Paradoks?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    Bir sorunun cevabına ne doğru ne de yanlış diyemiyorsak bir Paradoks ile karşı karşıyayız demektir.

Paradoks Örnekleri
    1) İkiye Bölme Paradoksu: Bir yolcu, belirli bir uzaklığa gidecektir. Önce gideceği yolun yarısını; sonra kalan yarısını; sonra kalanının yarısını;... yürümek zorundadır. Bu durumda hiçbir zaman gideceği yolun sonuna ulaşamayacaktır.

2) Euqlides Paradoksu: "Yaptığım açıklama yanlıştır."

3) Avukat Paradoksu: Yunanlı ünlü avukat Protogras, verdiği özel dersin ücreti ile ilgili olarak öğrencisiyle bir anlaşma yapar. Bu anlaşmaya göre öğrencisi aldığı ilk davayı kazanırsa bu ücreti avukata ödeyecek, kazanamazsa ödemeyecektir.

Dersin bitiminden hemen sonra herhangi bir dava almayan öğrenciden ses seda çıkmaz. Sabrını yitiren avukat, bir dava açarak bu ücreti öğrencisinden talep eder. Yeni avukat olan öğrenci bu ilk davasında kendini savunmayı üstlenir.

Bu davayı öğrenci kazanırsa ilk davasını kazanmış olacağı için davayı kaybeden hocasına parayı ödemek zorunda kalacaktır.

Tersine davayı kaybederse bu kez de davayı kaybettiği için hocasına yine ödeme yapmak zorunda kalacaktır.

4 Walt Kelley Paradoksu: "Düşmanla karşılaştık ve o biziz".

5 Berber Paradoksu: Bu paradoks 1918'de çıkmıştır. Bir köyde, bir berber, kendi traş olmayan herkesi traş eder. Berberi kim traş edecek?
    6) Oscar Wilde Paradoksu: "Günah işlemenin tek yolu onu kabul etmektir".
    7) Don Kişot Paradoksu: Sanço Panço, Baratania adasının yöneticisidir. Adaya gelenler niye geldiklerini belirtmek zorundadır. Eğer doğruyu söylerlerse serbest kalacaklar, yalan söylerlerse asılacaklardır. Günün birinde bir yolcu gelir ve "Ben asılmak için buradayım". der. Sanço ne yapmalı?

8) Sonsuzlukla ilgili Paradoks: Doğal sayılar kümesi ve Doğal sayıların karelerinin kümesi bir bir eşlenebilir. Bu kümelerin eleman sayıları nasıl birbirine eşit olabilir?

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aZaPp
    aZaPp's avatar
    Erkek
    Guzel paylasım.Saol arkadasım.

Hayat bir oyun olmuş sokaklar sahne,herşey sahte...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Erkek
    ama simdi ilk paradoks orneginde o yolcu hic bizaman gidecegi yolun yarısına da gidemeyecektir cunku yarısına varmak icin yarinin yarisina onunda yarisina falan derken hic bi zaman yarisina ulasamayacaktır.yarisini anladıysanız yeter:P

hız emniyettir...!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    güzel paylaşım hakkaten,sağolasın

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Erkek
    aşağıdaki cümle doğrudur
    yukarıdaki cümle yanlıştır

böyleydi herhalde :)

gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Ben bir yalancıyım :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    giritli bilmemne paradoxu (adını hatırlayamadım):
    bütün giritliler yalancıdır..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    Niezchte paradoksu:
    "Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır."

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Erkek
    mavibere cvp müthişti..

ehuhehuhuheee...koptummm

Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Paradoks üretelim bir başlık vardı başka bir sitede. Ben de "Bu yazıyı görmüyorsun ve ben yalan söylüyorum" dedim.
    Sizce bu bir paradoks mudur? Bana paradoks gibi geldi, klasik paradoksların karışımı gibi.
    Ben paradoks olduğunu düşünsem de paradoks olmadığına dair eleştiri aldım. Siz ne düşünüyorsunuz?

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Today
    Today's avatar
    Erkek
    paradoks ne :D

Buraya ne yazıoz ?
Toplam Hit: 1516 Toplam Mesaj: 11