Paratoner

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Ya hep dikkatimi çeker

Paratonerlerin üzerine radrasyon tehlikesi işareti koyuyolar

niye acaba gercekten radrasyonlumu yoksa ellerinde başka tabela yok diye miki????

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hic rastlamadim ama manyetik alan yaratiyor olabilir. Yildirim bilhassa dusmesi icin. Ve saniyorumki elle calistirilir.

aksi takdirde "Yıldırım Düşebilir" denmeye calisiliyo olabilir :)

on error go to hell
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek
    Evet.

Yıldırımı toprağa aktarırken bilhassa.
    Manyetik alan...

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Hatırlıyosanın 1 kac sene once bikac salak paratoner demirlerini söküp kacırmıştı bi yere o zamanda söylemişlerdi. radrasyon tehlikesi var die bide eryamanda oturuyorum ben tüm binaların paratonerlerinde bu işaret varda ondan şeettiydim ...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acizmendi
    acizmendi's avatar
    Erkek
    akim oldugu icin cok yuksek manyetik alan olusur. yakinindaki cihazlari bozabilir. ama insana zararverecek kadar yuksek olur mu onu hesaplamak lazim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lycarus
    Lycarus's avatar
    Erkek
    Eğer cihazları kısa devre vs bozucak kadar yüksek bir akımsa muhtemelen insanada zarar verir.

ein Volk ein Reich ein Führer...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal2
    Criminal2's avatar
    Erkek
    ewet koyuyorlar...
    modern paratornerin amacı eski versiyonları gibi yıldırım çekmek değil yıldırım oluşmasını önlemektir.
    ve başlıklarına düşük dozda radyo aktiv madder konulur. Radyo aktif ışınlar havada tabiri cayizse bir iyon ağacı meydana getirirler. bu yapının üzerinde yükler bir anda değil yavaş yavaş boşalırlar yıldırm meydana gelememiş olur...
Toplam Hit: 2067 Toplam Mesaj: 7