Overclock Yapıcam Oneri Verebilirmisiniz?
-
İŞLEMCİ: INTEL p4 3.2 HT
RAM: 1GB 667 mhz + 512MB 533 mhz
EKRAN KARTI: Onboard
ANAKART: MSI P4M900M2
İşlemciyi :3.4-3.5 Ghz
RAM 'i 667 mhz ye yukseltmek istiyorum ekstra bi soğutma sistemim yok
VisualStudio 2008 ile uraşıyorum ve pc yi hızlandırmak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum..
-
öneri:
overclock programlarını bul üst sınırları bul programlarla bu sınırların biraz aşşasına çık.başka ne diyebilirim ki
-
önce 3 5 tane döküman oku overlock hakında kendi başına yapma :) yakacan makinenı görecen ebeyın ki :) + ekstra soutma gerekecek :|
-
Geenmeboo bunu yazdı:
-----------------------------öneri:
overclock programlarını bul üst sınırları bul programlarla bu sınırların biraz aşşasına çık.başka ne diyebilirim ki
-----------------------------
overclock programı derken everest cpuz falan mı -
ekran kartı için ati tool'u kullan...
işlemci için biosu kullanacaksın...
-
o/b ekran kartına mı oc yapıcan ? bnce hiç yapma bırak dagınık kalsn .. sogutamıcaksanda işlemciyi zorlama bnce , donanımın ömründen yersin.. yinede biostan işlemciye manuel olarak hızını arttırabilrsn ve optimum performansı kendine göre ayarlayabilirsn ramlerin hızını veya timing ini ayarlaman lazm bilmiosn hiç kalkısma bnce
-
AMoonRA bunu yazdı:
-----------------------------Geenmeboo bunu yazdı:
-----------------------------öneri:
-----------------------------overclock programı derken everest cpuz falan mı
-----------------------------asus un falan war ama ben bi bakayım wardı bikaç tane yazarım.
-
hocam bi kere o 512 lik ramden kurtul.. onun yerine 667 mhz ram alıver.. çünkü 667 mhz olan ram 533 mhz e düşüyor.. frekans arttırımı yaptığında kasar.. voltaj verirsin o zamanda yakabilme şansın var.. gibi gibi... işlemcisinide 300 mhz yükseltmek istiyorsun.. çok basit :) azcık fsbyi yükselt o da hallolacaktır..
NOT: voltaj verirken veya fsb hızını arttırırken birden horraaa diyipte yükseltme board kendini korumaya alır açılmaz.. bios resetlemen gerekebilir.. :)
-
ClockGen: Birçok anakartı destekleyen ve Windows altında ayar çubuğuyla kolayca overclock yapmanızı sağlayan bir araç.
CPU-Z: İşlemci, anakart ve RAM'lerle ilgili ayrıntılı ve teknik bilgiler veren vazgeçilmez araçlardan biri.
Intel Thermal Analysis Tool: Gerçek CPU sıcaklığını görmek için bu yazılımı kullanmanızı öneririm.
Motherboard Monitor: Anakart ve sistemle ilgili önemli bilgiler veriyor.Sistemi daima kontrol altında tutmak isteyenler için ideal.
SpeedFan: Fan hızlarını kontrol altında tutmanızı sağlayan pratik bir yardımcı.
EasyTune5: Overclock aracı.(www.gigabyte.com dan indirebilirsiniz.)
Asus'un da wardır aracı hangisini isterseniz.
bunlar haricinde overclock un nasıl yapıldığını anlatan dökümanlar oku.Yakarsın patlatırsın PCyi