Oyun Projem İle İlgili
-
Müritler, aklımda klanlar, travian gibi geniş kapsamlı oyunlar var.
Oyundan bahsettiklerim bu oyunun tek kişiyle kodlanamayacağını söyledi.
(oyun tarayıcı tabanlı.)
Ankara'da yaşıyorum.
Sanırım bir firmaya başvurmam mı gerekir ne yapmalıyım?
Firmaya projemden bahsetmeden önce telif hakkıyla falan mı işlgilenmeliyim?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
(Oyunu oyunlar kategorisine açmamamın nedeni belli bir oyun söz konusu değil, öneri isteyeceğim içindir. Yanlış olduysa kusura bakmayın.)
-
"oyun yapımı" ile ilgili türkçe bir çok forum bulunuyor. hatta aralarında yaptıkları ufak oyuncukları da birbirleriyle paylaşıp, kendilerini geliştiriyorlar. google'da yapacağın ufak bir aramayla ulaşabileceğin bu tarz forum siteleri bu konuda daha çok yardımcı olabilir. tabi buradan da yardım edebilecek arkadaşlar çıkarsa ne âlâ.
-
Bir ara deneme olsun diye web tabanlı mafya oyunu kodlamaya başlamıştım, yarısındayken araya bir sürü mevzu girmişti, flash diske yollamıştım. Şimdi dedin de aklıma geldi ne günlerdi he. Lahmacun tadındaydı.
-
RockZs bunu yazdı:
-----------------------------
"oyun yapımı" ile ilgili türkçe bir çok forum bulunuyor. hatta aralarında yaptıkları ufak oyuncukları da birbirleriyle paylaşıp, kendilerini geliştiriyorlar. google'da yapacağın ufak bir aramayla ulaşabileceğin bu tarz forum siteleri bu konuda daha çok yardımcı olabilir. tabi buradan da yardım edebilecek arkadaşlar çıkarsa ne âlâ.
Hocam projem geniş olduğu için o tür forumlarla halledilebileceğini sanmıyorum.. paralı üyelik vb. şeylerde düşünüyorum sanırım firmayla çalışmak gerekirBirde tahmini ne kadar ücret isterler bir tahminde bulunabilir misiniz?
-
kim neye ne ücreti istiyor?
-
Hocam oyunu yaptıracağım firma tahmini ne kadar ücret ister?
-
flash oyun yapan ajanslar dışında siparişe göre oyun yapan bi' firma bilmiyorum.
-
RockZs bunu yazdı:
flash oyun yapan ajanslar dışında siparişe göre oyun yapan bi' firma bilmiyorum.
Yapma hocam ya :Sbana daha çok php lazım tarayıcı tabanlı olacağı için.
Başka bir önerin var mı peki?
-
sana "naçizane" tavsiyem şunlar olabilir.
- oyunu kafanda bitir. başından sonuna kadar tasarla, tasarladıkça tasarlamaya devam et.
- oyun forumlarında dolaş, yardımları dokunmaz diye düşünme.
- oyun yapmak için verilen eğitimler var, bir araştır, oradaki hocalarla görüş.
- objektif ol. rahat ol. elindeki dünyanın en büyük projesi bile olsa, dünyanın bi' projesi.
kolay gelsin.
-
fikrinin olması o kadar önemli değl sonuçta adamlara yaptıracaksın. kaliteli bişey için ücrette doğru orantılı olarak artar. kalkıp barafranca.com u kodla dersen adamlara mesela ne ücretini sen karşılayabilirsin nede o kadar kaliteli bi oyun yapabilirler en basitinden.