Paratoner
-
Ya hep dikkatimi çeker
Paratonerlerin üzerine radrasyon tehlikesi işareti koyuyolar
niye acaba gercekten radrasyonlumu yoksa ellerinde başka tabela yok diye miki???? -
hic rastlamadim ama manyetik alan yaratiyor olabilir. Yildirim bilhassa dusmesi icin. Ve saniyorumki elle calistirilir.
aksi takdirde "Yıldırım Düşebilir" denmeye calisiliyo olabilir :) -
Evet.
Yıldırımı toprağa aktarırken bilhassa.
Manyetik alan...
-
Hatırlıyosanın 1 kac sene once bikac salak paratoner demirlerini söküp kacırmıştı bi yere o zamanda söylemişlerdi. radrasyon tehlikesi var die bide eryamanda oturuyorum ben tüm binaların paratonerlerinde bu işaret varda ondan şeettiydim ...

-
akim oldugu icin cok yuksek manyetik alan olusur. yakinindaki cihazlari bozabilir. ama insana zararverecek kadar yuksek olur mu onu hesaplamak lazim.
-
Eğer cihazları kısa devre vs bozucak kadar yüksek bir akımsa muhtemelen insanada zarar verir.
-
ewet koyuyorlar...
modern paratornerin amacı eski versiyonları gibi yıldırım çekmek değil yıldırım oluşmasını önlemektir.
ve başlıklarına düşük dozda radyo aktiv madder konulur. Radyo aktif ışınlar havada tabiri cayizse bir iyon ağacı meydana getirirler. bu yapının üzerinde yükler bir anda değil yavaş yavaş boşalırlar yıldırm meydana gelememiş olur...
Toplam Hit: 2067 Toplam Mesaj: 7