Otobus Muhabbetleri
-
1-
2-beytepe-tunus servisinde sagir sofor ve kiz arasinda gecen diyalog
kiz:incek var
5 saniye sonra
30 saniye sonra
2 dakika sonra
kiz:iniiiiceeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmm
3-x : bası buyuk mu?
sofor : evet gel.
x : ne zaman kalkar?
sofor : sen otur hemen kalkar.
x : tesekkurler.
sofor : ne demek, zevkti.
4-yolcu: $öför bey ne zaman kalkar?
$oför: otur kalkar..
5-yolcu: müsait bi yerde inebilir miyim?
$oför: bakarız!
6-sahil yolunda dolmu$tayiz, saat 7.30 civari. hava soguk, hafif yagmur ciseliyor. 30 ya$larinda bir bayan tela$la dolmu$a biniyor ve '$ofor bey, yarim saattir sizi bekliyoruz..' diyor.. $oforden cevap: 'pardon hanfendi gec kaldim da ben, bekletmek istememi$tim aslinda sizi..'
7-- pardon bir maltepe uzatırmısın?
- tabii, uzun mu kısa mı olsun?
8-paralar minibüs şöförüne uzatılır.
şöför : üç kişi daha para verecek
5 dakka sonra
şöför : o üç kişi hala vermedi parasını
benim tespit ettiğim 3 kişiden biri olan x lafa girer :
x : kim vermediyse versin arkadaşlar ayıp oluyor
şöför : önce sen ver istersen
bu arada ineceğim yere vardığımızı fark ederin tartışmanın devamını çok merak etmeme rağmen o müthiş sual i sorarım şöföre
chak : kaptan müsait bi yerde inebilirmiyim?
minibüs durur ve inerim. x sayesinde benim ve arkamdan inen arkadaşımın para vermediği ortaya çıkmaz..................................Yolcu musait bi yerde inmek ister ama dili surcer;
- Musait bi yerde iner misiniz? Söför :
- Niye sen mi kullancan
Mükemmel bir yerde inebilir miyim? (yolcunun kafasi karsik sanirim,kendisi de dolmustakilerle güler söylediine) Söför kadini indirirken:
- Buyrun size layik degil ama!
Adamin biri
Besiktas dolaylarinda gayet aceleci bir tavirla
- Kaptan orta kapiyi rica edebilir miyim?? Bizim soför olaya hakim:
-Tabi abi ayip ettin.al götür. senden kiymetli mi
Ankara'da, cok sicak bir gunde, dolmustaki bir kokona yelpazesiyle
-"Söfeer bey klimayi acar misiniz cok sicak olduu" demisti.
Pala biyikli söfer amca teyzeyi bi sure suzdukten sonra, kapiyi acip acip kapatmaya basladi)
Istanbul'dayiz ...Dolmusa bindik, dolmus doldu, tam kalkicak, elemanin bir açti kapiyi, içerde tikis tikis oturmusuz, önde 3 kisi arkada 4 ... Eleman hala bir umut sordu:
- "Kaptan, yer var mi?".
Söför de arkasini dönüp cevap verdi:
- "Bilmiyorum, üst kata bi bak bakalim"
Pek dolu olmamasina ragmen minibüs hareket etmek üzereydi.
Tam o anda kavga ettikleri her hallerinden belli olan iki arkadas minibüse bindi birbirlerinin yüzüne bile bakmiyorlardi çocuklardan biri soföre parayi uzatti
- Abi bir ögrenci bir de hayvan alir misin?
-----------ss------s---s---s-- -
geçenlerde bizede böyle bi olay oldu
otobüs çok sıkışık ön kapı açık dışardakiler binmek için yer arıyo içerdekilerde ilerlemeye çalışıyo, şofor bağırdı: İleri yürürmüsünüz
yanımızda yaşlı bi amca çok safca ama sinirli bir şekilde "Madem yürücez niye bindik otobüs"
biz tabi yerlerde
-
bende okul servisinde ön koltukta oturuoydum zaten 25 kişi içinde 3 erkek var önde ben 1 kızla oturuyom dier 2 si arka koltukda kapı tarafındalar ak ipnelik ya şöförde komsu zaten araba benm sanki bi havlar var bende araba hızla giderken el freneni bi kaldırdım herkes ana avrat gidiyo bana kızlar dahil arkaya bi döndüm ak çocuklardan birisi yok :D megersem hayvan herif yuvarlanarak ön koltuga kadar gelmiş ve deidigi tek söz suydu :
şöförün adı ferhat bu arada ferhat abi yanındaki piçe el frenini monte et kolum kırıldı sanırım
-
Bir de eski bir otobüs hikayesi var.
Yaşlı amcanın teki tıklım tıklım dolu belediye otobüsüne binmis.
Elindekı bastonu yere vura vura, ses çıkarta çıkarta belki birileri yer verir dercesine arka sıralara doğru yavaş yavaş yürümüş.
Kimsede tık yok. Arka sıralardan bir genç:
- "Amca şu bastonun ucuna bir lastik taksaydın da biz de rahat etseydik" der.
Otobüsdeki herkes döner ve şasırmış bir şekilde gence bakar.
Ardından hemen yaşlı amca otobüsü kahkaya bogacak o cumleyı patlatır:
-"O lastiği 18-19 yıl önce baban taksaydı sımdı biz de rahat ederdik".