Oyunlarda C++
-
sayın çok mubarek saygıdeğer müritler size makul derecede gerekzi olan bu soruyu sormaktan beyük hüsran....
uzun lafın kısası sıtandar programlama mantığının dışına çıkılarak yazılan bu oyunların mantığını yapılışını anlatan türkce kitap varmı varsa adı nedir bi yardım ederseniz çok sevineceğim. bide sizce hangi 3d tasarım programını öğrenim. :? bu oyun işi için yeni takıntım :D
-
dostum 3d için autodesk maya programını öğren piyasanın en zor ama en kullanışlı programı ama kursuna gitmen lazım yoksa çok zor :D diğer sorduğun soru hakkında bilgim yok ama maya programını öğren fazla bilen yok ama mayanın üstüne 3d programda yok....
-
üç boyutta bildiğim en ii progrm 3d max tir ama senin işini görürmü bilmem..
-
illa bir 3d tasarım programı ögrenmene gerek yok oyunları yapmak için önce mantık olarak OpenGL,DirectX yada benzeri bir grafik motorunu kullanmayı ögrenmen gerek bunlar kütüphane oldukları için illa C/C++ ile degil Delphi,C# gibi dillerlede yazabilirsin.Hani vakti zamanında bir .net kitabı görmüştüm oyun yapımı hakkında ama yeterli degil oturup ingilizce kitaplar arasında da baya ciddi ve iyi kitaplar var.
-
3d studio max a yumul bence tabi autocad biliyosan. bilmiyosan autocad öğren sonra yumul :D
-
bi anda zaten profesyonelşmeyi beklemiyorum ama bi göz atıcam eğer normal programlama kadar kolaysa :D derinleşirim. delphi biliyorum bu arda birazda c/c++ biliyorum ikisindedde az az biliyorum. Neyse heralde anladığım kadarıyla OpenGL yada DirectX öğren diyosun. Öğreniriz inş
-
DirekX dedigin şeyin içinden fonksiyonu çagrıyorsun degişkeni yolluyorsun o kadar....Bu öyle bakılıp anlaşılıcak birşey degil yanımda monitor klavye parcalayanlar oldu ;)
Önce adam gibi programlama ögren hani ciddi olarak Companent kullanımı yapılarına kadar öyle gir yoksa yaptıgının sana bir getirisi olmaz
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------DirekX dedigin şeyin içinden fonksiyonu çagrıyorsun degişkeni yolluyorsun o kadar....Bu öyle bakılıp anlaşılıcak birşey degil yanımda monitor klavye parcalayanlar oldu ;)
Önce adam gibi programlama ögren hani ciddi olarak Companent kullanımı yapılarına kadar öyle gir yoksa yaptıgının sana bir getirisi olmaz
-----------------------------Kültür abidesi. Çok pis programlamacıya benziyor yahu. Masaüstü programcılığına geçince derin bilgilerinden yararlanmak isterim.
-
kartalkethuda bunu yazdı:
-----------------------------
3d studio max a yumul bence tabi autocad biliyosan. bilmiyosan autocad öğren sonra yumul :D
-----------------------------Her ikisi de aynı firmadan olmasın akarşın kullanım amaçları ve ara yüzleri komutları farklıdır... Acad dan sonra Max öğrenmeye kalkmak bilgisayar parçalttırır, radyatör patlattırır
Kafadan Max ile başlarsan daha ii olur tecrübe ettim ööyle oluyor