Pardus-Anka 2013 GNU/Linux Alpha
-
Pardus-Anka 2013 GNU/Linux Alpha sürümüyle siz değerli kullanıcıların beğenisine sunulmuştur.
Bildiğiniz gibi geçen yıl Pardus ‘un özgün teknolojileriyle geliştirilmesine son verilmişti. Bu karar toplulukta büyük üzüntü yaratmış ve bazı topluluk üyeleri irade ortaya koyarak Pardus’un Ülkemizin ve özgün teknolojileriyle Özgür yazılım sisteminin önemli bir değeri kaderine terketmeyi kabullenememiş bu üyeler sayesinde projenin topluluk imkanlarıyla sürdürülmesine karar verilmişti.
Bu irade yaklaşık bir yıl süren hem teknik , hem donanım anlamında zorlu bir süreçten sonra Nihayet ilk sürümünü çıkarmayı başardı. Bu başarı vazgeçmeyenlerin , mücadele etmeden hayatta kalınamayacağını bilenlerin şimdiye kadar üretilmiş kollektif emeğin heba olmasını içine sindiremeyenlerin zaferidir.
Amacımız Pardus’u yok oldu denildiğin anda tıpkı bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmasını sağlamak siz değerli kullanıcılarımıza en güncel ve kararlı uygulamalar sunarak güvenli ve aynı zamanda hızlı bir bilgisayar tecrübesi yaşatmaktır. Alpha sürümüne, her türlü teknik sorunumuzda ekibin moralini düzelten commitlerin sahibi, Polonyalı kardeşimiz Marcin’in adı verilmiştir.
ve daha fazlası .
kaynak :http://www.pardus-anka.org/pardus-anka-2013-gnulinux-alpha/
-
ismi çok güzel düşünülmüş bence
-
Tebrikler ama orijinal pardus ismi dava filan açmasın isim hakkından dolayı,
-
Dava açılırsa Anka olarak devam ederler. Sıkıntı olmaz.
Sevindim. Öldürmeyen güçlendirir mantığıyla şimdi bağımsız olarak daha iyi iş yapacaklarını düşünüyorum. Sağlam bir kampanya ile destekçi bulabilirlerse (koç vs.. ne bileyim) çok iyi olur.
Fakat gözünüzü seveyim gnome sürümü çıksın artık
-
ismi güzel olmuş evet , ancak hiç bir zaman benim için ilk pardus gibi olamayacak ve denemek için olsa bile bilgisayarıma kurmayacağım :)
-
bikaç yere upload edeymişler iyiymiş. indirmek neredeyse imkansız (en azından torrent ile, HTTP bağlantı da bikaç dakka beklerse bağlantı kurup indirmeye başlıyor)
hiç gafa yok adamlarda :)
git yandex at, google'a at, mega.co.nz'midir neredir oraya at.
illegal bir şey paylaşmıyorsun sonuçta?
edit:
https://mega.co.nz/#!IUB0TbiD!A_wMJWO9J5-XYQoYJVeeyDGBwvZmf732xcZUqzQv9Fc
denemek isteyenler buyursun
YekteranBaymedir tarafından 07/Şub/13 01:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu işin gönüllü olarak yapılması, esas olması gereken buydu.
-
p-anka da güzel olur isim konusunda sorun olursa :)
-
la yine mi kde arkadaş gnome'ye geçin ya, bide kabuk yazın unity gibi ( daha görsel ve sosyal ağ entegreli) kullanalım la. gidip kde'ye geliştirmeye çalışıyonuz ikisine kullandım kde kadar sorunlu bi pencere sistemi görmedim oyun hamuru gibi kahpe.