folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Oyunlarda Çökme Problemi

Oyunlarda Çökme Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba... Bir süredir ekran kartımla ilgili problem yaşıyorum (ekran kartımla ilgili olduğunu sanıyorum). Temel problemim oyun oynarken yaşanan çökmeler örnek vermek gerekirse:

Indiana Jones oynarken hep aynı yerde, aynı levelda çöküyor, Spiderman 2 aynı şekilde, Call of Duty Black Ops 6, Clair Obscur Expedition 33, Mafia IV hepsi... Önce oyun kilitleniyor, ses bir süre devam ediyor daha sonra ekranda GPU Crash tarzı bir uyarı ve çöküş.. Ayarları low'a da alsam aynı, ultra'ya da... 

Kartı garantiye gönderdim, macun ve fanlar değişti yine aynı, görev yöneticisinden performansa bakıyorum %60'larda falan ortalama, ısı da 70 derece civarında. Sorun kartta mı yoksa diğer donanımlarda mı bilemedim... 

diğer parçalar:

b350 prime plus anakart

ryzen 7, 5800x 3d işlemci

64 gb ddr 4 ram

asus duo 3070 8 gb 256 bit

Not: Alan Wake II, Hogwarts gibi oyunları bitirdim bu arada... 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Bahsettiğin çöküş olduktan sonra Windows'da Olay Görüntüleyicisinde hataları kontrol et. Rastgele olsa derdim GPU PSU RAM gibi donanımlardır derdim ama rastgele olmaması yazılımsal ya da ayarlarla ilgili bir problemine işaret eder. 

Olay görüntüleyecisinden bir şey çıkmazsa işletim sistemini sıfırdan BIOS ve diğer bütün sürücülerini güncelleştirkten sonra oyun test yapmanı önereilirim. Devam ediyorsa sorun GPU ya da PSU kaynaklı bir durum olabilir.

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

deneyeceğim hocam, psu yetersiz geliyord: ASUS TUF Gaming 750B 80 Plus Bronze 750W şeklinde güncelledim. 

acaba kasa mı küçük geliyor, soğutma mı yetersiz kalıyor diye düşünüyorum bir yandan da. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek
    SweeneyTodd bunu yazdı

deneyeceğim hocam, psu yetersiz geliyord: ASUS TUF Gaming 750B 80 Plus Bronze 750W şeklinde güncelledim. 

acaba kasa mı küçük geliyor, soğutma mı yetersiz kalıyor diye düşünüyorum bir yandan da. 

Kasanın kapaklarını aç. Her yerden hava alsın o şekilde test et sıcaktan olduğunu düşünüyorsan sonra sşstemin ısı sensörlerini kontrol et. Olay görüntüleycisine bir bak. Genelde sorunun tam olarka neyden olmadığını söylemesede ipucu veriyor. 

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

anlattığın gibi bütün oyunlarda her zaman aynı yerde çöküyorsa sorun driverda gibi

ddu ile driveri kaldır 5-6 ay önceki sürüm eski driver kurup dene

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelayvaz
    Kelayvaz's avatar
    Erkek

Kullandığın sürücüyü değiştir yada Windows sürümünü misal 23H2 ise 22H2ye geç.

566.36-notebook-win10-win11-64bit-international-dch-whql

581.08-notebook-win10-win11-64bit-international-dch-whql

nvidia ise bunlardan birini dene.

下面的注释包含自解压脚本命令 | Suskunluk yasasi..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Bende de oyunlardan atma oluyordu. Battlefield V direkt masaüstüne atıyordu, GTA 5 de hata verip çıkıyordu. Bir süre denedim çözülmedi sonra sürücüden olduğunu anladım. Birkaç aydır çıkan sürücüler sorunlu gibi. 572.70 sürücüsüne dönünce bir daha hata vermedi. Ben bir süre razer uygulamasından şüphelenmiştim ona da fps sayacını açınca Battlefield sapıtıyor bazen oyundan atıyordu. Razer kapatma, ayar değiştirme falan denedim en son onunla ilgili her şeyi kaldırdım düzelmeyince sürücüyü değiştirdikten sonra bir daha hiç oyundan atmadı.

Toplam Hit: 510 Toplam Mesaj: 7
oyun hata çökme