Ötv İndirimini Nasıl Buluyorsunuz?
-
son yapılan otomobilde ötv muhabbeti ,
2. el piyasasını vurdu.
piyasanın tüketim ihtiyacı ulan ufak harcamalara ihtiyac duyulurken , piyasadan para iyice otomotive kaydırılarak bunalım getirir diye düşünüyorum. ben hükümet olsaydım çifticiye bir kereye mahsus doğrudan gelir desteğine ilave getirir. esnafa kefilsiz 3000 tl 1 yıl ödemesiz düşük faizli kredi verirdim. piyasanın kişisel tüketime ihtiyacı var. araç fiyat düşüklüğü sadece bu sektörü canlandırır. başka bir işe yaramaz. tekstilciler,harfiyatcılar ,esnaf ,çiftci son kozlarını oynuyorlar durum iyi değil.
peki sizce bu karar nasıl?
-
1. Böyle konulara hasta olmaya başladım,
2. Bence güzel oldu büyük markaların iflas etmesinden iyidir,
3. 2. el piyasası krizden sonra canlanır.
-
-
Ötv indirimi 3 süreyle sınırlı. 3 ay sonra herşey eskisi gibi olucak. Ve aslında vurulan pek bişey yok. Sıfır arac satan yerlerin elinde nedense şuanda araç bulmak bi hayli zor. Adamlar arabaları ellerinde 3 ay bekletmekten yanalar. Ve bu sürenin sonunda stoklardan arabalar çıkmaya başlayacak önce az tutulan renkler, kahverengi, yeşil vs vs ... Bu 3 aylik zarar bu şekilde telafi edilecek. Sıfır araç piyasasası şuan sadece tatilde , Ötv indirimine gelirsek eğer amacına ulaşacağını sanmıyorum...
-
ötv indirimi ithal girdi malların çok olduğu sektöre yapıldığı için ithalat artar. onlara göre piyasa canlanıcakmış...
-
bugun bursada oto pazarındaydık 2.elde hiçbir fiyat oynaması yoktu piyasa aynen devam.. aslında 11.000 tl ye düşmüşken sıfır açarlar 2.el de baya düşmesi lazımdı ama asıl kriz seçimden sonra diye düşünüyorum o zaman fiyatlar 2.el de de düşebilir..
tabi bu kime yarar ? ya 2.el alacak olana (parası olanlar) ve şuan olduğu gibi sıfır alacaklara ve bayilere...
ee asıl ezilen krizin asıl vurduğu garibanlara faydası ne? bi zkim faydası yok.. kıyak yine zenginlere yapıldı :)
-
Son ağaç yandığında, son ırmak kirlendiğinde ve son balık öldüğünde; herkes paranın yenmeyeceğini anlayacak!