folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Örnek İş Adamı "Önem Taşıdı, Önemle Taşındı"

Örnek İş Adamı "Önem Taşıdı, Önemle Taşındı"

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    godfather
    godfather's avatar
    Erkek

30 yıl önem taşıdı

İşadamı, kargo sektörünün duayeni, Aras Holding'in kurucusu Celal Aras (51) önceki gün akşam saatlerinde kaldırıldığı Anadolu Sağlık Merkezi'nde vefat etti. Aras, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.
    Memleketi Kars'ı ifade eden en önemli coğrafya unsuru Aras Nehri'ni soyadında taşıdığı gibi, kurduğu şirketlerin de ismi olarak kullanan Celal Aras, kısa sayılabilecek yaşamına önemli başarılar sığdırmış bir işadamı, Türk kargo sektörünü yaratan öncü isimlerden biriydi.

10 bin kişi çalışıyor
    Celal Aras, kurucusu olduğu Aras Holding'in temellerini 1979'da attı. İlk şirketi kapıdan kapıya pazarlama hizmetleri sunan Aras Dağıtım ve Pazarlama'ydı. Bu şirkette pazarlama anlayışını değiştirdi. Aras Dağıtım, adeta 'Aras Yürüyen Mağazalar Zinciri'ne dönüştü ve 10 yılda Türkiye çapında yaygınlık kazandı.
    Bu işte yarattığı güçlü dağıtım ağı, ona yeni ufuklar açtı. Bu ağı kullanarak Türkiye'nin en büyük taşımacılık kuruluşlarından biri olan Aras Cargo'yu kurdu. Aras Cargo, giderek bir şirketler grubuna dö-nüştü. 10 ayrı iş kolunda faaliyet gösteren 10 önemli şirketini Aras Holding bünyesinde toplayan Celal Aras'ın şirketlerinde halen 10 bin kişi çalışıyor.

'Duayenimizi kaybettik'
    Celal Aras'ın sektörüne de büyük katkısı oldu. Bu nedenle 'duayen' kabul edildi. İki dönem Türkiye Kargo İşletmecileri Derneği (KARİD)?başkanlığı yaptı.
    KARİD Başkanı Ajlan Yanaşan, Celal Aras'ın vefatı üzerine yaptığı açıklamada, "Kurucu üyemiz ve eski başkanımız Celal Aras, sektörün duayenlerinden biriydi. Biz duayenimizi, değerli dostumuzu, Türkiye ekonomisi ise değerli bir işadamını yitirdi. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Yardımsever işadamı

Celal Aras 1957'de Kars-Selim'de doğdu. Ortaöğrenimini, Kazım Karabekir Öğretmen Okulu'nda tamamladı. 1975'te Gazi Üniversitesi Eğitim Bölümü'nü kazandı. 1976'da henüz öğrenciyken iş hayatına başladı. 1979'da Türkiye için yeni bir iş alanı sayılabilecek 'kapıdan kapıya pazarlama' işine girdi. 1989'da Aras Cargo'yu kurdu. Şirket 1993'te şube sayısı ve ulaşım ağıyla lider bir firma oldu.
    1999'da Aras Şirketler Grubu yapılanmasına geçti. Aras Cargo, 2001'den itibaren teknoloji yatırımları yaptı. "Aras Cargo, önem taşır" sloganı ile Türkiye'de gitmedik yer bırakmadı. 2003'te Horoz Kargo'yu alarak Fillo Kargo'ya dönüştürdü.
    Aras Holding'in amiral gemisi Aras Cargo, ESAS (Entegre Servis Ağı Sistemi) ile sektörün kullandığı en üstün teknolojik altyapısını Türkiye'ye taşıdı.
    Aras Cargo, 2007'de KalDer sıralamasında Türkiye çapında müşterilerini en çok memnun eden ilk 9 şirket arasında yer aldı.
    Birçok sosyal sorumluluk projesine destek verdi. 'Ülkemi Tanıyorum, Değerini Biliyorum' ve türlerin yok olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Sıfır Yok Oluş' kampanyalarını destekledi. Çekül Vakfı ile birlikte Aras Cargo Türkiye Ormanları projesini başlattı. LÖSEV'e yardımda bulundu. Bayburt Çiğdemtepe Köyü İlköğretim Okulu'nu baştan aşağı yeniledi.
    Celal Aras, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Yüksek Divan Genel Kurulu ve FB 1907 Derneği üyesiydi. İTÜ Erkek Basketbol ile Fenerbahçe Erkek ve Bayan basketbol takımlarının ana sponsorluğunu da yaptı.

Son röportajı yapamadık

Öğretmen okulu kökenli Celal Aras'ın son rüyası öğretmenler için bir şeyler yapmaktı. Bunun için ilçesi Selim'e modern bir öğretmen evi yaptı. Açılışına birlikte gittik. 24 Kasım 2007'deki törende, şöyle dedi:
    "Aras Holding'in yolculuğu bu topraklarda başladı. Tıpkı bir nehir gibi, Aras Nehri gibi... Her nehrin bir denizi vardır. Her insanın da bir hayali... İşte benim hayallerimden biri de buydu. Doğduğum ve öğretmen olmaya karar verip diplomamı aldığım bu topraklara, bir gün yeniden dönüp, meslektaşlarım olan öğretmenlere bir armağan verebilmek!.."
    Bu, sevgili arkadaşım Celal Aras'ın memleketine son yolculuğu oldu. Geziye katılmamın bir nedeni de -hastalığını bildiğim için, kendisi ile uzun (ve son) bir röportaj yapmaktı. Bunu konuşmuştuk. Ancak program oldukça sıkışık ve başı oldukça kalabalıktı. Konuşup, bunu İstanbul'da yapmak üzere sözleştik. Ne var ki bu açılışta muhtemelen bütün takatini harcadı ve döndükten sonra bir daha toparlanamadı. O 'son röportajı' yapamadık. Ailesinin ve arkadaşlarının başı sağolsun.

Sııfırdan Bu günlere binlece kişiye istihdam sağlayan CELAL beye Allahdan rahmet dilerim.
    Bu Ülkeye bir çok CELAL ARAS'lar lazım diye düşünütyorum

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    Allah Rahmet eylesin...Burdan gördüm vefat ettiğini,üzüldüm gerçekten..

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
Toplam Hit: 1196 Toplam Mesaj: 2