Ortalama Bir Bilgisayar Kasası Toplamak Ne Kadar Tutar ?
-
Piyasadaki oyunların çoğunu orta seviyede açılabilecek bir bilgisayar kasası toplamak ne kadar tutar arkadaşlar ? Birde ekran kartında Ati, Nvidia, Gigabyte gibi markalar var hangisi daha iyidir ekran k. konusunda ?
-
1.000 tl gözden çıkar
-
ortalama derken seni iyi götürcek bişiler 500-600e bile toplarsın sanıyorum. Ama işte muhtemelen almışkene iyisinden olsun deyip cebinden enaz bin binbeşyüz çıkar
-
Sırf kasa ise 1000 liralık birşey ile istediklerini yapabilirsin
-
1000 lirayı göze al,
-
sana tavsiyem ekran kartı olarak ya ati ya nvidia al ekran kartı enaz 1gb bütçene göre 2gb enaz 128 bit olsun ha bide hoşuna giden modelli bir internette araştır bi sorunu varmı bazı modellerde kullanıcılara sorun çıkarta biliyor ekran kartları anakart alırken aldığın parçaların o anakarta uyucana emin ol işlemcin mümkünse enaz 3.nesil bir i5 olsun bütçene göre daha yükseği olan i7lere yada daha düşük modellere bakarsın intel core2duo felan kasanın ısısıda önemli fanını felan onagöre bilen birine sor
-
ekran kartı : Nvidia
anakart : gigabyte
işlemci : intel
ram : elbette kingston
powersupply o kadar önemli değil 230w işini görür
hdd de o kadar önemli değil.. 1 tb bişy alır atarsın..
1.200 en az
-
GSKILL 4GB Value DDR3 1600MHz CL11 Tek Modül Ram = 96 TL
FRISBY FC-A320B 400W MidT ATX SİYAH KASA = 105 TL
GIGABYTE GA-B75M-D3V Intel B75 Soket 1155 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 DVI&VGA Anakart = 196 TL
WD 3.5" 500GB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Hardisk = 169 TL
ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI = 71 TL
INTEL Core i3 3220 Soket 1155 3.3GHz 3MB Cache 22nm İşlemci = 343 TL
Bu sistemi Vatan Computer'da hafta sonu %25 veya %30 indirimle 700 TL civarı bir fiyata toplayabilirsin.
Dvd-rom istemessen daha fazla düşebilirsin fiyattan.
Senin bütçeni biraz aştı ama iyi bişey olsun diye önerdim. İlla'da 600 liralık bişey bakarsan ona göre de öneri yaparız.donanimhaber'den alıntı.
-
yani nerden baksan 3000-4000 gider ya fazla değil
-
geçen şunu topladım sanalmarketim üzerinden.
1065 tl tuttu. bakabilirsin.

-
Hocam, oyunların çoğunu orta seviyede açabilecek bir bilgisayar tanımı yerine en baba oyunları bile oynatabilecek bir bilgisayar derseniz, daha uygun bir tanım olur kanaatindeyim.
Bunun dışında, oyun için toplanacaksa miktar olarak ortalama 1000-2000 lira aralığında toplanacak bir bilgisayar (yalnızca kasa için konuşuyorum) sizi birkaç sene götürür kanaatindeyim (yakında çıkacak Battlefield 4 ve CoD:Ghosts gibi oyunları da hesaba katarak konuşuyorum). Ekran kartı olarak da, fiyattan düşmek adına ATI ekran kartlarını önerebilirim. Genellikle masaüstü bilgisayarlarda ATI, dizüstü bilgisayarlarda ise nVidia ekran kartlarını öneriyorum.
RaNGeR tarafından 13/Haz/13 16:26 tarihinde düzenlenmiştir