folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Otomatik Yedekli Depolama Ünitesi Tavsiyesi.

Otomatik Yedekli Depolama Ünitesi Tavsiyesi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

Merhaba üstadlar.

Elimde Resimler projeler filmlerin vb bir çok dosyanın olduğu çok güzel bir hddm var yaklaşık 4 tb boyutunda veri bulunuyor. şimdi ben bu verilerin güvenliğinden şüphe ediyorum çünkü harici disk sonuçta.

Öyle bir ünite almak istiyorum ki. ups li bir prize takayım ve usb den vs den bilgisayarıma bağlayayım tüm dosyalarımı onun içine atayım ama aynı zamanda sadece arşiv olarak değil normal şekildede kullanabileyim. (sürekli bağlı bir disk olarak pc ye- taşıma maksadıyla değil)

mümkünse raidli olsun 2 tane 6 tb lık hdd olsun içinde birine bişi olursa diğeri kalsın ve hddlerin ömürleri bitmeye yakın beni uyarsın hdd ölüyor değiştir diyerek. 

Birde böyle bir sistemde cryptolocker tarzı virüslerden nasıl korunabiliriz ? iki diskede bulaşırsa bir anlamı kalmaz. mesela 2 6 tblık diskin birini normal olarak kullanıyorum ama cihaz odaki verileri diğerine kaydederken 1 gün geriden geliyor. yani bugün virüs bulaşırsa en kötü dündeki verilere ulaşabileyim. gibi.

Cloud yedeklemeyi yapabilirim fakat malum internet şartlarında bu imkansıza yakın 70kb upload ile imkansıza yakın bir olay oluyor.

not:nas server tarzında online erişeme izin verip vermemesi benim için pek önem teşkil etmiyor. 

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek

Synology araştır derim hocam. Özellikle yaptıkları yönetim yazılımları çok iyi. Hatta drive bile yapabiliyorsun hocam.

Titanyumun gücü adına!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kahramann
    Kahramann's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

qnap ta araştırabilirsin. synology ile aynı gibi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

WD Mycloud EX4

Twitter: @CanKirca
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

üstadlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama cloud tarafına pek fazla girmek istemiyorum açıkcası My Book Duo USB 3.0 Premium Raid Depolama tarzı böyle veri güvenliği üstüne basit bir hdd istiyorum. qnap falan kullandım daha önce açıkcası güzel sistemler ama aradığım tam olarak o değil.

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

üstadlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama cloud tarafına pek fazla girmek istemiyorum açıkcası My Book Duo USB 3.0 Premium Raid Depolama tarzı böyle veri güvenliği üstüne basit bir hdd istiyorum. qnap falan kullandım daha önce açıkcası güzel sistemler ama aradığım tam olarak o değil.

qnap da yazdıklarının hepsi var hocam? nasıl aradığın o değil?

ethernet ile modeme bağla iç ağdan istediğin gibi dosya yükle. 

raid yap

yedeğin yedeğinin yedeğinin yedeğini al.

normal disk gibi masaüstündeki klasör olarak kullan.

hd ömrü bitince ışıkla uyarır. 

virüs bulaşma imkanı yok çünkü içindeki sistem crptolocker virüsünün çaalışmasına izin vermez. 

hatta ve hatta bir ton daha özellik. 

neyi sana uygun değil?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    BosphorusPasha bunu yazdı
    furkiak bunu yazdı

qnap da yazdıklarının hepsi var hocam? nasıl aradığın o değil?

ethernet ile modeme bağla iç ağdan istediğin gibi dosya yükle. 

raid yap

yedeğin yedeğinin yedeğinin yedeğini al.

normal disk gibi masaüstündeki klasör olarak kullan.

hd ömrü bitince ışıkla uyarır. 

virüs bulaşma imkanı yok çünkü içindeki sistem crptolocker virüsünün çaalışmasına izin vermez. 

hatta ve hatta bir ton daha özellik. 

neyi sana uygun değil?

yani uygun değil derken kasdettiğim daha basit bir cihaz arıyorum yoksa özelliklerin hepsi bana yetiyor ve fazlasını sunuyor zaten bunu biliyorum hocam bundan yana hiç bir sıkıntım yok. sadece daha basit bişi arıyorum http://www.vatanbilgisayar.com/wd-3-5-16tb-my-book-duo-usb-3-0-premium-raid-depolama.html

tarzı

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

naptın hocam 3000 tl. 

http://www.hepsiburada.com/qnap-ts-431-all-in-one-turbo-nas-p-BD802887

al işte ucuz daha kaliteli ve daha kullanışlı :|

ben bu aletle 50 kişi ortak dosya paylaştırıyorum. bunun üst modeli ile de 100 kişi. ikiside aktif tık demediler :/

edit: disk yok bunda. 4 4 4 4 alıp takabilirsin. 

yine wd ile aynı paraya gelir ama wd yi döver yani. 

BosphorusPasha tarafından 28/Mar/17 22:39 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    BosphorusPasha bunu yazdı

naptın hocam 3000 tl. 

http://www.hepsiburada.com/qnap-ts-431-all-in-one-turbo-nas-p-BD802887

al işte ucuz daha kaliteli ve daha kullanışlı :|

ben bu aletle 50 kişi ortak dosya paylaştırıyorum. bunun üst modeli ile de 100 kişi. ikiside aktif tık demediler :/

edit: disk yok bunda. 4 4 4 4 alıp takabilirsin. 

yine wd ile aynı paraya gelir ama wd yi döver yani. 

hocam wd red 8 tblikleri 1740 tl cik seagate ironwolf desek 1830 tl zaten kafadan 3.5 gitti bide qnap alıcaz 4.5 gitti kafadan. hani kullanmayacağım kullanacak olsam gözümü kırmapyacağım ama ne ethernetini bağlayacağım ne mail serverını ne phpserverını ne güvenlik kamerası özelliğini. sadece istediğim pc ye bağlim sürekli aktif olarak kullanayım içine attığımı 2 -3 hdd de yedeklesin hddleri kontrol etsin birine bişi olursa uyarı versin yenisini takayım. yani 2-3 hdd de bilgilerim güvenli kalsın. birde sürekli pc ye takılı olduğu için virüs yemesin o kadar.

wd de deki cihazı hiç kullanmadım virüs yermi nasıldır hiç bilmiyorum o yüzdende açıkcası korkuyorum. hani zaten bu tarzda başka alternatif yoksa yada kullananlar tavsiye etmeyecekse nasa yönelicem

furkiak tarafından 28/Mar/17 22:53 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 1141 Toplam Mesaj: 9
hdd