Paperwhite 2 Wifi
-
Arkadaşlar kitap ve döküman okumak üzere paperwhite 2 wifi almayı düşünüyorum
Düşünüyorum diyorum çünkü çoğu kişi tavsiye etmiş ama sadece tavsiye etmekle kalmış
Eğer aramızda kullanan varsa yorumlarıını, artı eksi yönlerini yazabilir mi ?
Wifi sadece bulut sunucu üzerinden kitap indirme yada eklemeye mi yarıyor yoksa aynı zamanda tarayıcı işlevi gören bir işlevi de var mı ?
Kitabın istediğiniz bölümlerinde not alma özelliği olduğunu videolarda gördüm. Peki kitabı yanlışlıkla yada bilerek silersek bu notlar ne oluyor ?
pdf doc vs... Uzantıları açmakta sorun yaşayan oluyor mu ?
Ayrıca internet dışında antalya'da satın alabileceğim yada bunu direk olarak satan bir mağaza varmıdır bilen duyan ?
iLLuMiNaTi tarafından 06/Eyl/15 13:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam ben Paperwhite 2 kullaniyorum. Sorularini cevapliyim.
Wifi sadece bulut sunucu üzerinden kitap indirme yada eklemeye mi yarıyor yoksa aynı zamanda tarayıcı işlevi gören bir işlevi de var mı ?
Hem AmazonCloud'a ekledigin kitaplari Kindle'a atarsin hem de Kindle'da bulunan Beta versiyon Tarayici ile internette gezersin. Ancak ben tarayiciyi hic kullanmadim. Ancak bilgisayar gibi olmasa da isine gerektiginde yarayacaktir.
pdf doc vs... Uzantıları açmakta sorun yaşayan oluyor mu ?
Doc acmaz Kindle. Pdf performansi ise Kobo'dan daha iyidir. Kobo'da pdf'de kelime secemezken Kindle'da secebilirsin. Kobo takilirda pdfye bakarken.
Ayrıca internet dışında Antalya'da satın alabileceğim yada bunu direk olarak satan bir mağaza varmıdır bilen duyan ?
Bende Antalya'liyim :) Ama ben Kindle'i Almanya'da aldim. Terracity, Vatan Bilgisayar ya da 5M'e bi baksana. Belki Yener Ulusoy civarindaki bilgisayarcilarda da bulabilirsin.
yorumlarıını, artı eksi yönlerini yazabilir mi ?
Hemsehrim almadan önce ben cok arastirdim. Kobo Touch'in dahili isigi yok. Kobo Glo isikli lakin ekran kalitesi dusuk. Kobo Aura HD, Kobo H2O ve Kindle Voyage Almanya'da bile pahali. Bu yüzden özellikle Kobo Aura ile Paperwhite 2 arasinda gidip gelmistim. Ancak Aura'yi da secmeme nedenime gelirse Aura'nin ana menu ekrani cok grimsi ve soluk. Ancak Kindle'da daha koyu ve net. Ikincisi -ve benim icin en önemlisi- Aura'da gece isigi beyaz ancak Kindle'da sari. Ben beyaz isiktan rahatsiz oluyorum. Belki Kindle epub uzantilarini acmiyor ama Calibre programi ile 30 sn. degistirip SendtoKindle programi ile direk AmazonCloud'a bilgisayardan gönderebilirsin. Bir daha aleti bilgisayar'a takmaya gerek kalmiyo. Aura'nin nesi iyi dersen ekrani girintili degil Kindle gibi. Düz ekran. Birde her uzantiyi aciyo. Ama yukarida anlattigim metot ile buna bile gerek yok. Kisacasi tavsiyem kesinlikle Kindle olur. Olur da alirsan kitaplari epubtan mobiye cevir. Cunku netteki mobi kiatpalr hem pdften ceviri hem de kalite cok dusuk. Türkce kitap kaynagi olarakta eksisozlugu kullanabilirsin. Orada hep epub var. Cevir mobiye at alete.
Ayrica suna satisi olan Kindle 2015'i sorarsan ise PW 212 ppi iken o 300 ppi. Ancak bu sefer isigi beyaz yapmislar. Daha ince. Yeni yazi karakteri var bi kac tane ve paragraf hatasi en aza indirilmis. Ancak Türkiye'de ne kadar bilmiyorum fiyat farki cok ise degmez o parayi vermeye Kindle 2015'e.
Florenzi tarafından 06/Eyl/15 16:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Tarayıcı sormamın sebebi tabi tablet gibi kullanmak değil. Ama en azından bazı işlemler için acil durumlarda yada metinsel arama inceleme için gerekli olabilir. Beta meta fark etmez wikipedia ya girsin yeterli :)
Notların kitap ile beraber gitmesi çok can sıkıcı bir durum olarak geldi bana. Sen aleti bi açıp iyice bi incelesene :D
2015 model 300 ppi olan 440 tl idi. 2014 model olan 376 tl idi. Aman aman bir fark yok indirim kuponu falan felan derken 253 tl ye denk geldi. siparişi verdim biraz önce.
Teşekkür ediyorum yorumlar için.
-
Rica ederim. Hayirli olsun.
-
Merhaba, ben de Kindle Paperwhite 2 kullanıyorum. Wifi özelliği ile bilgisayarınızdaki tarayıcıya yükleyeceğiniz "Send to Kindle" eklentisi ile doküman gönderebiliyorsunuz. Örneğin, bir köşeyazısı veya hoşunuza giden bir internet sayfasındayken bu eklentiyle Amazon.com sitesinde açtığınız bulut hesabınıza kaydediyor, wifi ile cihaz internete bağlandığında otomatik olarak Sync ile dokumanı cihaza yüklüyor.
Kitabı okurken istediğiniz sözcük(ler) üzerinde basılı tuttuğunuzda "highlight" ile altını çiziyor ya da "note" ile ekrandaki klavye sayesinde not alabiliyorsunuz yalnız klavyede Türkçe karakterler yok. Ayrıca bu altını çizdiğiniz ya da not aldığınız yerler cihaz içerisinde "My Clippings" isimli dosyaya kaydediliyor, kitabı silseniz bile bu dosyada kayıtlar tutuluyor ve bazı küçük programlar sayesinde bu altını çizdiğiniz/not aldığınız yerleri bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz.
PDF'ler eğer "landscape" moduna geçirdiğinizde okunabilecek şekilde ise cihaz sayfaları 2-3 bölüme ayırıp okumada kolaylık sağlıyor. Zaten cihaz elinize geçtiğinde siz de bunları görürsünüz, hayırlı olsun.
-
mkeles84 bunu yazdı
Merhaba, ben de Kindle Paperwhite 2 kullanıyorum. Wifi özelliği ile bilgisayarınızdaki tarayıcıya yükleyeceğiniz "Send to Kindle" eklentisi ile doküman gönderebiliyorsunuz. Örneğin, bir köşeyazısı veya hoşunuza giden bir internet sayfasındayken bu eklentiyle Amazon.com sitesinde açtığınız bulut hesabınıza kaydediyor, wifi ile cihaz internete bağlandığında otomatik olarak Sync ile dokumanı cihaza yüklüyor.
Kitabı okurken istediğiniz sözcük(ler) üzerinde basılı tuttuğunuzda "highlight" ile altını çiziyor ya da "note" ile ekrandaki klavye sayesinde not alabiliyorsunuz yalnız klavyede Türkçe karakterler yok. Ayrıca bu altını çizdiğiniz ya da not aldığınız yerler cihaz içerisinde "My Clippings" isimli dosyaya kaydediliyor, kitabı silseniz bile bu dosyada kayıtlar tutuluyor ve bazı küçük programlar sayesinde bu altını çizdiğiniz/not aldığınız yerleri bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz.
PDF'ler eğer "landscape" moduna geçirdiğinizde okunabilecek şekilde ise cihaz sayfaları 2-3 bölüme ayırıp okumada kolaylık sağlıyor. Zaten cihaz elinize geçtiğinde siz de bunları görürsünüz, hayırlı olsun.
Sagolasin bilgilendirdigin icin. Ben bile bu not özelligini bilmiyodum.
-
mkeles84 bunu yazdı
Not özelliği 10 numara oldu.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.