OTOMASYON İle İlgili Programlama Operatörü
-
Beyler stajdayım . Aşağı katta otomasyon işi ile uğraşıyorlar. "Piyelsi" falan bişey diyorlar anlamam pek. Aşağıdaki adam sen C biliyor musun diye bir soru sordun sorunu varmış. "!&&" operatörü ne işe yarar dedi. Muhtemelen ansi C ile ilgili bir koddan bahsetmiyor ama anlamadım gitti. Böyle bir operatör ANSİ C de yok dedim güldü felan. Madara olmayalım şimdi. Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıntıları öğrenemedim şu an öğrenirsem yazarım.
Ayrıca şu şekilde kullanılıyormuş...
degisken1 !&& degisken2 && degisken3 && degisken4
-
&& ve demek.
-
Hocam lütfen ciddiye alalım && VE demek olduğunu biliyorum...
-
& ampersand işaretidir bu. ve anlamına geliyor. başındaki ünlemde zıttını belirtiyor. yani ve değil oluyor.
ayrıca && neden kullanılmıyor ben onu anlamadım?
if ( x && y !&& z)
.....
gibi kullanılabilir
unbalanced tarafından 13/Ağu/12 15:43 tarihinde düzenlenmiştir -
abi '&&' ve demek olduğunu biliyosan '!&&' ve değilse olduğunu biliyosundur zaten sorunu anlayamadım ben.
kullanımı;
if (a1==a2) !&& (a1>=3)
a1 a2 ye eşitse ve a1 3'den büyük ya da eşit değilse doğru dönecektir.
-
Hybris bunu yazdı
abi '&&' ve demek olduğunu biliyosan '!&&' ve değilse olduğunu biliyosundur zaten sorunu anlayamadım ben.
kullanımı;
if (a1==a2) !&& (a1>=3)
a1 a2 ye eşitse ve a1 3'den büyük ya da eşit değilse doğru dönecektir.
bence arkadaşın kafası karıştı :) drkill delphide iyiydi hatırladığım kadarıyla trojan falan yazıyordu bunu bilmeyecek biri değil :)
-
Yav konu açıklığa kavuştu beyler. Adam yanlış söylemiş "degisken1&&!degisken2" diyecegine "degisken1!&°isken2" demiş.
kullanımı;
if (a1==a2) !&& (a1>=3)
Hocam anlamadın sanırım olayı ANSI C de !&& diye bir operatör çalışmaz. Böyle bir operatör yok çünkü. Böyle bir kombinasyonda (!(&&)) olamaz. Ansi C nin operatör önceliğine ters bir olay. "!&&" böyle bir operatör ve kombinasyon olmadığı için acaba C uyarlaması başka bir dilde böyle bir operatör yada operator kombinasyonu var mı diye sormuştum. Ancak olay açıklığa kavuştu.
unbalanced sen nerelerden hatırladın beni yahu :) . Sitede inzivaya çekilenlerdendim ben. Teşekkür ederim övgülerin için.Konu silinebilir yardım etmeye çalışanlara teşekkürler.
DrKill tarafından 13/Ağu/12 17:14 tarihinde düzenlenmiştir