folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Orta Ölçekli Sunucu Tavsiyesi

Orta Ölçekli Sunucu Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek

Müridler merhaba,

yazmış  olduğum client/server sektörel önmuhasebe tarzı bir programda sunucu bilgisayar olarak 4 gb ram i3 500 gb hdd olan bir notebook kullanıyoruz
    notebookta disk I/O işlemleri çok oluyor buna sebep yandex disk ve goodsync programları bilgisayar her açıldığında yandex 126.551 Dosya, 12.022 Klasör 51,8 GB dosyayı kontrol ediyor ve goodsync programı
    25.402 Dosya, 8.404 Klasör  6,09 GB  2 internet sitesinin ftp sinde kontrol ediyor. açıldığında ilk 30-40 dk bilgisayar kilit clientlar programı neredeyse açamıyor gün içinde 10-12 client veri girişi yapıyor çoğu hesaplamalar algoritmaları clientlarda yaptırıyordum bunları da kullanmış olduğum firebird sqlservera yıkmayı düşünüyorum veritabanında çok kullanılan bir tablomda blob alanım var içerisinde küçük boyutta ürün resimleri var bu tabloda rapor v.s işlemleri olduğunda burasıda diske yük bindiriyor.

Sunucu bilgisayar olarak ne tavsiye edersiniz dell markasının ssd li iş istasyonu notebookları işimi görürmü yada tavsiye edeceğiniz marka model özellikler ne olur?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek

Bi updullah

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

neden notebook ? dell dedin mi akan sular durulur. bence i7 ssd li bir makine işini görecektir. ya da sen kendin de toplayabilirsin. peki sana başka bir soru internet bağlantısı ne kullanıyorsun?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Hayli amelelik yapıyorsun gibi geldi, muhtemelen client sayın ve işlem hacmin arttıkça kaynak dışında başka problemlerde yaşayacaksın. Gerçi sen daha iyi bilirsin, boşa yorum yazmış gibi oldum ama bu sefer silmeyeyim dedim :)

tahribat.com a can feda
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı

neden notebook ? dell dedin mi akan sular durulur. bence i7 ssd li bir makine işini görecektir. ya da sen kendin de toplayabilirsin. peki sana başka bir soru internet bağlantısı ne kullanıyorsun?

Notebook düşünmemin sebebi elektrik kesintisi, bazen lokasyon değişimi olabilmesi internet 16 mbps adsl, dış internet bağlantısı gereken uygulamaları tedarikçi bağlantısı v.s genelde unigui ile yazıyorum localde çalışırmışcasına hızlı oluyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek
    yawuz bunu yazdı

Hayli amelelik yapıyorsun gibi geldi, muhtemelen client sayın ve işlem hacmin arttıkça kaynak dışında başka problemlerde yaşayacaksın. Gerçi sen daha iyi bilirsin, boşa yorum yazmış gibi oldum ama bu sefer silmeyeyim dedim :)

hangi bakımdan amelelik gibi geldi hocam :) programı başta tasarlarken büyüyeceğini çok fazla kayıt alacağını hiç düşünmedim o yüzden katmanlı mimari düşünmedim bu bir eksiğim diğer bir kısmı da firebird yerine postgresql gibi daha yere sağlam basan bir veritabanı seçmemiş olmam hoş firebirde çok iyi ama tcp haberleşmeşi çağın çok gerisinde.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

Çok amatörce öncelikle bunu belirteyim notebook zaten sunucu olarak kullanılamaz. Tavsiyem remote olarak amazon aws tavsiye ederim localde tutacaksan da Dell r210 ssd koy kullan

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

cloud sunucu kullansan ya hocam? Kafan esmesse başka yere geçersin.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

cloud sunucu kullansan ya hocam? Kafan esmesse başka yere geçersin.

program masaüstü program internet olmadığı durumlarda da çalışması gerekli firma aynı şekilde notebook kullanmak istiyor. Banada ssd li iyi bir notebook işimizi görecek gibi geliyor. I/O işlemleri dışında çok kasan bir şey yok şuan.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Niye laptop kasada taşınır. Kasayı sabit diye düşünme. Onada bir güç kaynağı taktın mı enerji kesintisine karşı. Dell yada hp uygun kasalarına bak. Sahibunden.com da bir çok sunucu var.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

https://sunucusepeti.sahibinden.com/

r10da aktif olarak sunucu satısı yapıyorlar.

1500e sunucu alsanız arkasınada bir ups mis

Toplam Hit: 1567 Toplam Mesaj: 11
ssd sunucu sunucu iş istasyonu firebird