddi şekilde bozuyor. Hız arayanlar için ideal ama görsellik için aynı şeyi diyemeceğim :D

Edit:Hız özelliğinden başka bu yeni sürüm "Gmail" de çok fazla sıkıntı yaratıyor. 

http://img529.imageshack.us/img529/7986/tbt.jpg

Tren odun seçmez hacı abi...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Salu3 bunu yazdı:

bende gmail le giriyorum ama bende gösteriyo bi sıkıntı olmuyo 

Toplam Hit: 890 Toplam Mesaj: 8