Otomatik SQL Scripti Çalıştırma [Soru] (Cronjob?)
-
Merhaba beyler bayanlar,
Linux sunucumdaki ORACLE database'imde günlük bir sorgu çalıştırmak ve bunun sonucunu dosya olarak kaydetmek hatta mümkünse bu dosyayı email ile göndermek istiyorum.
Tembel olduğumdan dolayı bunun için kod yazmadan önce, bu işin kod yazmadan yapılabilirliğini sizlere sormak istedim.
Mümkün müdür? Ne yapmam gerekir?
-
Malesef belli bir SQL sorgusunu çalıştırmak için en kötü bir adet bash script yazman gerekli hadi onu geçtim dosya olarak kaydetme ve email kısmı için kod yazman şart:)
Benim önerim bir adet python scripti ile bunu kolaycana halledersin.Tembeller yaratıcı olur unutma:D
-
Hocam bash scripti ve sql scriptini kod saymıyorum onları hallederiz bir şekilde. Email için de crontab'ın email gönderme özelliği varmış o da olacak gibi. Tek konu Oracle sorgusunu bash'ten yapmak kaldı. Bu iş için Oracle'ın sqlplus'ı varmış onu inceliyorum.
Python maalesef bilmiyorum. Kod işine girersem Java yazcam, onun için üşeniyorum. Gerçi DB sorgusunu txt'te kaydetmek için de, mail atmak için de hazır sınıflarım var ama yine de üşengençlik teknoloci işinde iyidir :=)
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam bash scripti ve sql scriptini kod saymıyorum onları hallederiz bir şekilde. Email için de crontab'ın email gönderme özelliği varmış o da olacak gibi. Tek konu Oracle sorgusunu bash'ten yapmak kaldı. Bu iş için Oracle'ın sqlplus'ı varmış onu inceliyorum.
Python maalesef bilmiyorum. Kod işine girersem Java yazcam, onun için üşeniyorum. Gerçi DB sorgusunu txt'te kaydetmek için de, mail atmak için de hazır sınıflarım var ama yine de üşengençlik teknoloci işinde iyidir :=)
-----------------------------Hocam php kurulu ise sistemde php ile yaz fazla vaktini almaz birkaç satırda halledersin, mail olayı da tek satıra bakıyo zaten :)
cronla da php dosyanı çağırırsın olur biter...