folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Osmanlı ( Kanla İmzalatacağım )

Osmanlı ( Kanla İmzalatacağım )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abendrot
    Abendrot's avatar
    Erkek
    Osmanlı ordusu Felibe’de konaklamış,Otağ-ı Hümâyun bir tepenin üstüne kurulmuştu..
    “kanla imzalatacağım”
    sabah oradan kalkan ordu,bir süre sonra Karatova’da tekrar mola verdi .
    gelen Sırp elçileri Padişah tarafından burada misafir edildiler.
    Elçi başı,kralından aldığı emir üzere atıp tutmaya başladı:
    “Şayet kendiliğinizden Balkan topraklarını terk ederseniz kralımız bir anlaşma imzalamaya hazırdır.Yok derseniz,biliniz ki,sizi yüz bin kişilik bir Haçlı ordusu karşılayacaktır.”
    Sultan 1. Murat bu sözler karşısında gülümsedi: “daha düne kadar el öpüp bağışlanmak için adam gönderen kralınız,bu gün savaşma için adam gönderiyor.söyleyin ona ,istediklerini Kosova meydanında kendisine kanla imzalatacağım! Biz Kosova’ya şan bulup şöhret kazanmak için değil ALLAH’ın c.c adını yaymak için geliyoruz.”
    Ertesi gün Padişah,ordularına bir geçit töreni yaptırdı.Sırp elçileri de yanındaydı.önünden sıra,sıra geçen askerleri göstererek elçilere şöyle dedi:
    “Balkanları fet eden ordu işte bu ordudur.Kosova sahrasında yeni bir zafer destanı yazacak ordu da yine bu ordudur!”

elçiler, Osmanlı askerlerinin Haçlılardan az olduğuna pek sevinmişlerdi.
    Elçi başı,
    “Ordularınızı gördüm,” dedi. “Ama bizim ordular sizin en az üç katınızdır.Hele beş bin zırhlı askerimiz var ki,zafer kazanmak için bunlar bile kafi gelir.”
    Padişah, elçinin göz bebeklerine baktı ,
    “Bu dediğin harp meydanında anlaşılır,” dedi.

Birinci Kosova Savaşı

Sonunda Haçlı ordusuyla Osmanlı ordusu Kosova meydanında karşı karşıya geldi.Haçlılar çok önceden gelmiş ve tepeleri tutmuşlardı.Ovada karınca sürüsü gibi Haçlı askeri kaynıyordu.
    Sultan 1. Murat ovaya hakim bir tepeye çıktı.
    İki rekat namaz kılıp ellerini açtı: ( O mübarek ellerinden öperim dedemmm!!! )
    “ALLAH’ım ! Mübarek resulünün hürmeti içün ,mü’minlere yardım et.senin adına savaşan Müslümanları muhafaza buyur,bilmeyerek günah işlemişsem,lutfuna sığındım,beni affeyle.
    Günahlarımı Müslümanlara ödetme.
    Büyük ALLAH’ım,İslam’ın ve Müslümanların üstüne gelecek belalar bana gelsin,onları koru.
    İslam’ın buradaki zaferi benim kurban olmama bağlı ise ,ben kurban olayım.
    Şehitlikten başka düşüncem yoktur.
    Ben şehit olayım,yeter ki İslam ordusu zaferle dönsün.”

Otağ’ı Hümayuna dönüp bir savaş meclisi kurdu.Vezirlerden,Beylerden,Paşalardan fikir sordu. Bazıları askerin çok yol yürüdüğünü,yorgun olduğunu,önce dinlenmesi gerektiğini söyleyince, Şehzade Bayezid (yıldırım) dayanamadı,şiddetle itiraz etti: “Zaferi,zafere inanan kazanır,inanmayan kaybeder. Biz şimdiye kadar düşmandan perva etmedik,bundan sonrada etmeyiz.Hemen sabah açar açmaz hücuma geçmeliyiz.Düşmanı ancak böylelikle şaşırtabiliriz.Çünkü onlarda bizim birkaç gün dinleneceğimizi zannediyorlar.”

Çandarlı Ali Paşa, Şehzadenin erkekçe kükreyişi karşısında dayanamamış,ondan çok yaşlı olduğu halde,ellerine sarılıp öpmeye başlamıştı.
    Kara Timur Paşa da Şehzadeyi destekliyordu: “Sabah erkenden yüklenmek lazımdır.”
    Sultan 1. Murad son sözü Gazi Evranos Beye verdi:
    “Sen düşmanın durumunu hepimizden daha iyi bilirsin baba yadigarım,onlarla çok cenk ettin.Ne düşünürsün,tedbir nedir?”
    Gazi Evranos Bey hemen fikrini açıkladı.
    “Şehzade Bayezid haklıdır,Padişahım.
    Sabah namazından sonra güneşin doğma zamanı hücuma geçelim.”
    Sabaha yakın bir zamana kadar savaş planı üzerinde konuştular ve birkaç saat uyumak için çadırlarına dağıldılar.

Nöbetçilerin dışında belki herkes uyuyordu. Uyumayan sadece Sultan1. Murad’dı
    Kur’an-ı Kerim okuyor, namaz kılıyor,tövbe ediyor ve ALLAH’a zafer için yalvarıyordu:
    “Yüceler yücesi Rabbim,İslam ordusuna zafer nasip et.”

Zafer

15 haziran 1389 sabahı mehter cenk havaları vurdu,atlar kişnedi,emirler çınladı.Ve Sultan 1. Murad,atının üstünde dimdik,askere şöyle konuştu:

Gaziler bugün cesaret günüdür! Bugün cesaretinizle titreyen Kosova ovasına zafer sancağı dikeceksiniz.
    O sancak bir daha düşmeyecek Macaristan içlerine doğru yürüyecektir.
    Bugün kazanacağımız şanlı zafer,İslam’a Avrupa nın yolunu açacaktır. Müslümanlığı yüceltmek için savaşırken,şehit düşüp cennete gitmenin yolu bu meydan da geçer. İşte siz,işte meydan!
    Gaziler, dini için ölmeyi göze alanlar,arkamdan ALLAH ,ALLAH deyip yürüsün!”

Öncülerin kapışmasıyla savaş başladı. Sonra taraflar iç içe girdi.
    Şehzade Bayezid yıldırım gibi çakıyor,düşmana soluk aldırmıyordu. Gazi Evranos Bey gençleşmiş,bir delikanlı olup çıkmıştı. Birliğinin başında kılıç sallıyordu:
    “hayda Gazilerim,hayda koca evlatlarım,koman!”
    Meydan ALLAH,ALLAH sesleriyle inliyor,toz dumandan göz gözü görmüyordu.
    Lazar akşama doğru savaşı kaybettiğini anladı.
    Çekilme emri verdi. Fakat Osmanlı ordusunun içinde kalmış canını zor kurtardı.
    Güneş Birinci Kosova zaferinin üstüne ağır,ağır batıyordu.

Şehit Hünkar

Ertesi Sultan 1. Murad ,harp meydanını gezmeye çıktı.
    Ölü ve yaralılarla doluydu.Padişah,yaralı düşman askerlerinin tedavi edilip ölülerin gömülmesini emretti.
    Bu sırada Miloş Kobiloviç isimli yaralı bir Sırp asilzadesi (asil zadeymişşş.. kalleş hain,pislik zade) Padişahın yakınlarından birine,Müslüman olmak için Padişah la görüşmek istediğini söyledi. Padişaha durum bildirilince, “Getirin,” dedi.,” Müslüman olmak isteyen birini reddedemeyiz.”
    Miloş’ u Padişaha götürdüler, Miloş Padişahın eteğini öpmek için eğilir gibi yapıp, kolunun içinde sakladığı hançeri hızla çıkardı ve Sulatan 1. Murad’ın kalbine sapladı. “ Al! “

Padişah yakınında bulunanların kulları arsına düştü.
    Savaştan önce yaptığı duada, “ Ya Rabbi ,sen beni kurban eyle,yeter ki zaferi Müslümanlar kazansın,” demişti.
    Şimdi duası kabul olmuş ve şehitlik makamına yükselmişti.
    Gülümseyen dudakları kımıldadı: “kader” diye fısıldadı. “yerimize oğlumuz Bayezid geçsin!”
    Kelime-i şahadet getirdi.dünya hayatına ebediyen gözlerini yumdu. Onun için artık bambaşka bir hayat başlıyordu.

Böylece Kosova Zaferi kazanılmış fakat Sultan Murad Hüdavendigar gibi bir Padişah şehit olmuştu. Ama yeri boş kalmayacak,oğlu Bayezid tarafından doldurulacaktı..

Ode To Melancholy.. Acı Ve Şarap..Verebileceğin En Ölümlü Tadı Ver Bana!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    Allah onlardan razı olsun.. eyv.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmedmurad
    ahmedmurad's avatar
    Erkek
    güzel bir yazı hepsini okudum
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sil_Bastan
    Sil_Bastan's avatar
    Erkek

kafam 1000000000000000000 olmasına rağmen baştan ona okudum

yaşasın osmanlı

osmanlıyı kötüleyenin de amk

para yok pul yok iş yok karı yok kız yok gol yok hep hüsran amk...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    Çok sağol dostum ; böyle şeyleri okudukça gözlerim dolu dolu oluyor , savaşma isteği geliyor : )

dont think twice its all right
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    eyvallah birader...
    gün gelir belki bizde görürüz o dünyayı titreten orduyu..

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Eveeet bu dökümandan ne sonuç çıkarıyoruz?

her ordunun yanında bir imam bulundurulmalı ve secde edilmeli.

türk olduğumuzdan dolayi zaten genetik olarak boyumuz ve fizigimiz dier irklarin yaklasik 4 katı.

bir de imam olunca ve nefesi kuvvetliyse daha az sayıda asker kullanarak gonul rahatligi ile ordumuzu stratejik olarak boktan yerlere sürsek bile savasi kazanabiliriz.

Kusura bakmain gordugum en palawra dokuman aq =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sil_Bastan
    Sil_Bastan's avatar
    Erkek
    holy? sen türkmüsün ?

para yok pul yok iş yok karı yok kız yok gol yok hep hüsran amk...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

holy amca akşemseddin hz. hayatını okudun mu? kim olduğu hakkında...

koca dünya imparatorlugunu şan şöhret için kurmamışlar zaten öyle olsa idi ne 618 sene yaşarlardı nede böyle fetihten fetihe koşabilirlerdi

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cakabo0655
    cakabo0655's avatar
    Erkek
    Allah razı olsun kardeş. tarihimizi unutmayalım sağlam kaynaklardan iiice incelemek lazım. baştan ssona bütün padişahları çünkü padişahları kötülerler ama hepsi birer evliyadır. Allah onlardan razı olsun...

hayat bir sudur akar durmaz <br> balık deryadadır su nedir bilmez...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

Tek güç nere kadar?Sovyetler birliğine ne oldu?Amerikaya ne olacak? Tek taktikler kaç zafer getirebilir ki?Diyceksiniz Osmanlıya ne oldu?Osmanlı çok ççok önceden yıkılmıştı.İmanını kaybettiğinde yıkıldı Osmanlı.İmanıyla kalsa hiç bi kuvvet Osmanlıyı yenemezdi.Bu yazıda çok etkileyiciydi,yalnız parantezli kısımları kim yazmış:)

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
Toplam Hit: 1824 Toplam Mesaj: 11