folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Pardus Ve Ubuntu Hakkında Bilgisi Olan Arkadaşlar Baksın Lütfen(Yardım)!

Pardus Ve Ubuntu Hakkında Bilgisi Olan Arkadaşlar Baksın Lütfen(Yardım)!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek

Arkadaşlar artık xp'den sıkıldım ve bu 2 gün içinde ubuntu yükledim ve tamamı türkçe deyil sorun bu deyil sorun ubuntu yükledim ama galiba ağ bağlantısını tanıtamadım veya başka birşey yapmam gerekiyordur...

Nyse bu gün Pardus yükledim kurulumu kolay olduğu için ama o kurulum sonunda yine internetim yoktu gliba zor işe girdim çözemedim...:(

Kurulum yaparken ağ bölümünde hiç birşey karşıma çıkmadı yani aşağıdaki resimde olduğu gibi seçenekler çıkmadı karşıma ....

Şuanda internet cafeden giriyorum ve sinirlerim bozuldu lütfen yardımcı olun arkdaşlar ...!

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    ben ubuntu değil de pardus yüklemiştim onda böyle bi sorun olmamıştı. kablonda bi sorun olsa gerek; orda kablo bağlı değil diyo resmen
    bi de sana önerim xp den bıkmaman; şayet bıktıysan win7 indir onu kur, daha şekil... pardüsün linuxun ubuntunun derdi bitmez, driver bulamazsın, uğraştırır seni :)

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek

Dostum kablolarda bir sıkıntı yok başka bir sorun var diye düşünüyorum çünkü xp kurunca internet olyor...

Yardımcı olun lütfen...!

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    ben aslında pek anlamam.. ama linuxcu celoron belki anlar; sen "celoron" a pm at, şimdiye kadar gördüğüm en lanet linux müridi x)

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ubuntu ilk kurulduğu zaman tam Türkçe değil. Dil paketlerini yüklemen gerekiyor. Muhtemelen yükleyeyim mi abi diye sormuştur sana. Sormadıysa da yolu şöyle:

System > Yönetim(Management gibi bişey yazar) > Language Support (Dil Desteği)

Dil desteğinin ilk yüklenirken zayıf olmasının sebebi kurulumda çok fazla dilin desteklenmesi. Tabi bunun negatif yanı da bu oluyor, yarım yamalak bir Türkçe'yle kuruluyor.

Ağ da yaşadığın sorunu biraz daha açabilir misin? Wireless mı kullanıyorsun? Usb modem mi? (Genelde bu iki seçenekte sorunlar çıkabiliyor)

Pardus'ta ise bağlantıyı otomatik kurma özelliği yok. O yüzden bağlanamamış olabilirsin.

Hiç ayarsız oynamasız driver falan herşey yüklü gelsin diyorsan Ubuntu temelli bir dağıtım var.

İsmi Linux Mint. Herkese tavsiye ediyorum. En az sorun çıkaran dağıtım diyebilirim.

linuxmint.com'dan indirebilirsin.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek
    Z-CHAN bunu yazdı:
    -----------------------------

Ubuntu ilk kurulduğu zaman tam Türkçe değil. Dil paketlerini yüklemen gerekiyor. Muhtemelen yükleyeyim mi abi diye sormuştur sana. Sormadıysa da yolu şöyle:

System > Yönetim(Management gibi bişey yazar) > Language Support (Dil Desteği)

Dil desteğinin ilk yüklenirken zayıf olmasının sebebi kurulumda çok fazla dilin desteklenmesi. Tabi bunun negatif yanı da bu oluyor, yarım yamalak bir Türkçe'yle kuruluyor.

Ağ da yaşadığın sorunu biraz daha açabilir misin? Wireless mı kullanıyorsun? Usb modem mi? (Genelde bu iki seçenekte sorunlar çıkabiliyor)

Pardus'ta ise bağlantıyı otomatik kurma özelliği yok. O yüzden bağlanamamış olabilirsin.

Hiç ayarsız oynamasız driver falan herşey yüklü gelsin diyorsan Ubuntu temelli bir dağıtım var.

İsmi Linux Mint. Herkese tavsiye ediyorum. En az sorun çıkaran dağıtım diyebilirim.

linuxmint.com'dan indirebilirsin.

-----------------------------
    Usb kullanıyorum bilgi için yinede sağol...:s
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek
    ethernet kablosu ile bağlanamazmısın? çünkü şuana kadar linuxta ençok gördüğüm sorun usb ile modeme bağlanma

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

http://forum.pardus-linux.org/

http://www.ozgurlukicin.com/forum/

buralardan yardım alabileceğini düşünüyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:ADSL_USB_modem_kurulumu

bu adımları bire bir takip edersen çalışır.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 1870 Toplam Mesaj: 9