Pardus 2011 Alpha Ve Diğer Dağıtımlar
-
Merhaba arkadaşlar,Pardus 2011 Alpha duyuruldu bilebileceğiz gibi.Yeni özellikler şunlar ;
----------------------
Pardus 2011 Alfa'da ne yenilikler var?
Bu sorunun cevabını, geliştirici listesine attığı iletide, Pardus 2011 Sürüm yöneticisi
Gökçen ERASLAN veriyor: "Bu sürümde, KDE 4.5 masaüstü ortamı ve yeni KDE Ağ Yöneticisi arayüzü, Firefox 4 (beta4), GCC 4.5, glibc 2.12 gibi yenilikler bulunuyor. Türkçe de dâhil olmak üzere desteklediğimiz tüm diller görüntüye dâhil edildiği için uluslararası ve Türkçe şeklinde 2 sürüm değil, tek sürüm çıkardık. Şu anki görüntü, boyut olarak CD için yeterli fakat, sonraki sürümlerde bu boyutu aşarak DVD görüntüleri yayınlamayı düşünüyoruz."
Topluluğumuza burada önemli bir uyarıda bulunalım: Pardus 2011 Alfa'nın bir "
deneme sürümü" olduğunu unutmayın. Bu sürüm, alfa seviyesinde bir deneme sürümü olduğundan, iş için kullandığınız ya da sizin için önemli verilerin barındıran bilgisayarlarda deneme sürüşüne çıkmamanızı, sizlerden önemle rica ederiz. ----------------------
Şİmdi benim sormak istediğim bu yenilikler ne kadar ciddiye alınabilir ? Firefox 4'ün betasını depolara eklemek veya firefox 4 e yükseltmek ne kadar yenlikten sayılabilir? Gerçekten bu yeniliklerin insanları heyecanlandırmalarını mı bekliyorlar.Pardus'ta bir çok dağıtım gibi yazılım deposu olmaktan öteye gidemeyecek mi emin değilim.
Sadece yazılım yükseltme gibi gelişmeler var.Örneğin Fedora 14 alpha nın yeni özelliklerine bakın
https://fedoraproject.org/wiki/F14_Alpha_release_announcement
Veya Ubuntu 10.10'un u-TOuch gibi yeniliklerine.Pardus'un yaptıkları gerçekten basit şeyler mi yoksa benim kaçırdığım birşeyler mi var ? Diğer dağıtımlarda yeni teknolojiler,cloud computing gibi özelliklere ağırlık verilirken PaRDUS'un çizgisi nedir acaba.
Örneğin Ubuntu 11.04'te daha iyi görsellik,daha hızlı açılış,işlemci ısılarına odaklanılacak bu sürümde ise u-touch yazılım merkezi vs. Pardus'un durumu nedir?
-
linux'u hiç sevmem.
-
Pardus editlemeyle oluşturulan bir sistem. Yeni bir şey ortaya koydukları yok. Programların yenisi çıkıyor. Programları türkçeleştirip, yeni sürüm çıkarıyorlar. Çok çalışmak lazım çooooookkkkkk. Bizim de olsun da çamurdan olsun mantığı bizi pekte bir yere götürmez.