folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Opera Ya Başladım Birkaç Eklenti Arıyorum

Opera Ya Başladım Birkaç Eklenti Arıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

evet tam 4 seneden sonra opera'ya başlamaya karar verdim hep içimde vardı değiştirmek ama firefox eklentilerinden dolayı istemiodm ancak opera 10. sürümde de eklenti yükleniomuş gibi bir duyum aldım hızı mozilladan daha iyi ancak aradığım birkaç eklenti var

1 Firefox taki Adblock gibi resim flash java pop-up engelleyebileceğim bir eklenti

2- firefoxta ki  download helper seyredilen dinlenilen video müzikleri indirmek için

3- Firefox taki Linkifications eklentisi sayfadaki bütün url leri tıklanabilir halde olur kopyala yapıştır la uğraşılmıyor.

bu kadar firefox seviyorsan neden geçtin derseniz opera gerçekten daha hızlı alışabilirmiyim bilmiyorum ama gayet güzel şu ana kadar.

Teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------

hiz istiyorsan chrome'a gec

adblock var chromeda

chrome sevmiyorum sürekli hata veriyor bende sürekli sayfa görüntülenemiyor felan diyo.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkF4Te
    DarkF4Te's avatar
    Erkek

Kendimce cevap vereyim sana

1) Siteye sağ tıklayıp içerik engelleme aracını kullanabilirsin.

2) Bu konuda bilgim yok ama ben adres çubuğuna opera:cache yazarak cacheden dosyayı mp3 video her neyse araklıyorum.

3) CTRL + SHIFT + L kombinasyonu ile sayfa içerisindeki linkleri listeleyebilir, filtreleyebilirsin.

bunların hıcbırı ekstradan değil operanın kendi özellikleri.
    Fazlasını doğrularını tamamını http://my.opera.com/community/ adresinde forumlardan kullanıcıların bloglarından vs. öğrenebilirsin bence ama tbtde de opera konusunda bilgili müritler var onlar yetişir yakında.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:

hiz istiyorsan chrome'a gec

adblock var chromeda 

firefoxda da var

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

DarkF4Te bunu yazdı:

Kendimce cevap vereyim sana

1) Siteye sağ tıklayıp içerik engelleme aracını kullanabilirsin.

2) Bu konuda bilgim yok ama ben adres çubuğuna opera:cache yazarak cacheden dosyayı mp3 video her neyse araklıyorum.

3) CTRL + SHIFT + L kombinasyonu ile sayfa içerisindeki linkleri listeleyebilir, filtreleyebilirsin.

bunların hıcbırı ekstradan değil operanın kendi özellikleri.
    Fazlasını doğrularını tamamını http://my.opera.com/community/ adresinde forumlardan kullanıcıların bloglarından vs. öğrenebilirsin bence ama tbtde de opera konusunda bilgili müritler var onlar yetişir yakında.

hocam mesela yolladığın bağlantı tıklanır halde deil ben onu kopyalayıp tab a yapıştırarak hayatımın 3 saniyesini boşu boşuna harcıyorum :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckle
    knuckle's avatar
    Erkek

Opera kullanmak Firefox kullanmaktan zordur. Çünkü onu etkin olarak kullanabilmeniz için epey özveride bulunmanız lazım. En güvenilir tarayıcı nişanını kaybetmemek için bir eklenti sdk'sı yayınlamadığından Opera'nın eklentileri yoktur. Ancak widget'ları vardır. Neyse, sorduğun soruların hepsinin cevabı var hocam.

Öncelikle reklam engelleme;

1-

2-

Gördüğün gibi ben de bir kaç siteden gelen reklamı engellenmiş.

Ancak aşağıdaki adreste neredeyse bütün reklam sitelerinin adresleri var, bu listeden de dilediklerini engelleyebilirsin. http://my.opera.com/Tamil/blog/ad-block

İzlediğin  - dinlediğin video yada müzik dosyalarını adres satırına opera:about yazdığında Geçici Bellek : karşısında gördüğün yerel yolu açarak her ne kadar tüm dosyalar benzer isimlere sahip olsada boyutuna göre sıralayarak bulabilirsin. Zira MB ile ifade edilebilecek dosyalar müzik ve video dosyaları oluyor.

Aşağıdaki resimdeki dosyalar video dosyaları uzantılarını flv yapınca neyin ne olduğu ortaya çıkıyor. Aslında Opera önbelleğindeki dosyaları görmemizi ve almamızı sağlayan bir program vardı ancak Opera'nın son sürümü ile uyumsuz olduğundan hiç paylaşmıyorum. Yeni sürümü çıkarsa ben zaten forumda duyururum tüm müritlere.

Firefox'taki Linktifications nedir iblmiyorum ancak bir araştırır, kavrar ; Opera için varsa sunar yoksa hazırlarım.

fazla uzaklaşmış olamaz...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkF4Te
    DarkF4Te's avatar
    Erkek

@XpertVision
    hocam evet başta bende öyle yapıyordum ama herhangi bir texti seçip sağ tıklayıp web sayfasına git seçeneğini seçersen linki açar düz metinde de googleda arama yapıyor.chrome ve maxthon da vardı bu özellik çok severim de maxthon da seçip süreklediğimiz de açılıyordu tıklama falan biraz uzatıyor işi ama değer :P

eğer aynı sekmede açılıyorsa da tercihler (CTRL+F12) -> sekmeler sekmesinde (:D)-> açık sekmeyi yeniden kullan seçeneğini kaldırırsan yeni sekmede açar web sayfasına git tuşunu ve aramaları vs.

@knuckle doğru dedin etkin olarak kullanıldığında opera hayatı kolaylaştırıyor vallahi.

Toplam Hit: 705 Toplam Mesaj: 7