Outlook Ekteki Dosyaların Uzantısına _ Karakteri Ekleniyor
-
Merhabalar, şirket içi sadece 1 kullanıcımda bu sorunu yaşıyorum, elemana gelen mail eklerindeki dosyaların sonuna "_"(alt tire) ekleniyor. Nette baktım ama birşey bulamadım. Var mı bu sorunu yaşayan veya fikri olan?
Pc de herhangi bir ayar değişikliği olmadı, çıkışlarda fw mevcut, pcde kaspersky var, kullanıcı pc yi kurcuklamaz etmez... Son 3 gündür olan bir problem, 3 gün önce ilk karşılaştığımda heralde gönderen hatalı göndermiştir dedim ama bugün yine sorun var denilince baktım ki ben de atınca durum aynı.
Office sürüm: 2013 Std SP1
dcpromo tarafından 16/Kas/20 09:58 tarihinde düzenlenmiştir
-
Simdi gördüm, sende mail gönderince ayni hatayi aliyormussun.
O bilgisayarda kurulu antivirus programinin mail attachment kismini aktif etmis olabilir.
underzero tarafından 16/Kas/20 10:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Ondan bana mail gelince sorun yok, kaspersky free kurulu bi bakayım ayarlarına
ek filtresi: devredışı.
ek: update gelmiş yapmaya çalışmış yapamamış antivirüs. Bi silip tekrar yükleyip bakayım ne olacak. Devredışı yazıyor ama güvenemedim. dakka başı update var deyip yapamıyor da var bişiler.
dcpromo tarafından 16/Kas/20 10:59 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam kesin denemişsindir ama yinede merak ettim office komple remove yapıp tekrar kurdun mu? Aynı PC'de kendi oturumunla login olup o kullanıcının outlook profilini oluşturup o şekilde baktın mı? Genelde böyle düzeliyor. Eğer düzelirsen kullanıcının windows profilini yenile. Varolan users altındaki klasörü rename edip örn: sonuna 123 ekleyip. Yeniden aynı k.ad ve şifre ile girdiğinde profili sıfırlanmış olacak. Yalnız yeni profilde temp profil oluşabiliyor regeditten .bat olanı silmek lazım onunda şimdi baktım internetten şuradaki gibi yapabilirsin
https://www.firatboyan.com/windows-10-da-temp-profile-gecici-profil-sorunu.aspx
-
HanDSomE bunu yazdı
hocam kesin denemişsindir ama yinede merak ettim office komple remove yapıp tekrar kurdun mu? Aynı PC'de kendi oturumunla login olup o kullanıcının outlook profilini oluşturup o şekilde baktın mı? Genelde böyle düzeliyor. Eğer düzelirsen kullanıcının windows profilini yenile. Varolan users altındaki klasörü rename edip örn: sonuna 123 ekleyip. Yeniden aynı k.ad ve şifre ile girdiğinde profili sıfırlanmış olacak. Yalnız yeni profilde temp profil oluşabiliyor regeditten .bat olanı silmek lazım onunda şimdi baktım internetten şuradaki gibi yapabilirsin
office silme/onarma işini en sona bırakıyorum hocam.
Antiyi sildim winupdate çekiyor şuan, durum değişmedi, restart sonrası sorun devam ederse onarma denemeye başlayacağım.
-
ilteris bunu yazdıHanDSomE bunu yazdı
office silme/onarma işini en sona bırakıyorum hocam.
Antiyi sildim winupdate çekiyor şuan, durum değişmedi, restart sonrası sorun devam ederse onarma denemeye başlayacağım.
hocam silme-kurma işlemini henüz yapmadıysan yapma. O PC'de kendi profilinle girip outlook profili oluşturup o kullanıcının hesabıyla gir. aynı dosyanın eklisine bak sonuç aynı mı? Değilse windows profil. Aynıysa outlook ozaman silip kurarsın
-
Sorun çözüldü.
Kaspersky silindi, windows update yapıldı, restart a kadar durum dğeişmedi, restart sonrası sorun düzeldi.
Şimdi antiyi bir daha yüklüyorum bakalım yine aynısını yapacak mı.
up: Antivirüs yüklendi, ek filtresi yine eskisi gibi devredışı (Varsayılanda devredışı gelmiyor.) seçildi. Mail atıldı sorun yok. İlginç..
Fikir ve öneriler için teşekkür ederim <3
dcpromo tarafından 16/Kas/20 11:15 tarihinde düzenlenmiştir