folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder OTOMASYON İle İlgili Programlama Operatörü

OTOMASYON İle İlgili Programlama Operatörü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Beyler stajdayım . Aşağı katta otomasyon işi ile uğraşıyorlar. "Piyelsi" falan bişey diyorlar anlamam pek. Aşağıdaki adam sen C biliyor musun diye bir soru sordun sorunu varmış. "!&&" operatörü ne işe yarar dedi. Muhtemelen ansi C ile ilgili bir koddan bahsetmiyor ama anlamadım gitti. Böyle bir operatör ANSİ C de yok dedim güldü felan. Madara olmayalım şimdi. Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıntıları öğrenemedim şu an öğrenirsem yazarım.

Ayrıca şu şekilde kullanılıyormuş...

degisken1 !&& degisken2 && degisken3 && degisken4

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

&& ve demek.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam lütfen ciddiye alalım && VE demek olduğunu biliyorum...

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

& ampersand işaretidir bu. ve anlamına geliyor. başındaki ünlemde zıttını belirtiyor. yani ve değil oluyor.

ayrıca && neden kullanılmıyor ben onu anlamadım?

if ( x && y !&& z) 

.....

gibi kullanılabilir

unbalanced tarafından 13/Ağu/12 15:43 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

abi '&&' ve demek olduğunu biliyosan '!&&' ve değilse olduğunu biliyosundur zaten sorunu anlayamadım ben.

kullanımı;

if (a1==a2) !&& (a1>=3)

a1 a2 ye eşitse ve a1 3'den büyük ya da eşit değilse doğru dönecektir.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Hybris bunu yazdı

abi '&&' ve demek olduğunu biliyosan '!&&' ve değilse olduğunu biliyosundur zaten sorunu anlayamadım ben.

kullanımı;

if (a1==a2) !&& (a1>=3)

a1 a2 ye eşitse ve a1 3'den büyük ya da eşit değilse doğru dönecektir.

bence arkadaşın kafası karıştı :) drkill delphide iyiydi hatırladığım kadarıyla trojan falan yazıyordu bunu bilmeyecek biri değil  :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Yav konu açıklığa kavuştu beyler. Adam yanlış söylemiş "degisken1&&!degisken2" diyecegine "degisken1!&&degisken2" demiş.

kullanımı;

if (a1==a2) !&& (a1>=3)

Hocam anlamadın sanırım olayı ANSI C de !&& diye bir operatör çalışmaz. Böyle bir operatör yok çünkü. Böyle bir kombinasyonda (!(&&)) olamaz. Ansi C nin operatör önceliğine ters bir olay. "!&&" böyle bir operatör ve kombinasyon olmadığı için acaba C uyarlaması başka bir dilde böyle bir operatör yada operator kombinasyonu var mı diye sormuştum. Ancak olay açıklığa kavuştu.

unbalanced sen nerelerden hatırladın beni yahu :) . Sitede inzivaya çekilenlerdendim ben. Teşekkür ederim övgülerin için.

Konu silinebilir yardım etmeye çalışanlara teşekkürler.

DrKill tarafından 13/Ağu/12 17:14 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 1091 Toplam Mesaj: 7