Orta Ölçekli Sunucu Tavsiyesi
-
Müridler merhaba,
yazmış olduğum client/server sektörel önmuhasebe tarzı bir programda sunucu bilgisayar olarak 4 gb ram i3 500 gb hdd olan bir notebook kullanıyoruz
notebookta disk I/O işlemleri çok oluyor buna sebep yandex disk ve goodsync programları bilgisayar her açıldığında yandex 126.551 Dosya, 12.022 Klasör 51,8 GB dosyayı kontrol ediyor ve goodsync programı
25.402 Dosya, 8.404 Klasör 6,09 GB 2 internet sitesinin ftp sinde kontrol ediyor. açıldığında ilk 30-40 dk bilgisayar kilit clientlar programı neredeyse açamıyor gün içinde 10-12 client veri girişi yapıyor çoğu hesaplamalar algoritmaları clientlarda yaptırıyordum bunları da kullanmış olduğum firebird sqlservera yıkmayı düşünüyorum veritabanında çok kullanılan bir tablomda blob alanım var içerisinde küçük boyutta ürün resimleri var bu tabloda rapor v.s işlemleri olduğunda burasıda diske yük bindiriyor.
Sunucu bilgisayar olarak ne tavsiye edersiniz dell markasının ssd li iş istasyonu notebookları işimi görürmü yada tavsiye edeceğiniz marka model özellikler ne olur? -
Bi updullah
-
neden notebook ? dell dedin mi akan sular durulur. bence i7 ssd li bir makine işini görecektir. ya da sen kendin de toplayabilirsin. peki sana başka bir soru internet bağlantısı ne kullanıyorsun?
-
Hayli amelelik yapıyorsun gibi geldi, muhtemelen client sayın ve işlem hacmin arttıkça kaynak dışında başka problemlerde yaşayacaksın. Gerçi sen daha iyi bilirsin, boşa yorum yazmış gibi oldum ama bu sefer silmeyeyim dedim :)
-
crafty bunu yazdı
neden notebook ? dell dedin mi akan sular durulur. bence i7 ssd li bir makine işini görecektir. ya da sen kendin de toplayabilirsin. peki sana başka bir soru internet bağlantısı ne kullanıyorsun?
Notebook düşünmemin sebebi elektrik kesintisi, bazen lokasyon değişimi olabilmesi internet 16 mbps adsl, dış internet bağlantısı gereken uygulamaları tedarikçi bağlantısı v.s genelde unigui ile yazıyorum localde çalışırmışcasına hızlı oluyor.
-
yawuz bunu yazdı
Hayli amelelik yapıyorsun gibi geldi, muhtemelen client sayın ve işlem hacmin arttıkça kaynak dışında başka problemlerde yaşayacaksın. Gerçi sen daha iyi bilirsin, boşa yorum yazmış gibi oldum ama bu sefer silmeyeyim dedim :)
hangi bakımdan amelelik gibi geldi hocam :) programı başta tasarlarken büyüyeceğini çok fazla kayıt alacağını hiç düşünmedim o yüzden katmanlı mimari düşünmedim bu bir eksiğim diğer bir kısmı da firebird yerine postgresql gibi daha yere sağlam basan bir veritabanı seçmemiş olmam hoş firebirde çok iyi ama tcp haberleşmeşi çağın çok gerisinde.
-
-
cloud sunucu kullansan ya hocam? Kafan esmesse başka yere geçersin.
-
DrKill bunu yazdı
cloud sunucu kullansan ya hocam? Kafan esmesse başka yere geçersin.
program masaüstü program internet olmadığı durumlarda da çalışması gerekli firma aynı şekilde notebook kullanmak istiyor. Banada ssd li iyi bir notebook işimizi görecek gibi geliyor. I/O işlemleri dışında çok kasan bir şey yok şuan.
-
Niye laptop kasada taşınır. Kasayı sabit diye düşünme. Onada bir güç kaynağı taktın mı enerji kesintisine karşı. Dell yada hp uygun kasalarına bak. Sahibunden.com da bir çok sunucu var.
-
https://sunucusepeti.sahibinden.com/
r10da aktif olarak sunucu satısı yapıyorlar.
1500e sunucu alsanız arkasınada bir ups mis