Ortaklık Hakkında Hukuksal Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Selamlar cemaattt.

Bazılarınızın bildiği gibi emlak sektöründe çalışıyorum.Şimdi benim Rusya kökenli ağıska Türklerinden bir müşterim var.Kendisi Antalya'da 3 ile 10 hektar arasında deri imalatı yapacağı elektrik su gibi tüm alt yapısı olan bir boş bina/depo tarzı bir yer istiyor.Satın alacağı yer ortalama 1.5 milyon dolar seviyelerinde.Benden bu kişiler bahsettiğim kriterlerde bir yer istiyor.Fabrika için tüm makine vb ekipmanları onlar getirecek yer teminini ben sağlayacağım.

Satın alma sonucunda komisyon vermeyeceğini ama fabrikada ortalama %3 %5 gibi bir ortaklık verebileceğini söyledi.Bende düşünmem gerektiğini sonucu onlara tekrar ileteceğimi söyledim.

Satış gerçekleşmesi sonucunda tahmini komisyon oranı min. 20.000 ile 30.000 dolar seviyesinde olacaktır.Gelecek adına sizce deri fabrikası nasıl bir yatırım olabilir ? Dikkat etmem gereken hususlar nedir ?? Olurda işyeri zarara geçer yada borçlanma olursa ucu bana dokunur mu gibi deli sorular aklımda dönüyor.

Olumlu oldugu taktirde avukat aracılığı ile görüşmeye gideceğim.Ancak el elden üstündür mantığına inandığım için ön fikir edinmek istiyorum..

Ek olarak ; Bu işi bana yönlendiren kişi kendisi ağıska Türklerinden rusyada eğitim almış bir avukat.Evet o kişi çok güvenilir ama Türkiye yasaları ile rusya yasaları farklı oldugu için yanılabileceğini düşünüyorum.

Fikir sahabı müritlerden konuya iştiraki önemle arz olunur :))

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackstone_tr
    blackstone_tr's avatar
    Erkek

Ortaklık yapın hakkında yanlış yönlendirmek istemem ama

deri fabrikasının çevreye yaydığı kokuyu hesap ederek antalya gibi sıcak bi yerde fabrikayı şehrin cidden uzak bir yerine kurman lazm yoksa o çevreyi yaşanmaz hale getirebilir.

veya şikayetler sonucu sizin fabrika çalışamaz hale gelebilir.  

4 duvarı kapalı bir hangar işini görmeyecektir bu işin uzmanlarına bir danış bence

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Bence öncelikli tercihin komisyonunu almak olmalı. Sonuçta emlak sektöründe 30k dolar ile daha çok para kazanabileceğini düşünüyorum. Arsa alıp kuluçkaya filan atabilirsin vs vs. 

Komisyon kesinlikle vermeyiz senaryosunda ne olabilir ona bakacak olursak; sonuçta bu bir fırsat sen değerlendiremezsen başkası değerlendirecektir. Bunu düşünmeden önce Bursa'da yurtdışı ve yurtiçi deri imalatı yapan bir ahbabımdan edindiğim tecrübeleri sana aktarayım. Deri sektöründe rekabet yüksek. Bu rekabet yüzünden de alıcılar ödeme vadelerini olabildiğince uzun tutabilen satıcılarla çalışıyorlar. 12-18 aylık çekler söz konusu ve ciddi sıkıntı yaratan bir durum olabiliyor bu. Bazı firmalar ise deriyi sadece imal etmekle kalmamış ve ayakkabı vs olacak şekilde üretim kanalında ileriye doğru gitmişler. Kendi alıcıları olmuşlar. Kolay bir sektör değil kısaca. Arkadaşımın 2 adet çeki patladı mesela. Bir tanesi 1.2 milyon $ lık çekti ve çok zora şoktu fabrikayı. Sen Rusya ile çalışmaktan bahsediyorsun. 

Birazdan tbt hukukçuları gelir. Mali sorumluluk almadan kurulabilen ortaklıklar var. Onlardan bahsederler. Kafana yatarsa girersin. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    blackstone_tr bunu yazdı

Ortaklık yapın hakkında yanlış yönlendirmek istemem ama

deri fabrikasının çevreye yaydığı kokuyu hesap ederek antalya gibi sıcak bi yerde fabrikayı şehrin cidden uzak bir yerine kurman lazm yoksa o çevreyi yaşanmaz hale getirebilir.

veya şikayetler sonucu sizin fabrika çalışamaz hale gelebilir.  

4 duvarı kapalı bir hangar işini görmeyecektir bu işin uzmanlarına bir danış bence

Malesef ki koku olayı çok meşakatli bir iş gibi duruyor.Tahminen yerleşim alanından 15 20 km uzakta olmalı diye düşünüyorum.Bu kişiler yeri satın alacağı için bu günün değil 10 yıl sonrasında daha sorun yaşatmayacak yer olmalı.O açıdan şehirler arası yollardan sapılan iç  kısımlara doğru gidilen yerler oluyor o tarz bir yer düşünülebilir..Konu hakkında tecrübem olmadığı için bu konularda araştırmalar da yapmam gerekiyor.

Rakamlar ciddi riskler o alanda ciddi olduğu için ve sektörel olarak hiç bilgim olmadığı için kaş yapim derken göz çıkartmak istemem doğrusu..3 5 kazanmak umuduyla girip borçlanmak hoş olmasa gerek :))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı

Bence öncelikli tercihin komisyonunu almak olmalı. Sonuçta emlak sektöründe 30k dolar ile daha çok para kazanabileceğini düşünüyorum. Arsa alıp kuluçkaya filan atabilirsin vs vs. 

Komisyon kesinlikle vermeyiz senaryosunda ne olabilir ona bakacak olursak; sonuçta bu bir fırsat sen değerlendiremezsen başkası değerlendirecektir. Bunu düşünmeden önce Bursa'da yurtdışı ve yurtiçi deri imalatı yapan bir ahbabımdan edindiğim tecrübeleri sana aktarayım. Deri sektöründe rekabet yüksek. Bu rekabet yüzünden de alıcılar ödeme vadelerini olabildiğince uzun tutabilen satıcılarla çalışıyorlar. 12-18 aylık çekler söz konusu ve ciddi sıkıntı yaratan bir durum olabiliyor bu. Bazı firmalar ise deriyi sadece imal etmekle kalmamış ve ayakkabı vs olacak şekilde üretim kanalında ileriye doğru gitmişler. Kendi alıcıları olmuşlar. Kolay bir sektör değil kısaca. Arkadaşımın 2 adet çeki patladı mesela. Bir tanesi 1.2 milyon $ lık çekti ve çok zora şoktu fabrikayı. Sen Rusya ile çalışmaktan bahsediyorsun. 

Birazdan tbt hukukçuları gelir. Mali sorumluluk almadan kurulabilen ortaklıklar var. Onlardan bahsederler. Kafana yatarsa girersin. 

Benim ilk tercihim de anladığım husus olan para konusu olsun istiyorum ancak daha işin başı olduğu için o mesafeyi yakalayamadım...Fabrikaya ortak olacam diye bilmediğim konuda kendimi ateşe atmak da istemem.

Evet emlak sektöründe kendimce tecrübeliyim aldım sattım ama bu iş ciddi manada boyumu aştığını hissediyorum...Çok ciddi fizibilite raporlarıda istemiyorlar.Benden önce bir yer bulmuşlar ancak fiyat konusunda uzlaşamadıkları için satış gerçekleşememiş. O açıdan adamlar ciddi ve nakit sıkıntıları da yok...Sektör olarak bilgim olmadığı için o verdiğim fiyatlar uçuruma sürükleyebilir :))

Bir imza ile ucu hiç hoş olmayan yerlere de gidebilir..Sektörel tecrübeli kişilere ulaşmaya çalışıyorum.Ortaklıkdan ziyade sektör ihtiyaçlarını bekirleyerek daha sağlıklı yerler bulabilmek istiyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam şirket türkiyede kurulacak bir Anonim Şirket ise dikkat et derim. İş yürümezse yabancı ortak hadi bana eyvallah diyip ülkesine giderse Anonim Şirketi ortakları (Sanırı sadece yönetim kurulu üyeleri) şirket borcundan tüm malvarlığı ile sorumldur.

Yani %3 üne 5 ine bakmazlar Türkiyede sen varsan senden çıkarmaya çalışırlar. Şirket Limited ise ve müdür olmayacaksan sorun yok.

Onun dışında iş güzel, deri işini @Wh0 kovalıyor, karlılığını merak ediyorsan bir ona sor derim

HolyOne tarafından 22/Haz/17 15:26 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Hocam ortaklık genel olarak dikkat edilmesi gereken bir konu. 

Deri sektörü kazandırıyor, zarar edeni en azından ben duymadım. Ama en ufak sorunda adamlar basar gider sorunlarla sen yüz yüze kalabilirsin.

Deri gibi atıkların olduğu firma kolunda, atıklardan dolayı devlet çok büyük cezalar kesiyor.

Bende komisyon al ortaklığa girme derim. Bildiğim bir kağıt firması, kağıt dönüşüm atığı kaçırma yaptığı an tespit edilip sorun giderilmesine rağmen 650 000 TL ceza yedi. Bunlar ciddi konular.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam şirket türkiyede kurulacak bir Anonim Şirket ise dikkat et derim. İş yürümezse yabancı ortak hadi bana eyvallah diyip ülkesine giderse Anonim Şirketi ortakları (Sanırı sadece yönetim kurulu üyeleri) şirket borcundan tüm malvarlığı ile sorumldur.

Yani %3 üne 5 ine bakmazlar Türkiyede sen varsan senden çıkarmaya çalışırlar. Şirket Limited ise ve müdür olmayacaksan sorun yok.

Onun dışında iş güzel, deri işini @Wh0 kovalıyor, karlılığını merak ediyorsan bir ona sor derim

Şeyhim dediğin gibi yurtdışı bazlı bir firma topuk deme ihtimalleri olabiliyor.Deri sektörü mutlaka kazandırıyordur ama sektörel bilgi ve tecrübemin olmaması bunun yanı sıra evrak işlerinden anlamadığım için sürekli bir risk içerisinde olmak istemiyorum.

Şirketin limitet yada anonim oldugu hakkında bir fikrim yok.O oranda zaten istesemde müdür olamam ancak evraklarda müdür ederseler yandı gülüm keten helvam :))

@Wh0 ya uygun zamanda detaylı soracam saol şeyhim :))

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    EmiRReiS bunu yazdı

Hocam ortaklık genel olarak dikkat edilmesi gereken bir konu. 

Deri sektörü kazandırıyor, zarar edeni en azından ben duymadım. Ama en ufak sorunda adamlar basar gider sorunlarla sen yüz yüze kalabilirsin.

Deri gibi atıkların olduğu firma kolunda, atıklardan dolayı devlet çok büyük cezalar kesiyor.

Bende komisyon al ortaklığa girme derim. Bildiğim bir kağıt firması, kağıt dönüşüm atığı kaçırma yaptığı an tespit edilip sorun giderilmesine rağmen 650 000 TL ceza yedi. Bunlar ciddi konular.

Eyvah eyvahhhh...O nasıl rakamlar öyle....Valla hocam gittikçe tırsmaya başladım en güzeli nakit (az çok demeden) yoksa bu iş beni yakacak gibi duruyor 

Toplam Hit: 1161 Toplam Mesaj: 9
ortaklık