Panoramik Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

arkadaşlar bu bana çok lzım bu panoramik foto nasıl yapılıyor bilgisi olan varmı yardımcı olsun

örnekleri burda var

http://www.panoramikistanbul.com/

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek
    ilk kez karşılaştığım bi teknik ancak gerçekten hoşmuş :) aynı noktadan 3 açıda 3 fotğraf çekilp bir yazılımla birleştirilmiş galiba.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

panaromik çekim tekniğini kısaca özetlemeye çalışayım. çok fazla detaya girmeden.

panaromik çekim yapmak için bazı fotoğraf makinalarında hazır modlar bulunuyor. ve çok kaliteli fotoğraflar üretiyorlar.

diğer yöntemlerden biri tripot kullanarak istenilen derecede bir dizi fotoğraf çekip bunları photoshopta el ile birleştirmek (yalnız çektiğin fotoğraflarda karelerin kenarlarını örtüştürmen faydalı olur, yani kendine bazı referans noktaları seçmen)

yahut benimde kullandığım "panaroma composer"  veya türevi bir program yardımı ile otomatik olarak birleştirmek.

daha detaylı anlatımlara gugıldan "panaomik çekim teknikleri" gibi kw ler kullanarak erişebilirsin

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

360 derece panaromik resim oluşturmak bildiğim kadarıyla çok kolay bişey değil baya uğraştırıyormuş bende bi ara baya kafa yormaya çalışmıştım ama sonunu  getirmedim.
    bi kaç program var bununla ilgili ama ne derece etkili olurlar bilmiyorum inş işini görür.. 

Panorado v3.3.1.35 bi dene istersen

Resimlerinize 360 derecelik size kazandırıp kendinizi oradaymış gibi hissetmek istermisiniz? Öyleyse bu program tam size göre,
    çektiğiniz resimleri birleştirip hareket kazandırarak 360 derece dolaşmanızı sağlıyor.

Kendi Upload'ım 

http://rapidshare.com/files/168513101/TxT_Panorado33Setup.rar.html

Email : www@serials.ws

Serial: 49D9F3AE-03000000-16496DF1-2592D8C6

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

ben fotograf makinesi ile tek tek hertarafı çekipsonra birleştirmiştim 360 derece olmuştu :)

ama baya kastırıyor birde fotograf makinesinin çok kaliteli olması gerekiyor yoksa fotografları birleştirirken çok berbat olabiliyor :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
Toplam Hit: 994 Toplam Mesaj: 5