Öyle Sermestem Ki İdrak Etmezem Dünya Nedir.[Kazancı Bedih]
-
Kemal Alaçayır'dan sonra,bir de G.Doğu yöresinin üstadını paylaşmak istedim.
Üstadın ustalığından çoğu kişi yararlanıp,ününe ün kattı da,üstad katalitik zehirlenmesinden mütevazi hayatında son nefesini verdi..
Mekanın Cennet Ola Üstad
-
Hoca içelim mi bu saatte :) haydar haydar'dan sonra...
-
ben içmiyorum ki; türküler sağolsun..
-
türküler sağolsun..
-
gecen dinleyecem dedim fırsat olmadı gece gece iyi gitti
-
video'daki(bir kaçını tanıyorum) ve diğer sıra gecelerindeki orkestra elemanlarını diğer tüm ozanlarımız gibi inzivaya düşkün ve nota bilgisinden yoksun duygu insanları olarak düşünüyordum.Fakat bizim koro şefinin vaktinde kazancı bedihle çalıştığını ve yine hocamız sayesinde videodaki bir kaç müzisyenle tanışıp kendilerinin muhtelif şehirlerin tsm korolarında şeflik,müzisyenlik yaptığını öğrenince olayın çok farklı olduğunu idrak ettim.Her biri notaları,makamları,komaları,usülleri kısacası türk musikisine dair her türlü bilgiyi yalayıp yutmuştur.her biri çok değerli müzisyenlerdir. şarkıya gelince güftekarı kimdir merak ettim.sözler buram buram sufizm kokuyor.şarkının ismi ömer hayyam'ın şiirleri gibi olmuş.derin bir anlamı var.kafası güzelken(içerek veya hidayete ererek) içindeki ilahi aşkın kuvvetiyle dünyayı bambaşka bir boyuttan görüyor.
-
Ölmeyesen Bedıhh emmi :(
-
Pir yav Allah toprağını bol etsin. Adam ölmeden önce çaydanlık tamir ediyordu urfada.ülkemizde Sanatçıya verilen değer ...
Toplam Hit: 2014 Toplam Mesaj: 8