Pardus 2007(Soru)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    Yau bi türlü iyi bi ilişki kuramadım şu linuxla yau :D :P ne ubuntu ne kubuntu,ne edubuntu,ne debian ne pardus =) yükledim az önce,ama bi türlü net ayarlarını yapamadım,bilen varsa şuraya örnek bi ayar yazsın(tel no fln nası yazılıyo mesela) ya uraştım bi saat,bi türlü uyduramadım doğru ayarları.Bu arada pardus süper olmuş,daha düzgün bi hal almış ;) bide şu donanımı tanıtabilsem süper olur :D Abit an8v anakart ati radeon x550 256lık ekran kartı Bide sagem modemim var tanıtmam gereken,ses kartını direk kendi tanıdı,mp3 fln çalıyo yane haa =P bu donanımı nasıl tanıtabilirim?Eğer olursa süper olur =)

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

şimdi adsl modemin ethernetten mi baglanıyor? eger öyleyse düzgün ip alıp almadıgını kontrol edermisin...Konsola ifconfig yazıcaksın eth0 yanında ipsi şusu busu yazar...Kusura bakma pardus kullanmayalı çok oldu grafik arayüzünden yardım edemiyebilirim 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    linux mint var onu bul süper bir dağıtım benimkileri otomatik tanıdı.Klavye kısayollu hiç bir dağıtım tanımazken o tanıdı.Sürüm güzel ama fazla bileni yok.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek

Rude

ati paketlerini indirmek için internete bağlanacaksın,

ethernet modemle internete bağlanmak için  Pardus >> Tasma >> İnternet ve Yerel Ağ >> Ağ Yöneticisi >> Yeni Bağlantı>> Ethernet Ağları diyoruz ve isim verip bağlantının kutusuna tik koyuyoruz ip yi otomatik alıyor ve nete bağlı hale geliyoruz.

Ati-Drivers ve tüm yazılımları Pisiden halledicez. önce Pardus >> Tasma >> Sistem Seçenekleri >> Program ekle, güncelle veya kaldır a gel.  Sol tarafta Çekirdek yazıyor oraya gel, şimdi sağda ati-drivers yazar ona bir tik koy ve yukarıdan paketleri kur de, kendisi paketleri kuracaktır.

Bu işlem bittikten sonra Pardus >> Programlar >> Sistem >> Konsole a gel.

su     yazıp entere bas root şifreni gir ---> root oldun.

cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup      ----> bu komut xorg conf dosyanın yedeğini alır.
    kdesu kwrite /etc/X11/xorg.conf   -----> konfig dosyasına götürür şimdi bu dosya açıldı.

Section "Device"   kısmına bak  Driver ati yazar Driver ati yazan yerler fglrx olarak değiştir. Dosya içinde 2 yada 3 tane Section "Device"kısmı vardır hepsinde aynı şeyi yap.

Dosyayı kapatma! 

şimdi renk derinliğini ayarlamak gerekiyor bunun için yine aynı dosya için:

Section "Screen" kısmının altında DefaultDepth ve Depth yazan değerleri (16 yazar normalde) 24 olarak değiştiriyoruz.

bitti. Şimdi pc ni yeniden başlatman en güzeli.

kontrol kısma gelelim konsol açmayı ve su komutunun bizi root yaptığını biliyoruz şimdi kontrol edelim

glxinfo | grep "direct rendering"   ---> yes derse direct rendering çalışıyordur.
    glxgears     ---> fps değerlerini gösterir.
    kolay gelsin. 

Hayattan istediklerimi alamadım, çok param yok, onu bırak bir evim bile yok, hatta arabam da yok, zor geçiniyorum, hayat filmlerdeki gibi değil. İki çocuğum var, ihtiyaçlarını zor karşılıyorum babam diyip sarılmasalar hayat hiç çekilmezdi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek
    rude naaptın nallettin mi?

Hayattan istediklerimi alamadım, çok param yok, onu bırak bir evim bile yok, hatta arabam da yok, zor geçiniyorum, hayat filmlerdeki gibi değil. İki çocuğum var, ihtiyaçlarını zor karşılıyorum babam diyip sarılmasalar hayat hiç çekilmezdi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    Ya power supplyi yaktım sanırsam :D o deişti,şimdilik xpyle idare ediyom,sınav zamanındayım.Tatile girince ilk işim pardusu kurmak olucak :) anlatımı notepade kaydettim okuyup uyguluycam :) teşekkürler :)

:)
Toplam Hit: 2253 Toplam Mesaj: 6