Oyun Programlama Konusunda Genel Bir Soru..
-
Hocalar konuyu buraya açtım ama ins dogru acmısımdır. baska bir yer bulamadım..
Neyse konumuza donelim:
Şimdi hocalar ben kendimi oyun programlama konusunda geliştirmek istiyorum. Sanırım bu iş için en iyi dil c++. şuan ileri vb ve çok az da java biliyorum. sizce de bu iş için en uygun dil c++ mı? c++ dısında neler kasmamı tavsiye edersiniz? bana bi yol hari,tası cıkaırsanız sevinirim...
-
Hoca C++ kullanışlı bir yapıya sahip fakat programlama bilmeyen bir adamın C++'a girmesi uygun değil.Yoksa tökezler 1 haftada elinden atar kitabı.Fakat senin nickinin codemaster olmasına bakaraktan algoritma mantığını bildiğini varsayıyorum. C++ kullanarak gereksiz yapılardan arındırılmış olduğundan hızlı şekilde kod yazabilirsin. a:=a+1 yerine a++ a:=5 yerine a=5
if ... then yerine if(..) döngülerde to lar do lar olmaması avantaj.Ayrıca dilin altyapı olarakta hızlı olması avantaj.Delphi ağır.Bir form yaratıyorsun koskoca dosya çıkıyor.İçine bakıyorsun bir sürü gereksiz asm kodu dolu.Bu arada nasıl birşeyler düşünüyorsun.Dos oyunumu OpenGL'mi DirectX mi -
Hocam DirectX düşünüyorum. algoritma mantıgını az cok anlıyorum, biliyorum. uzun zamandır bir cok degisik , buyuk kucuk calısma yaptım.. sende c++ diyorsun sanırım firex hocam. peki bunun dışında 3 boyut fln? bide msn imi pm attım eklersen sevinirim :)
-
C++
-
Hoca Directx OpenGL'e göre daha zor.OpenGL ile 3D olayını çözmek daha kolay ayrıca linuxada uyarlayabilirsin oyunlarını.
-
C++ , C , Opengl, Asm bilen adam manyak oyun yaparda bilmeklede kalmıyor ;)
-
Hocam en iyi oyun c++ yazarsın. Ama bu o kadar kolay değil, hemde hiç değil. Bir ara bende hevesle araştırmaya başladım. Bulduğum sitelerin hepsinden insanlarılasıkılıp bırtaktığı yazıyordu. Ben bırakmayacam dedim ama araştırınca işin zorluğunu anladım. Öncelikle yeni başlıyorsan tek yapılacak iş değil bu. Ve onun kütüphanelerini iyi bilmen lazım özellikle grafik kütüphaneleri çok önemli. Ufak bir çevirme hareketi için bile sayfalarca kod yazacaksın. Umarım suanki başlama hevesin benimkisi gibi kısa sürmez...
-
Bu arada 3D oyun yapmak için matematiğininde sağlam olması lazım.Yeri geldiğinde trigonometri,matrislerden yararlanacaksın.Ayrıca fizikte gerekiyor.Ortada hazır oyun motoru olmadığı için herşeyi kordinat düzleminde 0'dan çizdirmek,kamera açılarını falan ayarlamak zorundasın.Bence tek başına oyun yapan birisi için 2D oyun daha mantıklı.
-
hocalar sagolun. oyun yazmanın zorlugu hakkında az cok bilgim var. tek basıma 3 boyutlu bi oyunuda kolay kolay yazamayacagımı biliyorum. benim istedigim bir gruplka beraber ii bi 3 boyut oyun yazabilecek seviyeye gelmek ondan sonra baskalarıda buluruz yazacak :)
-
c++ oyun yapman çok zordur
ama oyun yapmak istiyorsan oyun için yapılmış diller var bide griktn anlayan eleman lazım sana
darkbasic var daha iyi leride var benim aklıma bu geldi
http://www.oyunyapimi.org/ busiteden de baka bilir sin zamanı8nda bende merak saldımda ordan bilirim ama yapamadım
sıkıldım ha unut madan c++ diyorsan terminatör oyununun dosyalarını incele varsa sende c++ ile yapılmış bir oyundur