folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Otomatik SQL Scripti Çalıştırma [Soru] (Cronjob?)

Otomatik SQL Scripti Çalıştırma [Soru] (Cronjob?)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Merhaba beyler bayanlar,

Linux sunucumdaki ORACLE database'imde günlük bir sorgu çalıştırmak ve bunun sonucunu dosya olarak kaydetmek hatta mümkünse bu dosyayı email ile göndermek istiyorum.

Tembel olduğumdan dolayı bunun için kod yazmadan önce, bu işin kod yazmadan yapılabilirliğini sizlere sormak istedim.

Mümkün müdür? Ne yapmam gerekir?

Blue Screen of Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Malesef belli bir SQL sorgusunu çalıştırmak için en kötü bir adet bash script yazman gerekli hadi onu geçtim dosya olarak kaydetme ve email kısmı için kod yazman şart:)

Benim önerim bir adet python scripti ile bunu kolaycana halledersin.Tembeller yaratıcı olur unutma:D

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Hocam bash scripti ve sql scriptini kod saymıyorum onları hallederiz bir şekilde. Email için de crontab'ın email gönderme özelliği varmış o da olacak gibi. Tek konu Oracle sorgusunu bash'ten yapmak kaldı.  Bu iş için Oracle'ın sqlplus'ı varmış onu inceliyorum.

Python maalesef bilmiyorum. Kod işine girersem Java yazcam, onun için üşeniyorum. Gerçi DB sorgusunu txt'te kaydetmek için de, mail atmak için de hazır sınıflarım var ama yine de üşengençlik teknoloci işinde iyidir :=)

Blue Screen of Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

MaviEkran bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam bash scripti ve sql scriptini kod saymıyorum onları hallederiz bir şekilde. Email için de crontab'ın email gönderme özelliği varmış o da olacak gibi. Tek konu Oracle sorgusunu bash'ten yapmak kaldı.  Bu iş için Oracle'ın sqlplus'ı varmış onu inceliyorum.

Python maalesef bilmiyorum. Kod işine girersem Java yazcam, onun için üşeniyorum. Gerçi DB sorgusunu txt'te kaydetmek için de, mail atmak için de hazır sınıflarım var ama yine de üşengençlik teknoloci işinde iyidir :=)

-----------------------------

Hocam php kurulu ise sistemde php ile yaz fazla vaktini almaz birkaç satırda halledersin, mail olayı da tek satıra bakıyo zaten :)

cronla da php dosyanı çağırırsın olur biter...

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 1914 Toplam Mesaj: 4