folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Oyunla Gelen Tehlike!

Oyunla Gelen Tehlike!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mali
    Mali's avatar
    Erkek
    Online oyuncuları bekleyen büyük tehlike...

Online oyunlar hiç kuşkusuz büyük bir tutku; ancak bu tutkuyu kabusa çevirmek isteyenler kapıda.

Çevrimiçi kimlik şirketi Garlik, çevrimiçi oyun kimliği hırsızlığının senede milyon dolarlar seviyesinde yeni bir sektör oluşturduğunu söylüyor. Şirkete göre hırsızlar çevrimiçi oyun ve multiplayer oyun kimliklerinden yılda 10 milyon TL kazanıyor.

Hırsızlar oyun kimliklerinin tanesini yaklaşık 10 TL gibi düşük fiyatlarla satıyor olsa da çalınmaların bu kadar çok olması sebebiyle toplam değer büyüyor.

Garlik yönetim kurulu başkanı Tom Ilube çalıştıkları sektörde son dönemde hırsızlıkların patladığını söylüyor: "Oyun kimliklerinden banka hesapları ve kredi kartları gibi bilgilere de ulaşılabildiğini düşündüğünüzde konunun aslında ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz."

Piyasanın başını XBox Live kimlikleri çekiyor. Yılda 500.000 kimlik çalınıyor ve tanesi yaklaşık 15 TL'den satılıyor.

Valve (yılda 250.000) ve Second Life (yılda 200.000) kimlikleri ise 5 TL ile 75 TL arasında alıcı buluyor. Burada hırsızların ana kaynağı virüsler ve oyun eklentileri adı altında kullanıcılara sürülen truva atları.

World of Warcraft'da da yılda yaklaşık 200.000 hırsızlık vakası yaşanıyor. Ama burada çalınan hesaptaki karakterlere göre satış fiyatları 1.500 TL'yi bulabiliyor.

Çok kullanıcısının olmaması sebebi ile en güvenli ağlardan biri olan PlayStation ağı ise yılda 150.000 hırsızlığa sahne oluyor ve hesaplar yaklaşık 10 TL'ye satılıyor.

Akilli olanlar sebepler konusunda tartışırlar. Ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    faruk_sahin
    faruk_sahin's avatar
    Erkek
    Ya hakkaten de boşu boşuna gidiyo paralar..İyikide bi online oyun sevdam yok..

Hayat Senin Başkalarına Bırakma!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_644
    emre_644's avatar
    Erkek

online oyunların hepsinin ... kapıldımı bırakılmıyo deli gibi oynuyon biri geliyo lap hesabı hacklıyo mal gibi kalıyon sonra :D hadi bidaha baştan oynuyalım sonra

Hangisi daha kötü, Cehennem mi, Hiçlik mi?...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

2 sene oynadım a.q

banladılarda kurtuldum :))

düşmanıma bile tavsiye etmem 

2 sene o oyuna harcadığım zamanı hangi 

sektöre harcasam uzman olurdum 

iyiki banladılar :)

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eray
    eray's avatar
    Erkek
    1 hafta önce 2,5 yıldır oynadıım account um hacklendi mal gibi kaldım şimdi diorum keşke satsaydım 1 milyarcık veren çıkmıştı (: ama şimdi öteki oyuna devam ediorum hack tehlikesi yok cs gibim takılıok işte napcan can sıkıntısı

Nihayet kendimle başbaşa kalabileceğim günler geldi..
Toplam Hit: 1171 Toplam Mesaj: 5