folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Paralel İthalattan Anlayan Varmı? (Gray Market)

Paralel İthalattan Anlayan Varmı? (Gray Market)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Merhaba,

Bir konu hakkında fikir ve görüşlerinizi almak istiyorum.. Bir çok oto galeri v.b firma Türkiye'de paralel ithalat ile belirli ürünleri getirerek daha uygun yada aynı fiyatlara satış yapmakta.. Ben yakın zamanda bir motosiklet almayı planlıyorum.. Türkiye yamaha ile yaptığım görüşmelerde istediğim motorun ABS'li versiyonunun Türkiye'de satışını yapmıyorlar ve istek üzerine getirmiyorlarda..  Sizce paralel ithalat ile uğraşan bir firmaya bu modeli nasıl getirtebilirim.. Yada nasıl bir yol izlemem lazım?

Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler..

Motosiklet - Yamaha Mt25
    http://www.yamaha-motor.eu/tr/products/motorcycles/mt/mt-25.aspx

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pawlow
    Pawlow's avatar
    Erkek

biraz üstüne koyup 2.el temiz bir mt-07 abs öneririrm hocam hiç fanteziye girme bu cihazla.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Erkek

İhracat yapmaya yetkisi olan bir firmaya gidip ben bu motoru istiyorum diyorsun onlarda sana o motoru satan karşıdaki ana firmadan getirtiyorlar.

satılan ülkedeki fiyata ek olarak  Gümrük+Kdv+genel işlemleri ödersin ayrıca birazda adam kar koyar muhtemelen.

Ancak bazı durumlarda karşıdaki ana satıcı diyebilirki ben sana bu malı benim yamaha türkiye ile anlaşmam gereği satamam,o ne kadar ürün getirirse onu alabilirsin o zaman ne yapıyoruz,o adamın o ülkede mal sattığı birisini bulup o adamdan alıyoruz sonuçta o malını satmak için ne gerekiyorsa onu yapar.

İlk yapacağın şey yamaha türkiye,yamahaları nereden getirtiyor.

Bunu öğrenmen gerek.Geri kalan iş basit.

Ama şu problemi yaşarsın genel olarak

ABS 'li model türkiyede bir tek sende olacağı için abs'si bozulursa sıçtın demektir:))) eğer daha üst modellerde aynı abs sistemi kullanılmıyorsa...

The Beginning and The End.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

adında paralel geçiyor içeri atabilirler ben tırstım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

İso dedigi gibi bu devirde paralel sıkıntı hacı :)  şaka bir yana paralel ben pek sıcak bakmıyorum normalde geçen bizim arkadaş aldı motoru sıfır beli km de yağ değimi ücretsiz normalde ama paralel deli gibi para istiyordu ilgilenme yok satana kadar.  tabi akside oldugu örnekler mevcut yinede sen bilirsin.

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek
    CenkSertoz bunu yazdı

İhracat yapmaya yetkisi olan bir firmaya gidip ben bu motoru istiyorum diyorsun onlarda sana o motoru satan karşıdaki ana firmadan getirtiyorlar.

satılan ülkedeki fiyata ek olarak  Gümrük+Kdv+genel işlemleri ödersin ayrıca birazda adam kar koyar muhtemelen.

Ancak bazı durumlarda karşıdaki ana satıcı diyebilirki ben sana bu malı benim yamaha türkiye ile anlaşmam gereği satamam,o ne kadar ürün getirirse onu alabilirsin o zaman ne yapıyoruz,o adamın o ülkede mal sattığı birisini bulup o adamdan alıyoruz sonuçta o malını satmak için ne gerekiyorsa onu yapar.

ABS 'li model türkiyede bir tek sende olacağı için abs'si bozulursa sıçtın demektir:))) eğer daha üst modellerde aynı abs sistemi kullanılmıyorsa...

Açıklamanız için teşekkürler hocam.. Varmı hiç bu işle ilgilenen tanıdık birileri.. :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek
    AmoR bunu yazdı

İso dedigi gibi bu devirde paralel sıkıntı hacı :)  şaka bir yana paralel ben pek sıcak bakmıyorum normalde geçen bizim arkadaş aldı motoru sıfır beli km de yağ değimi ücretsiz normalde ama paralel deli gibi para istiyordu ilgilenme yok satana kadar.  tabi akside oldugu örnekler mevcut yinede sen bilirsin.

Cevabınız için teşekkürler hocam.. Arkadaşınızda bahsettiğim şekilde paralel ithalattan mı getirdi motosikletini... Anlayamadım yazdığınızı?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

Paralel ithalat şirketi olan birisi yurt dışından mali alıp turkiyede satar ama garantisi olmaz bazı istisna firmalar hariç normalde yasal olarak garanti veriyor ama vermese daha iyi arkadaşın dediği gibi en ufak şeyden bi çuval para istiyor 

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Erkek
    McM bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı

Açıklamanız için teşekkürler hocam.. Varmı hiç bu işle ilgilenen tanıdık birileri.. :)

İthalat ihracat işi yapan özellikle firmalar var google üzerinden bulabilirsin tek kalem malzeme ile ilgilenirler mi bilmiyorum...

Yurtdışında bu motor ne kadar kaba bir maliyet yaptın mı hocam,türkiyeye sana geliş maliyeti ne olacak?

The Beginning and The End.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek
    CenkSertoz bunu yazdı
    McM bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı

İthalat ihracat işi yapan özellikle firmalar var google üzerinden bulabilirsin tek kalem malzeme ile ilgilenirler mi bilmiyorum...

Yurtdışında bu motor ne kadar kaba bir maliyet yaptın mı hocam,türkiyeye sana geliş maliyeti ne olacak?

Hocam yurtdışından alırken gümrükte ötv ve kdv bineceği için sanırım yurtdışından alınan üründen vergi düşülüyormuş.. Ama diğer prosedürleri ne olur bilmiyorum.. Bu işle ilgilenecek bir firma araştırıyorum ama tam olarak bulabildiğim söylenemez..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek
    iSo bunu yazdı

adında paralel geçiyor içeri atabilirler ben tırstım

:D feci guldum lan ne alaka ben buna niye guldum ki :D :D 

anca gidersin...
Toplam Hit: 1067 Toplam Mesaj: 11
yamaha paralel ithalat gray market