Otomatik Xml Formatı Değiştirme
-
Merhabalar, hepinize iyi günler, yapmak istediğim şeyi şöyle anlatayım:
a xml dosyasının formatı şu:
<örnek>
<alt_örnek>
<dip_örnek>
</dip_örnek>
</alt_örnek>
</örnek>
ben bunu buna çeviriyorum
<konu><alt_konu>
<dip_konu>
</dip_konu>
</alt_konu>
</konu>
bu sistemi ben electron js ile bir masaüstü uygulamasıyla yapıp hostinge atarak şu şekil bir url elde ediyorum "windays.com/windays/b.xml"
fakat şöyle bir sıkıntı var orjinal xml urlsi her güncellendiğinde tekrardan istediğim formata dönüştürerek düzenlemem gerekiyor. Bu sistemi tamamen otomatik yapmak istiyorum ,nasıl yapacağım hakkında sizlerden fikir almak istedim. -
-
-
Bro dil farketmez senin için de, aklima gelen 2 farkli yaklaşım olacak bu case için.
1 RegEx ile direk replace etmek
2 objeye cevirip tekrardan oluşturmak.
Regex de direk girdi-çıktı olacak ama örneklemek adına,
<örnek>
<beklenmedik_bi_field>abzurt</beklenmedik_bi_field>
<alt_örnek>
<dip_örnek>
</dip_örnek>
</alt_örnek>
</örnek>
gibi bir şey oldugunda bu field durmaya devam eder.Yada parse edip, objeye cevirip sonra tekrardan bi xml oluşturursun. Bunda bu tarz extra fieldlerin durumunu istersen silebilirsin vs. Hangi yolu izlemek istersen GPT seni ona göre yönlendirecekti. 5-10 dk içinde halleder.
-
Teşekkür edeerim, nasıl aratacagimi bilmiyordum ilaç gibi geldi 😀
-
bu tarz problemleri grok'a sorarsan çok pratik çözümler üretiyor hocam aklında bulunsun.
-
neyse.. konu acma ozaman aq
-
cybermole bunu yazdı
ünlü p2p paylaşım uygulamasının son hali sevenlerini üzdü
-
NoktaliVirgul bunu yazdıcybermole bunu yazdı
Limewire den bir arkadaş için film indirmiştim. 5-6 gün sürmüştü. Sonra içerik bam başka bi film çıktı. Çocukluk yıllarımda sayilirdi. insanlarin kötü şakalar yapabileceğini o zaman anladım.
-
rakkoc bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdıcybermole bunu yazdı
Limewire den bir arkadaş için film indirmiştim. 5-6 gün sürmüştü. Sonra içerik bam başka bi film çıktı. Çocukluk yıllarımda sayilirdi. insanlarin kötü şakalar yapabileceğini o zaman anladım.
peki popüler şarkı ile aynı isimde exe dosyası paylaşan lamerlar...