Pardus Ve Netbook Deneyimim
-
Geçenlerde windows7 starter kurulu Samsung n150 marka netbook aldım. İlk kez netbook kullanışım. Bu kadar ağır ve yavaş çalışacağını düşünmemiştim. Programlar açılırken film seyrederken sorun yaşadım. Farklı alternatifleri araştırırken pardusu keşfettim. Windowsu silip pardus 2011 yükledim. Yavaşlık sorunu kalmadı. Vınn kurulumu ve kablosuz ağ bağlantısı ayarlarını yaparken biraz zorlansam da şu an pardus kullanıyorum ve çok beğendim. Herkese tavsiye ederim.
Eksiklikleri:
- Depodan kararlı sürümlü programların kurulması tavsiye ediliyor. Ve depodaki programlar pek güncel değil. Örn: firefox
- Oyunlar kısıtlı.
- Bazı ayarların manuel yapılması gerekiyor. Örn:Kablosuz ağı sisteme tanıtmak
- Pardusa özel programlar yapılmıyor. Örn: Turkcell Vınn
Beğendiğim Özellikleri
- Çok hızlı ve sorunsuz
- İhtiyacım olan her şey var ve bedava Örn: Libre Office
- Paket yöneticisini kullanarak program bulup kurmak çok kolay
- Harika olması
-
pardusun yeni sürümüyle birlikte tahribat müridleriyle kampanya yapmayı düşünüyorum uzun zamandır tahribat müridleri milli yazılıma sahip çıkıyor adı altında
yeni sürümü bekliyorum
-
buradaki pardus konuları ile gaza gelip benim miniye win 7 nin yanıa kurayım dedim win7 çöktü :'( Allahtan pardusu uzun uğraşlar sonucunda kurmayı becerdiğim için oradan dosyaları yedekleyip dün gece format attım.İleride daha güzel günlerde tekrar görüşebiliriz belki pardusla
-
Pardus yerine netbook için mint lxde veya xfce lubuntu falan kullanmak daha uygun.hem paket sıkıntı olmaz hem de destek ağı çok daha genis.performans olarak daha tatmin edici gelecektir
-
Herhalde 9 ay olmuştur netbook umda pardus kullanmaya başlayalı. İlk başlarda sık sık windows a geçiş yapıyordum ama 1 ay sonrasında windows benim için tamamen bitti.
Şu anda hiçbir sorunsuz kullanıyorum pardus u. Bazı programlar bulunamadığı için kendi kendinize derlemeniz gerekebilir.