folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ormanlarımız Yanmasın!

Ormanlarımız Yanmasın!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nespace
    Nespace's avatar
    Erkek

Merhabalar..Son günlerde artan orman yangıları sebebiyle açıyorum konuyu..

Ormanlar milli servettir, yaşam kaynağı,insanlığın olmazsa olmazıdır..

Ormanlar olmadan yaşam olmaz,insanlık,canlılık olmaz.

Ormanlar bizim için bu kadar değerli, peki biz ormanlar için ne yapıyoruz?Yakıyoruz,yıkıyoruz..

Hala Antalya'da devam etmekte olan yangında 13bin futbol sahasından büyük alan yandı!

Gazeteyi okuduğumda ağzım açık kaldı boğazım kurudu..

Ormanların yanmasının yanında, milyonlarca böcek,hayvan ev ve insan da kaybediliyor!

Peki neden? Neden yanıyor ormanlar?

Mümkünse 1 fidan bile olsa dikelim..

Hatta buradan sesleniyorum böyle bir organizasyon olsun cebit çıkışında herkes 1er tane diksin.. 

Yangınlar o kadar arttı ki, daha önce hiç yangın çıkmayan doğu karadeniz sahilinde 5 gün içinde 1000 hektarlık orman yandı!

Tehlikenin boyutuna bakar mısınız? 

Buradan herkesi duyarlılığa davet ediyorum..Lütfen daha dikkatli olalım,olduralım..

Soru:Şu şu adam forumda Nazizm/Faşizm/Satanizm/... propagandası yapıyor banlayalım manyakmıdır nedir? Cevap:Aklı başında adamın burda işi ne zaten, bütün forumu mu silek yani?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

çok  iyi bir konuya değinmişsiniz.

daha 1 ay önce benim memleketimde yandı(mersin gülnar)

biz gülnar için arkadaşlarla  ciddi bir ağaçlandırma kampanyası başlatmayı düşünüyoruz..

inşallah antalyadaki yangın içinde devletin ve milletin el ele verdiği yaraları sarıp eksikleri kapattığı atılımlar yapılır..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

1 fidan dikemiyorsak bile en azından pikniğe falan gittiğimizde yerlere camdan yapılmış şeyler atmayalım. çünkü bunlarda yangın çıkmasına sebebiyet verebiliyor.

benim oturduğum yer çok şükür yeşillik kaynıyor ama ne yazık ki burdaki insanlar bunun kıybetini bilmiyor antalyada 10bin hektar alan kül olmuş yazık günah değil mi 

We can be more, we can be much more.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nespace
    Nespace's avatar
    Erkek

Birazda belediyelere düşüyor görev aslında.

Bu yaz tatile gittiğim yerde(Balıkesir-Altınoluk) adamlar her ihbara 3 tane orman itfaiyesi yolluyor.. 

Soru:Şu şu adam forumda Nazizm/Faşizm/Satanizm/... propagandası yapıyor banlayalım manyakmıdır nedir? Cevap:Aklı başında adamın burda işi ne zaten, bütün forumu mu silek yani?
Toplam Hit: 588 Toplam Mesaj: 4