Otomotiv Teknolojileri
-
Arkadaslar öncelikle herkese merhabalar. Hepimizin küçüklükten gelen veya sonradan kazanılan bir ilgi alanı vardır ve ve ön önemlisi ve benim hayatım bu diyebileceğin ve gerçekten yapmak istediğin meslek seçimleri vardır ve benim arabalar içinde yaşamak benim mesleğim olabilir hiçbirşey için geç değil diye düşünüyorum.
Yani işin kısacası , türkiyede bir drift , ralli , drag , rampa ralli ve ralli türevleri, f1 , ya da bir sokak yarışcısı olma ihtimaliniz yok denecek kadar az hiçbirimizin babası altımıza yüklü bir araba koyup git ve istediğini al demez diyemez bende bunlardanım. Bu yüzden bu kadar param olmadığı için bu yönde çalışıp hayatımın geri kalanını , hem sevdiğim mesleği yaparak hemde , iyi para kazanmak istiyorum.işin yanı sıra bir arabam olacak , sürekli onla uğraşacağım motor , elektronik donanımı , şanzumanı , yol tutuşu herşeyi ile elimden geçirerek onarmak istiyorum yani kendi arabamı modifiye etmek istiyorum bu benim içimdeki şey ki bunları yapabilmek için gerekli bir bilgi ve donanıma sahip olman lazım , ne kadar uğraşırsan o kadar öğrenirsin teori olarak bilsen bile bir sike yaramaz önemli olan pratik umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Soru ; Hem geliri iyi olup 3-5 değişebilen hemde sevdiğim işi yapmak için türkiye de hangi bölümü okuyabilirim ? ve nerelerde çalışabilirim
soruyu sormamın sebebi tahribat olarak bayağı geniş kitleyiz bilen ya da bir arkadaşı okuyan vardır diye soruyorum.
NOT: Otomotiv mühendisliği imkansız gibi , fizik , kimya , biyoloji 0 bu dersleri görmedim. Ve benim aklıma yatan 1 bölüm var otomotiv teknolojileri adı altında , bu neyin nesidir merak ettim.
Konu Gizli : Ailem burada takıldığımı biliyorlar , araba konusunda okuyup ne yapacaksın gibi sorulara tabii tutulmak istemiyorum.
Saygılar.
-
otomotiv teknolojileri okursan ki yanımdaki personellerimden biri bu bölümden mezun bir bayiide yada bir serviste hasar elemanı olarak çalışabilirsin yani kazalı araçlara ön expertiz yapıp gereken malzeme listesi çıkarırsın experle görüşürsün falan :) Sen eğer otomotiv sektörü diyorsan okumayıp all in one bir servis bulup orada çalışarak öğreneceksin
-
O bölüm 2 yıllık mıydı ?
-
sRcN bunu yazdı
otomotiv teknolojileri okursan ki yanımdaki personellerimden biri bu bölümden mezun bir bayiide yada bir serviste hasar elemanı olarak çalışabilirsin yani kazalı araçlara ön expertiz yapıp gereken malzeme listesi çıkarırsın experle görüşürsün falan :) Sen eğer otomotiv sektörü diyorsan okumayıp all in one bir servis bulup orada çalışarak öğreneceksin
Otomotiv adına birşey yapmıyor yani bir nevi sigortacı gibi hocam ? bu benim işim değil :) peki bu bölümden çıkınca maddiyat ne durumda ? maddiyat olacak ki sevdiğimiz şeyleri elde edelim lanet sistem böyle. :)
-
Citizen bunu yazdı
O bölüm 2 yıllık mıydı ?
evet 2 yıllık hocam.
-
bende myo ya girmek istiyordum . hatta aklımda otomotiv teknolojileri benimde vardı . ekşiden felan da baktım , çok entry yoktu . sonra buraya konu açtım .
linki : http://tahribat.com/Forum-Myo-Mezunu-Var-Mi-Aranizda-179133/
sonra myo'ya gitmekten vazgeçtim . vazgeçtim demeyelimde %100 burslu mühendislik ve ekonomiyle alakalı istanbuldaki herhangi bir vakıf üniversitesine giremezsem . bu bölüme gideceğim .
-
my4 bunu yazdı
bende myo ya girmek istiyordum . hatta aklımda otomotiv teknolojileri benimde vardı . ekşiden felan da baktım , çok entry yoktu . sonra buraya konu açtım .
linki : http://tahribat.com/Forum-Myo-Mezunu-Var-Mi-Aranizda-179133/
sonra myo'ya gitmekten vazgeçtim . vazgeçtim demeyelimde %100 burslu mühendislik ve ekonomiyle alakalı istanbuldaki herhangi bir vakıf üniversitesine giremezsem . bu bölüme gideceğim .
Anladım hocam , yorum için teşekkürler. :)
-
http://ciftdiploma.uludag.edu.tr/
ayrıntılı bilgi için pm
-
Bende de aynı hissiyat söz konusuydu zamanında ama kendimi kısıtlamakta istemedim hayat bu ne olacağı belli değil bende İÜ E&E Mühendisliğine geldim 4. yılım üniversite açısından pişmanım ama bölüm açısından keyfim yerinde çalışma alanı geniş istediğim sektöre girebilirim sana da tavsiye ederim
-
Geçen sene bende bakmıştım o bölüme.Türkiye'de Bursa'da Fiat ve Renault, İzmit'te ise Toyota'nın fabrikaları var.Oralarda rahat iş bulursun.Zaten yakında Volkswagen bile Türkiye'de fabrika açmayı düşünüyor.Yani önü açık bir meslek.Zira herkesin altında araba var artık.
-
Citizen bunu yazdı
Geçen sene bende bakmıştım o bölüme.Türkiye'de Bursa'da Fiat ve Renault, İzmit'te ise Toyota'nın fabrikaları var.Oralarda rahat iş bulursun.Zaten yakında Volkswagen bile Türkiye'de fabrika açmayı düşünüyor.Yani önü açık bir meslek.Zira herkesin altında araba var artık.
Bende aynen böyle düşünmüştüm hocam :) araba sektörü git gide artış göstermekte , türkiyeye yeni fabrikalar açılma durumu var :) çindeki adam bile türkiyeye fabrika açmayı düşünüyor :)
@Doktokartal ; Hocam ben fizik , biyoloji , kimya , mat-2 görmediğimi söylemiştim :) mühendislik imkansız gibi birşey. :)