Pardus Ve Netbook Deneyimim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek

Geçenlerde windows7 starter kurulu Samsung n150 marka netbook aldım. İlk kez netbook kullanışım. Bu kadar ağır ve yavaş çalışacağını düşünmemiştim. Programlar açılırken film seyrederken sorun yaşadım. Farklı alternatifleri araştırırken pardusu keşfettim. Windowsu silip pardus 2011 yükledim. Yavaşlık sorunu kalmadı. Vınn kurulumu ve kablosuz ağ bağlantısı ayarlarını yaparken biraz zorlansam da şu an pardus kullanıyorum ve çok beğendim. Herkese tavsiye ederim.

Eksiklikleri:

1. Depodan kararlı sürümlü programların kurulması tavsiye ediliyor. Ve depodaki programlar pek güncel değil. Örn: firefox
    2. Oyunlar kısıtlı.
    3. Bazı ayarların manuel yapılması gerekiyor. Örn:Kablosuz ağı sisteme tanıtmak
    4. Pardusa özel programlar yapılmıyor. Örn: Turkcell Vınn

Beğendiğim Özellikleri

1. Çok hızlı ve sorunsuz
    2. İhtiyacım olan her şey var ve bedava Örn: Libre Office
    3. Paket yöneticisini kullanarak program bulup kurmak çok kolay
    4. Harika olması

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

pardusun yeni sürümüyle birlikte tahribat müridleriyle kampanya yapmayı düşünüyorum uzun zamandır tahribat müridleri milli yazılıma sahip çıkıyor adı altında

yeni sürümü bekliyorum

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

buradaki pardus konuları ile gaza gelip benim miniye win 7 nin yanıa kurayım dedim win7 çöktü :'( Allahtan pardusu uzun uğraşlar sonucunda kurmayı becerdiğim için oradan dosyaları yedekleyip dün gece format attım.İleride daha güzel günlerde tekrar görüşebiliriz belki pardusla

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek
    Pardus yerine netbook için mint lxde veya xfce lubuntu falan kullanmak daha uygun.hem paket sıkıntı olmaz hem de destek ağı çok daha genis.performans olarak daha tatmin edici gelecektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Herhalde 9 ay olmuştur netbook umda pardus kullanmaya başlayalı. İlk başlarda sık sık windows a geçiş yapıyordum ama 1 ay sonrasında windows benim için tamamen bitti.

Şu anda hiçbir sorunsuz kullanıyorum pardus u. Bazı programlar bulunamadığı için kendi kendinize derlemeniz gerekebilir.

vatandaşa kafam girsin!..
Toplam Hit: 1285 Toplam Mesaj: 5