Öyle Bir Hikaye..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Güneşli bir günde mustafa evinden çıkar.Henüz 9 yaşındadır.Okulu bitmiştir.Karnesindeki 5leri ve takdirnamesini anneannesi ve dedesine göstereceği için içi içine sığmıyordur.Tatilin ilk günüdür.Annesi ödenmesi gereken borçları mustafaya vermiştir.Mustafa öncelikle bir iki yere gider.Borçlarını yatırır.Güneş tepeden parlar.Çok sıcak olduğu için bir büfe bulur ve soğuk su ister.

Soğuk su ilaç gibi gelmiştir.Bu sene taşınacakları gelir aklına.ASlında memnundur.Babası bir askerdir.KEndini bildi bileli doğuda kötü şartlardadır.Babası ve annesi batıyı anlattıkça çok sevinçlidir.Annesi eskişehirli babası ise tekirdağlıdır.Oraları görmek ister.Büyüdükçe bu heycanı artar.Babasının işi nedeniyle 2 senede bir tanışınmak zorundadır.Yeni arkadaşlar yeni hayat.Bir yandan arkada bıraktığı arkadaşlarını düşünür mustafa.

Kurduğu arkadaşlıkları kolay kolay unutmayacaktır.Fakat içindeki annesinin ve babasının memleketini görme heycanı bütün herşeyi unutturur.Babasının sözüde vardır hayatında hiç görmediği denize götürecektir.Büyük şehirlerdeki sadece televizyonlarda gördüğü alış veriş merkezlerine gidecektir.

Evet bu sene kesinlikle oraları ziyaret edecek ve anneannesi ile dedesine karnesini gösterecektir.Küçük ustafa babaannesini ve dedesini hiç görmemiştir.Çünkü onlar askerlik yapan çocuklarını görmek için yola çıktığında teröristler tarafından vurulmuştur.Türkiyede batı ve doğuda 5 il görmüştür.Fakat çoğunlukta orta ve doğu taraflarında idir.Büyüyünce kesinlikle Türkiyenin her şehrini gezeceğim diye kendisinede söz verir.

O gün bütün herşeyi halleder ve evine döner.Babasıda bir kaç saat sonra gelir.3 gün sonraki büyük yolculuğa o akşamdan hazırlanır.Giyeceklerini en sevdiği çoraplarını ve kıyafetlerini ayırır.Aradan 3 gün geçer.Sonunda otobüse biner.Çok heycanlıdır.Uzun bir yolculuk onu bekliyordur.Uzun bir yolculuk sonunda eskişehire gelir.

HEmen bir taksiye binerler.Mustafa gittikçe heycanlanır.Hayatında ilk kez Eskişehirdedir.Porsuk nehrine bakar, nehrin içindeki teknelere bakar.Bu görüntüleri ameirkan filimlerinden hatırlar.Tranvaya bakıp babasına ne olduğunu sorar.İlk kez şehir içinde bu kadar değişik tren görmüştür.Sonra taksi bir evin önünde durur.Mustafa geldiğini anlar.İçi içine sığamaz.

İnerler zili çalarlar.Dedesi kapıyı açar.Çok duygusal bir an yaşanır.Göz yaşlarına boğulur herkes.Uzun aradan sorna tekrar görüşmüşlerdir hemde sağ sağlim.Mustafa çok kişilikli bir çocuktur birazda sıcak kanlı hemen anneannesininde elini öper.Sarılırlar.Uzun uzun anlatır mustafa.Gezdiği şehirleri, hayallerini....

Ertesi gün kahvaltı ederler.Annesi ve babası mustafaya Eskişehiri dolaştıracaktır.Çok heycanlıdır.Bir alışveriş merkezine girer mustafa ilk defa canlı böyle birşey görmüştür.Ama bu sene çok farklı tatil olacaktır buradan sonra tekirdağa gitmeye babası söz vermiştir.ORda denize girecektir.Kıyafet dükkanları yiyecekler içecekler!!...

Bir ara kalabalık görür mustafa palyaçolar vardır orada.Gider dikkatle bakar.Palyaço onu yanına çağırmıştır kalbi güp güp atıyordur.Yanına gider.Yüzü boyanır birde balondan köpek yapar palyaço.Birden çok büyük gürültü duyar.NE olduğunu kafasında çözmeye çalışıyordur.2 saniye içinde o kadar çok düşünce geçmiştir ki..Gözlerini açtığında uzakta bir yerdedir.HEr tarafı ağrıyordu ve hiç bir şey duymuyordu...

Kalkmaya çalıştı başaramadı.Sonra kulaklarındaki çınlama yavaşları.HEr eyrde çığlık vardı tozda biraz durulmuştu dikkatlice baktı mustafa her tarafta kan, kol, bacak...Herkez koşuşturuyor, ölen insanlar, bağıran insanlar..Mustafa şaşkındır ne yapacağını bilemiyordur.Koca şehirde kendini yanlız ve tek başına hissetmişti.SOnradan annesi ve babası geldi aklına fakat neredeydiler.Yerlerde idi herkez bir sürü kişi gelmişti çokta kalabalıktı.Sonra orta yaşlı bir adam mustafayı kaldırdı.İyi misin dedi.Mustafa korkmuştu, şaşkındı.ADam mustafayı salladı iyimisin  dedi.

Mustafa kafasını sallaya bildi.Sonra birden gözleri annesi ile babasını aradı.Koşmaya çalıştı başaramadı her tarafı ağrıyordu.Fakat azimliydi.Doğruldu.Annesinin olduğu yere doğru gitti.Çok kalabalıktı ilk kez insanları bu şekilde görüyordu.Feryatlar, çığlıklar, bağırışlar, ağlama sesleri....İnsanların kolları bacakları kopmuştu.

Sonra yerde annesinin kıyafeti dikkatini çekti ve yanına koştu.Annesi ve babası ağır yaralıydı.Ambulanslar ile hastalar taşındı fakat mustafa hala kendinde değildi.Annesi ile hastahaneye gelmişti koridorda bekliyordu doktorlar annesinle ilgileniyordu.Mustafa hayatında kendini hiç bu kadar yalnız hissetmemişti.

Ne bir telefon ne bir kimseyi biliyordu.ÜStelik babasınıda bulamamıştı.Fakat annsini bulmuştu.Annesi iyileşecekti babasını bulurlardı.Bir kaç saat sonra doktorlar annesinin yanına aldı.Annesi kendine gelmiş gibiydi.Uzunca sarıldılar ağlaştılar.Yarım saat sonra dedesi ile anneannesi gelmişti.Mustafaya dışarı çıkmasını söylediler.Fakat mustafa dışarıda kapının aralığından dinlemeye başladı.

Babası ile ilgili konuşuyorlardı.Durumu ağır diyorlardı.Mustafanuın gözlerinden yaş süzülmeye başladı.Belli etmemeliydi.Güçlüydü onun babasından gelen gücü vardı.Babasıda güçlüydü.Askerdi hem.Babasına yakışan bir evlat olmalıydı omuzlarını dikti.Oturdu.Televizyonlar haber veriyordu.Terör örgütünün üstlendiği olay bir bomba saldırısıydı.

Annesinin durumu çok ciddi değildi.Babasıda aynı hastahaneye getirilmişti.Bekliyorlardı.Annesi ertesi gün hafif hafif yürüyordu fakat kötü haber çok geçmeden geldi.Mustafanın babası ölmüştü.Kalbine saplanan demir parçası öldürmüştü.Nasıl olurdu??Mustafaya söylediklerinde inanmadı.İnanamadı elini tutuğu babası mı?Hayır olamazdı..Mümkün değildi..

Hem o askerdi nasıl ölecekti?Maalesef mustafa inanamadı.Artık kim denize götürecekti?Kim bakacaktı??Kim mustafaya nasıl erkek olunacağını anlatacaktı?Artık ne yapacaklardı..Mustafanın aklında yüzlerce soru kalmıştı ama hala inanmıyordu..Yıllar geçsede inanamayacaktı.

-----------------------

Arkadaşlar bir filmde bombalar vardı filmin ismi krallık daha ilk dakikaları.Aklıma bomba patladıktan sonraki o kargaşa geldi nerden geldi bilmiyorum.Sonra bombayı patlatan kanlı eller aklıma geldi ve böyle bir hikayeye dönüştü aklımda.

20 dakikada yazdım.Direk yazdım.Hiç birşekilde taslak şu bu yok.Hatam varsa affola.Burdan terörüde biraz vurguladım.KAç tane böyle cana kıyıyor.Bobmayla olmasa bile şehitlerle!!!

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

zumsuk sabahı da vurdun hocam.şaştın valla :)

güzel güzel... 

copy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byugr
    byugr's avatar
    Erkek
    gerçekten çok güzel olmuş hocam emeğine sağlık .. çok duygulandım ....

Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    gerçekten güzel bir hikaye. Mustafa kelimesini azaltıp vurgu ve betimlemeye daha fazla yer versen mükemmel ve arşivlik olur bence.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------
    gerçekten güzel bir hikaye. Mustafa kelimesini azaltıp vurgu ve betimlemeye daha fazla yer versen mükemmel ve arşivlik olur bence.

daha önceden hikaye yazmadım kompozisyondan da 4 ten yukarı çok az not aldım :D yazım yanlışlarım var biliyorumda öyle içimden geldi tekrar düzenlerim ilerleyen zamanda olmazsa.Bakarım duruma göre..İçimden gelen birşeyi yaptım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

VBDream bunu yazdı:

daha önceden hikaye yazmadım kompozisyondan da 4 ten yukarı çok az not aldım :D yazım yanlışlarım var biliyorumda öyle içimden geldi tekrar düzenlerim ilerleyen zamanda olmazsa.Bakarım duruma göre..İçimden gelen birşeyi yaptım.

sana 4 veren hoca insan değildir yav.. iyi yazı bu çünkü. kapasiten olmasa böyle birşey yazamassın.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    :D seni hocamla tanıştırmam lazım
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Dai bu Mustafa faturaları filan yatırabiliyor. Bi sürü işi hallediyor, ama tramvayın nolduğunu bilmiyor :D

Eskişehir'ede saldırttın ya teröristleri helal : ) Ama şarapnel'in babsının kaldine oturarak öldürdüğünü anlattıın kısım hoşuma gitti.

Amatör olmuş, olaylarla ilgili ilişkiler biraz kopuk olmuş.

Ama 20 dk da kurgulayıp yazdınsa tabii ki iyi olmuş. Ben senin yerinde olsam biraz daha bekler biçimlendirir. Olay kurgusunu kuvvetlendirirdim...

Güzel güzel.. Ama hikaye yazarken üzerinde biraz çalışma yapmak lazım tabii.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Dai bu Mustafa faturaları filan yatırabiliyor. Bi sürü işi hallediyor, ama tramvayın nolduğunu bilmiyor :D

Eskişehir'ede saldırttın ya teröristleri helal : ) Ama şarapnel'in babsının kaldine oturarak öldürdüğünü anlattıın kısım hoşuma gitti.

Amatör olmuş, olaylarla ilgili ilişkiler biraz kopuk olmuş.

Ama 20 dk da kurgulayıp yazdınsa tabii ki iyi olmuş. Ben senin yerinde olsam biraz daha bekler biçimlendirir. Olay kurgusunu kuvvetlendirirdim...

Güzel güzel.. Ama hikaye yazarken üzerinde biraz çalışma yapmak lazım tabii.

hikaye taslak şu bu aşamasındna geçmedi.NAsıl hikaye yazılır bilmemde.Oturdum 20 dakikada yazdım.

Ayrıca doğuda hiç bir yere çıkmıyorlar.Tranvaya şaşıracak.İki amacım vardı 1- doğrudaki imkansız durumu anlatabilmek ama çok değinmedim bir kaçı çıkıp pkk ile bilmem ne ile ordan yakalayıp tartışma konusu yapacaktır, 2- Eskişehirdeki tranvayı.ASlında daha çok belirteektim onu işte gece yarası içi aydınlık olan çok güzel bir tren o karanlığı yarıyor vs.. gibi turuncu çizgisinden falan bahsedecektim.

Buda  bir psikolojik birşey eskişehirde tranvayın çok güzel olduğunu bileceklerdi.Fakat geenin 4 ü idi maalesef o kadar uzatmadım :D

Toplam Hit: 916 Toplam Mesaj: 9