Osmanlılar"In Yunanlılar"A Kazandırdığı İlginç Gelenek
-
Yıl 1889. Osmanlılar Yunanlılar'ın toplarına el koymak istediği zaman çıkan bir isyanda, halk Osmanlıya direnmek için ev yapımı fişeklerle savaşmış.
[Video dan kabaca çevirdim, büyük ihtimalle bir yunanlı yazmış çünkü osmanlılardan işgalci diye bahsediyordu. neyse...]
O günden sonra da her sene köyün iki kilisesi arasında böyle fişek savaşları yapılıyormuş. İlginç görüntüler var.
http://www.random-good-stuff.com/2008/09/08/insane-firework-easter-tradition-on-greek-island/
-
Birazda delikanlı olmayı öğrenselerdi ya Osmanlılardan :P
-
Z-CHAN sende kaynak bok gibidir şindi :D bunun yapımıyla ilgili bişeyler bulabilir misin acaba?
-
şerefsizler kendileri kaçarken bile şehri yakar (bakınız Kurtuluş Savaşı İzmir) biz toplarını alıcaz diye götleri tutuşmuş işgalci olmuşuz.
neyse küfür yazmıştım sileyim, saygı duymak lazım geleneklerine.
-
Bu nasıl yapılır bilen varmı
-
Z-Chan'ında yardımıyla azıcık araştırdım. Bildiğin havai fişekmişler :/
-
götünüzden sallamayın , ortodoks ve katolik kiliseleri arasında yapılmış bir savaştır bu tarihte , her yıl belirli bir gündede temsili olarak canlandırılır her ne kadar yasaklanmış olsada
-
Lemuria bunu yazdı:
-----------------------------
götünüzden sallamayın , ortodoks ve katolik kiliseleri arasında yapılmış bir savaştır bu tarihte , her yıl belirli bir gündede temsili olarak canlandırılır her ne kadar yasaklanmış olsada
-----------------------------
he bende öle biliyom -
zchan beni şaşırtmayadevam ediyon adamım provakasyon kokusu gelmiyo artık :)
-
Videoda "Ottoman occupiers...." diye yazıyordu doğru mu yanlış mı bilmem. Fakat hedef karşı kilisenin çanını vurmak.
-
osmanlı'nın 1889 yılında toplara el koymak isteyeceğini falan sanmıyorum.o durumda değillerdi zaten.
Toplam Hit: 1581 Toplam Mesaj: 11