Opera Turbo 10 Alpha
-
Opera laboratuarları, web sayfalarını hızlandırmak için Opera web tarayıcıları için Opera Turbo özelliğini çıkarttı. Henüz beta aşamasında olan Opera Turbo, özellikle yavaş bağlantısı olan kullanıcılar için geliştirilmiş. Evinizdeki bağlantı genelde yeterince hızlı ancak bir kafede açık bir WiFi üzerinden erişim yapmaya çalıştığınızda hız sorunu yaşayabilirsiniz. Ya da EDGE gibi bir bağlantı üzerinden nete çıkıyorsanız yine hızınız epey az oluyor.
Opera Turbo, web sayfasını sıkıştırıp bilgisayarınıza indiriyor. Web sayfasının boyutu azalırken, (yaklaşık 4 kat) kullanılan bant genişliği de azalmış oluyor. (Son kullanıcının harcadığı bant genişliği) . Peki bu nasıl sağlanıyor?
Web sayfasındaki resimler daha düşük bir kalitede size gösteriliyor.Opera Turbo, web sayfasını değiştirmiyor. Web sitelerinin yapısı ve içeriği aynen korunuyor. Ama resim çözünürlükleri farkedilir şekilde değişiyor. Flash ve AJAX gibi dinamik ve zengin içerikler de destekleniyor.
Download >>>>http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1497m.exe Ben fre yi bıraktım bu özelliği görünce super bişe + fre cok kasıyo pc yi+torrent kulanırken aktıfleştiriyorum cok işe yarıyo önce den torrenti kapatmak zorunda kalıyodum
-
aa operanın eklentisidemi varmış :D
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hocam eklenti diil heralde ama cok super kulanışlı turbo dan dolayı operaya gectim
-
elr bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------hocam eklenti diil heralde ama cok super kulanışlı turbo dan dolayı operaya gectim
-----------------------------120 kb ı 1 mb mı yapıyo :) hoca bakın bu tür programlar gelişmiş olan ülkelein internetlerinde işe yarıyor telekom vermiş sana en çok çeksen idm flashget veya orbitle çekersin daha ne aşacan :)=
-
Turbo modu açtığınızda, Opera'nın sunucuları araya giriyor ve tarayıcı bilgileri Opera'nın sunucularından çekiyor. Bu şekilde resimlerde sıkıştırma yapılabiliyor. Hatırlarsanız, benzer bir çalışma metodunu da Opera Mini izliyordu.
Ancak https üzerinden bağlandığınızda ise Opera sunucuları aradan çekiliyor ve doğrudan web sayfası ile iletişim kuruyorsunuz.
hocam özeliği su senin gircen adresi kendi server ına indiriyo orda resim vs leri sıkıştırıyo göruntu bozuluyo tabi sonra sen onun serverından cekiyosun sıkıstırlmıs sekilde az boyutlu oluyo +ben opera mini kulandım dan biliyom
-
eklenti degil Opera 10 türkçe sürümü
-
Opera'yı şimdi güncelledim fakat TBT'de bu özelliği açınca görüntüyü ciddi şekilde bozuyor. Hız arayanlar için ideal ama görsellik için aynı şeyi diyemeceğim :D
Edit:Hız özelliğinden başka bu yeni sürüm "Gmail" de çok fazla sıkıntı yaratıyor.
-
Salu3 bunu yazdı:
-----------------------------bende gmail le giriyorum ama bende gösteriyo bi sıkıntı olmuyo