Pakistan"Da 18 Ekim Atatürk Günü
-
18 kasım Pakistanda KEMAL günü: Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm haberi alındığında, o dönem Hint Müslümanlar
Birliği Başkanı, daha sonra Pakistan'ın kurucusu olan Muhammed Ali Cinnah, bir hafta sonra bütün camilerde bu hazin olayın anılmasını ve Türkiye'nin yaşaması için dua edilmesini istemiş. O gün, işte bugün.dün bi sitede gördüm bu yazıyı
dikkatimi çekti
kktc yi tanıma girişiminde bulunan ilk ülke de pakistandı sanırım
bize bu muhabbetlerinin kaynağı nedir bilen varsa bana da söylesin, lütfen...
-
Tarihe merakli arkadaslar bilirlerki ,Pakistan yakin tarihte hep Turkiye'nin yaninda yer almistir...Kibris cikarmasinda bile ,amerika filolari akdenize indiriyorum diye Turkiyeyi tehdit ettiginde ,bize tek destek Pakistandan gelmistir...o zaman adamlar "butun ordum ,ucagim,topum tufegim Turk ordusunun emrindedir" diye resmi aciklama yapmistir...
-
bunun yanında, Pakistan kurtulus savasında anadoluya buyuk yardımlar yapmıstır. azeriler ile birlikte yolladıkları yuklu miktarda para yardımıda bunun icindedir. cıkar gozetmeksizin herzaman yanımızda yer almıs bu devlete ve halkına nekadar tesekkur etsek azdır. devlet olarak abd kopegi olundugundan bush istedi diye pakistana "demokrasi"? cagrısı yapsakta (bizde oldugu gibi, "demokrasi"?) bilsinlerki biz halk olarak onların herzaman yanlarındayız.
-
istiklal harbinde pakistanlı annelerimizin bileziklerini satıp bize yardım ettiğinide unutmayız !!!
hem müslüman hem kardeş ülke. hep diyorum ya türk devletleri birleşse dünyaya kafa tutar zamanla.
-
halkın %80 i dünyada en çok türk halkını sevdiklerini sölemiş, kardeş bir millettir.kırbısıda ilk onlar tanımıştırr fakat
ambargolara dayanamayınca bunlardan cayılmıştır die biliorum. bide dkn'nin bahsettiği para o günün parasıyla
600.000 lira imiş. kurulduğu 47 yılından beri gerçek dostumuz diyebileceğimiz tek ülkedir belkide. ayrıca türkiye
71 yılında bölünme yaşayan pakistan için doğu pakistan ve batı paksitan arasında ara buluculuk yapmaya çalışmış fakat
başarılı olamamıştı rsonuçta doğu pakistan "bangladeş" olarak bağımsız bir devlet haline gelmiştir.
-
müslüman ülkelerin birbiriyle dayanışması çok güzel bişey inşallah devamı gelir
-
Türk halkının küllerinden tekrar doğduğu kurtuluş savaşı,İngiliz,Fransız ve diğer ülkelerin sömürgeleri olan ülkelere umut verdi.Ve Türkiye'yi bi kahraman olarak görmeye ve desteklemeye başladılar.
-
Pakistan bayrağı, Türk bayrağına benziyor. Ama bu, Pakistan'ın yeni 1000 Rupisine Türk bayrağı basmak için yeterli değil. Türkiye'yi çok seven ve İstanbul hatıralarını
anlatan Bakan Tarık Azim, işin özünü şöyle anlatıyor: "Bazı paraların şeklini değiştirmek istedik. Beş bin ve bin Rupi'nin rengi ve ölçüsü değişecekti. Yeni tasarımlar,
Kabineye geldi. Beğendik. O taslaklar özel bir kağıda çalışılmıştı. Daha sonra, paralar basıldı ve piyasaya sürüldü. O da ne? İnanılmaz bir şey oldu, baskı başka kağıda
yapılınca renk değişmiş. Ve, 1000 Rupi'de, Pakistan bayrağı gitmiş yerine resmen kırmızı zemin üzerine beyaz ay yıldızlı bir Türk bayrağı gelmiş. Şikayetler oluşmaya
başladı. Ve şikayetler arttı. Biz de, yanlışlıkla olan olayı açıkladık. Bu bayrağın aslında Türk bayrağı olduğunu belirttik..Sonra, garip bir şekilde vatandaşlar şikayetten
vazgeçti. Hatta, ' Biz, Türk bayraklı yeni para istiyoruz' diyenler arttı."
kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/dunya/7767289.asp?gid=180&sz=63835
-
Çok güzel yazılar var bu topic de .. Bence de Müslüman Türk üLkelerle kardeş kardeşe olmalıyız ( Bknz : Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur ) .. Yoksa Push(t) yanlıları daha kötü yapıcaklar ..
-
Çok güzel yazılar var bu topic de .. Bence de Müslüman Türk üLkelerle kardeş kardeşe olmalıyız ( Bknz : Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur ) .. Yoksa Push(t) yanlıları daha kötü yapıcaklar ..
Edit : Pardon yanlılşlıkla oldu sayfa grüntülenemior dedi snra bu parametreye ihtiyaç vr dedi msj gitmedi sandım bidaha gnderince 2 mesaj oldu mod ark. lütfen silsin.