Pardus 32Bit 64Bit

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Erkek

pardus çalışan dalgadan indircektim iki seçenek var.. ne bunlar? ben hangisini indirsem ki..

haklı öğüt egoyu öfkelendirir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

ramin 2 GB üstü ise 64 bit indirmen gerekiyor eğer ramin 2 GB ve altı ise 32 bit indirmen gerekiyor

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DiKeyEy
    DiKeyEy's avatar
    Erkek

eyvallah :D

haklı öğüt egoyu öfkelendirir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Sistemin yeni ise 64 bit akar,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

enesshn18 bunu yazdı:
    -----------------------------

ramin 2 GB üstü ise 64 bit indirmen gerekiyor eğer ramin 2 GB ve altı ise 32 bit indirmen gerekiyor

hocam yanlış biliyorsun windowsda da linux da da işler aynı.

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-vista/32-bit-and-64-bit-Windows-frequently-asked-questions linkindeki bilgisayarım Windowsun 64-bit bir sürümünü çalıştırabilirmi kısmına göz at.

windows xp 32 bitlerde ram kilidini aşmak gibi konuları araştırırsan daha detaylı şeylerede rastlarsın. örneği microsoftan verdim ama 3 nokta bilmem kaça kadar destekler 32bit işletim sistemleri.

64bit çalıştırır  mı diğerleri çalıştırır ama işlemci 64 bit uyumlu ve ramler 4gb üstü ram olmazsa verim almak zorlaşır. çünkü hangi işletim sistemi olursa olsun 64-bit sürüm programları 32 bitlere göre daha fazla ram a ihtiyaç duyarlar.

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

Sistemin yeni ise 64 bit akar,

genelinde 4gb üzeri ram ve seri işlemciler olduğundan 64bit sürümleri dayıyolar hocam :) yoksa kime satacaklar.

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
Toplam Hit: 1246 Toplam Mesaj: 5