Oyun Haritası Yaptım Benden Habersiz Biri Kullandığı Zaman Yaptırımı Ne Olur ?
-
Hocam milyon tane bedava harita var, para çıkartman çok zor bu işten, kaldı ki sattığın adam online bi oyun kursa map otomatik olarak dağılır herkese, reklamı bas geç derim
-
Sscheme bunu yazdı:
-----------------------------Hocam milyon tane bedava harita var, para çıkartman çok zor bu işten, kaldı ki sattığın adam online bi oyun kursa map otomatik olarak dağılır herkese, reklamı bas geç derim
-----------------------------para olayı halloldu paradan yana sorun yok üç beş sponsor hazır , ben mapı o şekilde çekeceklerini bildiğim için içine bir piçlik yaptım çeksede çalışmıyor map :) bazı parametreler istiyor bnulamayınca çalışmıyor map , yasal olayı çözemedik :(
-
kısa bi açıklama yapayım arkadaş yaptıgı haritayı fikir ve sanat eserlerini koruma kanunu gereğince kayıt altına alırsa maddi manevi tazminat hakkına sahip olur ama 1 e 1 kullanımda eğer birisi senin haritanı alıp üzerinde oynama yaparak kullanırsa hiçbir hak talebinde bulunamazsın.Ama şöyle bir durum vardır valve firmasının kullanıcı veya satış sözleşmesinde oyun üzerinde modifikasyonlara izin vermediğini belirten bir madde varsa valve de senden maddi manevi tazminat talebinde bulunabilir.
-
şöyle bişi yaparsın noterde git tasdik ettir.detaylarıyla birlikte
sonra her cafeye satıştıdada birer sözleşme yap. her cafeye haritayı teslim ederken haritanın bir noktasına cafenin ismini ekle.
başka biyerde haritana denk gelirsen cafe ismine bak nerden dağıltıgı cıkar ortaya. ihtarname gönder yasal işlem başlat.
valve açısından bi problem yaşicagını zannetmiyorum. -

-
trooper bunu yazdı:
-----------------------------kısa bi açıklama yapayım arkadaş yaptıgı haritayı fikir ve sanat eserlerini koruma kanunu gereğince kayıt altına alırsa maddi manevi tazminat hakkına sahip olur ama 1 e 1 kullanımda eğer birisi senin haritanı alıp üzerinde oynama yaparak kullanırsa hiçbir hak talebinde bulunamazsın.Ama şöyle bir durum vardır valve firmasının kullanıcı veya satış sözleşmesinde oyun üzerinde modifikasyonlara izin vermediğini belirten bir madde varsa valve de senden maddi manevi tazminat talebinde bulunabilir.
-----------------------------onu yapabilmesi için haritanın bazı yerlerini değiştirmesi gerekiyor onuda değiştirince haritanın bir anlamı kalmıyor zaten :)
valvenin öyle bir şeyi olacağını sanmıyorum çünkü oyun motoru sonuçta kendilerinin piyasaya sürdüğü ve oyun yapılmasına izin verildiği bir şey ama gelirin yüzdelik üzerinden komisyonunu talep ediyor olabilir yada free olarak yapıp satıyorda olabiliriz orası muamma işte... -
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------su :D
-----------------------------hemen soğuk su içirmişsin ha :D ben zaten haritadan kazanacağımı kazanacağımda yasal bir hakkım varsa ona göre hareket etmek istiyorum :) yada işi kılıfına uydurmak istiyorum neyse odur sağlam olsun.
-
haritanın resmini koysana yaw nasıl bişeymiş merak ettim :S Bende bi ara kendi mahallemin haritasını yapmak istiyordum. sıkıldım bıraktım sonra :)
-
hocam haritadan bir kac kare atabilirmisin ? cok merak ettim.
-
Hacı adam ufak bir değişiklik yapar senden almadım ben yaptım diye sürer piyasaya zor birşey değil. Hatta sen benden almışın bile diyebilir. Yani o kafaya koyulursa her türlü alır hacı adam. Ne baba sistemleri kopyalıyorlar, cs mapinimi alamıyacaklar.