Ortam İzleme Sistemi (Soru)
-
Merhaba sayın mürid ve mürideler. Bir sorum olacak, önce derdimi anlatayım: ben herhangi bir ortamın (mesela lab. ortamı) sıcaklık, nem, (açık arazi ise rüzgar) vb. verilerini örneğin 5dk aralıklarla alıp kayıt tutmak istiyorum. bunu da sensörleri bir bilgisayara bağlayıp aldığım verileri bir veritabanına aktarıp (mesela mysql olabilir) istenilen zamanlarda veritabanından çekip bakmak, grafiğe dökmek istiyorum. Hatta gerekli durumlarda mesela sıcaklık fazla artmışsa klima manuel olarak çalıştırılabilsin ya da sisteme yeni bir ortam sıcaklığı tanımlandığında yine klimayı kendi çalıştırıp durdursun vs. Ayrıca sisteme bağlanacak kameralar girilen zaman aralığında otomatik olarak foto çekip saklasın, gerekirse manuel olarak verilecek komutla kameradan canlı video alınıp izlensin.
Ben bunlar için gerekli sensörleri, kameraları, artık servo motor mu olur bazı şeyler ne ise hepsini alıp bir bilgisayara bağlayarak o bilgisayarı 7/24 çalıştırıp kendi işimi kendim göreyim dedim çünkü piyasada bu saydıklarımın yarısını bile yapmayan sistemlere çok uçuk fiyatlar istenmiş.
Geçen günlerde bir arkadaş bir konu açmıştı plug bilgisayarlar hakkında. Bu ufak bilgisayarlardan bir adet alsam bu dediklerimi bu cihaz ile halledebilir miyim? daha önce böyle bir iş ile hiç tecrübem olmadı. Endişelerim, piyasada bu alacağım sensörlerin falan linux için sürücüleri var mıdır yok mudur bilemiyorum. Ya da bu minik plug bilgisayarlara windows yüklesem randımanlı çalışır mı? Ya da yüklenir mi? Bu cihazlarla çalışan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
Veyahut bu istediğim verileri bana sağlayabilecek hazır sistemler mevcut mudur?
Saygılarımı sunarım, esen kalın.
-
bu sisteme bir çok sensör ekleyebilirsin.
-
hocam cihaza baktım da bu sadece sıcaklık ve nem ölçümü yapıp sms atıyor sanırım