folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ortopedi Doktoru Var Mı Aramızda? Sporcu Hastalıkları...

Ortopedi Doktoru Var Mı Aramızda? Sporcu Hastalıkları...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek

Ben 10 ay önce dizimden ameliyat oldum. Daha öncesinde 8 ay boyunca süründüm ve tıp fakülteleri bile tespit edemedi ne olduğunu. Kıkırdak yapısı bozulmuş diyorlardı ancak ameliyat olmaya doğru artık dizim haysiyetsiz tavırlara başlamıştı. Örneğin herkesin dizi ileri ve geri hareket ederken benim ayağım 360 derece dönebiliyodu. Yani her tarafa dönüyodu dizim.. Sağa sola, çarpraz filan :D Gittim artık ağladım hiç biri tespit edemeyince bir doktora. MR uygun gördü ve çekildim MR.. MR sonucunda Masif Kondro Malesia, 4. evre iç kısım menisküs yırtığı ve çapraz bağların koptuğu tespit edildi. Ameliyat oldum hepsinden. Ameliyat sonrasında fizyoterapiye gittim, sonrasında yine fizyoterapi istedim doktorumdan ve yine gittim. Ev için verdiği egzersizleri de yaptım. 2 ay kadar yürüyemedim. Ayağımda en ufak hareket belirtisi yoktu o yüzden elektron tedavisi gördüm fizyoterapide ve böylelikle ayağımı canlandırdılar. 2 ay sonra yürümeye başladım ve çok güçsüz kalmıştı ayağım. Ancak yürümeye başladıktan sonra yapmadım hareketleri.. Bu arada tekrar belirteyim 8 ay geçti aradan. Son 4 gündür felaket bir ağrı var ayağımda. Normalde stabil bir ağrı sürekli vardı ancak alışmıştım. Şu anki ağrı tam dizimin içinden geliyor ve kalp sıkışması gibi çok kötü bir ağrı. Bir kaç saniye sürüyor ancak ben felç oluyorum sanki beynime vuruyor. Dayanılacak gibi bir ağrı değil. Yetiştirmem gereken birkaç iş var bilgisayarda o yüzden 1 haftadır yerimden kalkamıyorum pek. Doktora da gidemiyorum. Yardımcı olabilecek doktor arkadaşlar varsa bir kaç cümle kursun. Psikolojim artık alıştı, ne söylerlerse çok koymaz. Yeter ki birşeyler duyayım iyi ya da kötü çünkü ameliyatı memleketimd eoldum ve doktorlar birbirlerinin işlerine toz kondurmuyor dolayısıyla sağlıklı bir durum tahlili alamıyorum ortopedi doktorlarından. MRye bile gerek duymuyorlar çünkü gerek yokmuş; devletin parası gidiyormuş. ancak MR aleti yeni geldi hastaneye bundan önce özel bir görüntüleme merkezinde sonuçları alıyorduk. Tabi ki hepsi özel merkeze ortaktı o yüzden osursan MR merkezinden sonuç almanı istiyorlardı. Yani Türk milletinin parası gidiyordu, o da büyük bir sorun değildi. Şimdi ise MR bile çektiremiyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    Zor şeydir valla benimde yan çapraz ve ön çapraz bağlarım kopmuştu ama ben egzersizleri yaptığım için herhalde falan ağrı olmuyo sadece böyle otobüste çok ayakta durunca ağrı oluyor. Ya tam nedenini bilemeyeceğim ama işte o yürüyemediğin aralıkta kaslar çalışmadığı için kas erimesi oluyor ben 4 ay sonra ayağıma baktığımda öbür ayağımın yarısı kadardı nerdeyse düzenli olarak çalışıp kuvvetlendirdim. Fizik tedavi kullanılan bir alet var elektirk verip kasları çalıştıyor bir şekilde ondan kullan çok etkilii

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    untouchables
    untouchables's avatar
    Erkek

kardeş öncelikle geçmiş olsun.

istanbul nişantaşında özel amerikan hastanesi var .sahibi bir prof.ve çok iyi bir kişi.para ikinci planda der hep.oraya sevk ettirmeyi başarırsan.kesinlikle çözüm bulurlar.çünkü avrupadan bile hastaları geliyor.tedavide çok başarılı ve uzmanlığı ortopedi konusu.adı ameriken hastenesi ama amerikalılarla alakası yok diye biliyorum.

You set up her pickle which you loved
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nishly
    nishly's avatar
    Erkek

öncelikle s.a

kardeş doktor değilim ama sana tavsiyem ki sen biliyorsundur buz yapcan bence rahatlatır ne kadar iyi gelir bilmem ama çünkü bayağı bi zaman geçmiş artı o egzersizleri sonradan yapmaman kötü olmuş sen yinede buz yaz buzdan zarar gelmez fayda gelir artı merhem kullanıyomusun?  

Ayakkabım yok diye üzülürdüm, Ta ki ayakları olmayan çocuklar görene kadar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek

kusura bakmayın beyler.. bakmıştım ama cevap gelmeyince kimse ilgilenmedi diye düşünmüştüm. ÜStüme düşeni yaptım zamanında ancak sonradan egzersizleri yapmadım. bu bahsettiğim büyük ağrı da 1 haftadır var ve deli ediyor.

Buz koymak şişik durumlarında gerekiyormuş. Merhem de çok ağrıyınca sürüp sarıyorum ama nafile.. Sakat kaldık

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    Bence daha fazla kötüleşmeden bir fizyoterapiste falan görün durumun uygunsa sigorta falan bekleme git özel muhayane

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
Toplam Hit: 2762 Toplam Mesaj: 6