Parelel Telefon Hattı Ve İnternetin Kesilmei
-
evdeki diger bir odayı paralel hat cektik ikinci bir telefon için yanlız ikisi birlikte çalıştıgı zaman net gidiyor nasıl bir çözüm buluruz buna çektigim paralelde de splinter kullansam olur mu yada başka bir yontemi varmı nasıl hallederiz.
-
elektrikçide stılıyor swiçler kopmuyor ufacık 2 liralık alet anlat hemen verirler ana kat ilk yüzüne diğer yüzündekitek delik olan yere dişiye ana hatttın erkekliğini, modem yazan dişiyede diğerinin erkekliğini takıcan kopmayacak phone yazan dişiyede telefonun erkekliğini takacan olcak
-
sen bana splitter tarifi veriyosun biliyorum splitterin ne old. zaten ana hat kısmında var cektigim paralel hat içindemi kullanıcam onu demek istiyosun. yada swict dedigin seyimi tarif etmeye calıstın ben swict i başka bi alet olarak biliyorum

-
modem deliğinden çıkan hattından nete bağlanıyorsun
phone yazan yerden çıkan kabloyuda 2 ye bölüp paralel yapıyorsun doğrumu anladım?
yok yok dediğini tarih ettim adını unuttumda ondan swiç dedim
-

veya

Bu aparattan alacaksın.Telefon kablosu çoklayıcı veya telefon kablosu çevirici diye geçer bunun ismi.Verdiğim 2 resimdeki çeşidi vardır.Üstteki sadece ufacık bir aparat 1 girişi 2 çıkışı vardır.Alttakide üsttekinin kablolu hali.Erkek tarafını kablolu hale getirmişler yani.Alttaki biraz daha pahalıdır diğerine göre.Telefon hatlarını paralel yapmada kullanılır bu aparat.Bunu aldıktan sonra dışarıdan gelen hattının splitterın LINE girişine takacaksın.Splitterın ADSL çıkışı zaten modeme gidecek.Eğer bu aparatların alttakini alırsan erkek ucunu splitterın PHONE girişine takacaksın.üsttekini alırsanda ona iki ucu erkek ara kablo alman lazım.Çoklayıcının üzerindeki 2 tane dişi çıkışıda telefonlarına göndereceksin.Telefonlar ne kadar uzaktaysa onlara yetecek uzunlukta yine iki ucu erkek ara kablolar alacaksın.Yapman gereken işlem tam olarak bu...
Edit :
Eğer paralel yapmak istediğin telefon sayısı 2den fazlaysa şu aparatı almalısın :
-
splitter dan sonra böldüysen paraleli şimdi de splitterdan önce bölmeyi dene.. telefonu splitterdan önce veya sonra böldügünde sorun çıkıyordu ama hangisi hatırlamıyorum 2 ihtiml var işte dene bakalm bi
-
mIzah bunu yazdı:
-----------------------------
evdeki diger bir odayı paralel hat cektik ikinci bir telefon için yanlız ikisi birlikte çalıştıgı zaman net gidiyor nasıl bir çözüm buluruz buna çektigim paralelde de splinter kullansam olur mu yada başka bir yontemi varmı nasıl hallederiz.
-----------------------------ikinci telefon için çıkışı olan telefonlardan alın, splitterdan phone çıkışına onu takın, ikinci telefonu da o telefona takın sorun çözülür.
-
bize söylüyecek laf kalmamış sorunu çözmüşler :)
-
paraleli eski haline getirdim boyle ortalıkta cok kablo oluyormus olay tamamdır