Oracle Öğrenmek ?
-
Arkadaşlar merhaba, eskiden az buçuk css, php falan yazabilen bi insandım ancak sonra aksaklıklar oldu başlangıç seviyesinde kaldım daha da fırsatım olmadı. Hep web tabanlılara merak salmıştım da, şuan hastanede çalışıyorum ve bu tür büyük yerlerin belediyelerin falan hep yazılımları oracle tabanlı.
Ve ben gördüm ki oracle bilen harbiden iyi para götürüyor. Bilgi işlem elemanlarından kralı yok valla orda. Şimdi oracle öğrenmek istiyorum arkadaşlar, önerileriniz ne yönde? bilmek istiyorum. Nasıl başlamalıyım vs ya da böyle dışarıdan öğrenebilecek bişey mi..
Gerçekten bilen bir kişi tarafından aydınlanmaya ihtiyacım var, az buçuk ucundan tutabileceğim bişeyse sonradan kaptırır giderim.
-
muhasebe stajımda öğrendim bu proğramı bana muhasebeyi sevdiren proğramdır kolay ve basit bi proğramdır öğrenmek çok kolaydır
-
sensiz_aglamam bunu yazdı
muhasebe stajımda öğrendim bu proğramı bana muhasebeyi sevdiren proğramdır kolay ve basit bi proğramdır öğrenmek çok kolaydır
o kadar kolay ifade etmişsin ki görende html sanacak hocam ben sanmıyorum o kadar kolay oldugunu ama programlama mantıgını bildikden sonra herhalde birbirinin benzeridir
-
sensiz_aglamam bunu yazdı
Paint gibi kolay bir program heralde bu oracle :D
u235 tarafından 10/Ara/14 20:16 tarihinde düzenlenmiştir -
bastan belirteyim, "sen aslansın, halledersin, parcalarsın" seklinde bir yazı olmayacak bu mesajım, ona göre devam edip etmeme kararı senin :)
daha önce web isleriyle ugrastıysan, oracle bambaska bir dünya, öncelikle bunun bilincinde olmalısın.
oracle ögrenmek cok zordur, zahmetlidir, emek ister. bir kere türkce doküman bulamazsın, oracle'ın kendi dokümantasyonu ve iyi sayılabilecek kitapları var ancak bunlar tabi ki ingilizce. daha baslangıc asamasında kurulumlarda sıkıntı yasayacaksın, step-by-step ilerlesen bile hata yapacaksın ve hatanın cözümü icin otn forumlarını arastıracaksın bol bol. daha baslangıcta sorunlarla karsılastıkca "ee sikerim" moduna gireceksin zaten.
parası iyidir, güzel kazanırlar ama neden ? madem bu kadar para var da neden her bilisim sektöründe ise baslayacak olan ögrencilerin alayı oracle'a yönelmiyor ? öncelikle kimsenin götü yemiyor bu birinci sebep. ikincisi ögrenme yolunda para dökmen gerekiyor. oracle, sertifikasyon konusunda egitimi sart tutar ve bugün bu egitimleri veren firmaların en ucuzu, ögrenci indirimiyle 4 bin lira.
parası neyse de, ögretiyorlar mı diye sor ? maalesef hayır. millet sanıyor ki "kursa gideyim de dba olayım". bu kafayla bir senede 1000 kisi gidiyorsa kursa, belki 10 tanesi kariyerine oracle üzerinden devam ediyordur cok net söylüyorum.
kursa gittin, ingilizce dokümanları yalayıp yuttun, yeterli mi sanıyorsun ? hayır. sahada calısmadıktan, teorik bilgiyi pratige cevirmedikten sonra sansın olmuyor. %100 bir firmada calısmak, cıraklık yapmak sart. ayrıca linux üzerinde de belirli bir düzeyde olmak zorunlu artık büyük firmalarda. programlama ögrenmek gibi degil oracle ögrenmek. programlamanın temelini, mantıgını 10 yasındaki cocuga anlatabilirsin ama oracle icin aynı sey gecerli olmaz. yazılımcı arkadaslara laf sallıyorum gibi bir düsünce cıkmasın, o anlamda yazmadım tabi ki.
firma bulmak da kolay degil. bugün oracle'ı yogun olarak kullanan bankalara, telekomünikasyon firmalarına dba - dwh tarafında "cırak" olarak girmek bile meziyetli bir is. cünkü bu firmaların en kritik parcası, verileri. haliyle öyle her geleni almaları sansı yok.
ben gercekten biliyor muyum oracle'ı da sana bunları söylüyorum ? hayır. benim bilgim su an icin okyanusta ada parcası kadardır. oracle topluluklarının gerceklestirdigi forumlarda, yası 40'ı gecmis, en az 15 senedir bu alanda uzmanlasmıs insanlardan su cümleyi duyabiliyorsun : "cok eski bir bilgiymis ama ben bunu yeni ögrendim."
böyle bir derya iste oracle. teknik bilgin, ingilizcen, paran, zamanın, hevesin varsa ve calısabilecegin bir firma bulurum diyorsan hic durma.
@sensiz_aglamam
sen cok yanlıs geldin sanırım, komut satırından veri tabanını ac kapa yaptın da ondan mı böyle yazdın veya su an bambaska bir yazılımdan mı bahsediyorsun bilmiyorum da.
edit : ayrıca bir alttaki mesajda oldugu gibi, oracle'ın bir sürü ürünü mevcut ama ben sadece veri tabanını kastetmissindir diyerek onun üzerinden gittim. yoksa exadata, middleware olayları da var tabi.
Andrei tarafından 10/Ara/14 20:21 tarihinde düzenlenmiştir -
oracle da oracle'ın neyi? :D sadece veritabanını mı?
http://www.oracle.com/us/products/index.html
oracle ürünleri burada.
-
linux
java
oracle database
bunlara hakim olabilecek vaktin varsa durma. zaten hakim olabilecek seviyeye gelmiş kişilerin çoğu öğrenmeye vakitleri olmadığı için öğrenemiyor, iş koşturmasından vakit mi kalıyor? ama varsa şöyle uzun süreli boş bi vaktin kapıverirsin.
-
hocam oracle konularını paylaşabilir misiniz?
Trigger, View, Standart sql' ler ve procedure' ler dışında öğrenmemiz için ne önerirsiniz ya da bunlar dışında bilmemiz gerekenler nelerdir?
-
DBA olmak bildiğin yaşam tarzı adamlar alt yapı(donanım,storage,sanallaştırma,OS) ve yazılımın arasında olduklarından her aksiyondan etkileniyorlar. Bildiğin paranoyaya başlıyorlar. Artık Oracle bildim paralar gelsin oooo baby dönemide bitiyor, millet oracle+big data,oracle+terradata,oracle üzerine deli gibi BI yaparım diye geziyorlar.
-
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. @Andrei hocam sen çok çok sağol çok gerçekçi bir üslupla yazmışsın teşekkürler.
Ancak şuan aklıma takılan dökümanların ingilizce olması ve benim ingilizcem iyi değil bir döküman okuyacak kadar özellikle de bir programlama dilinin eğitimini alacak kadar asla.
Türkçe kaynaklara yönelmekten başka çarem yok, kendimi vereceğim, bir kaç yılımı heba edebilirim hiç sorun değil. Takıntı meselesi oldu. :))