Parite.B Zararlısının Silinmesi
-
Parite.B zararlısı öncelikle sistemdeki tüm .exe lere bulaşır bu zararlıları silmek için öncelikle gerekli olan.
-Avira Antivir Premium Antivirüs
-Unlocker - Silinmeyen hertürlü .exe vs silmeye yarayan silme programı.
Uygulanışı;
Avira ile Complete Scan yaptırılır sürekli zararlı bulmaya başlicak hepsine Delete'e basıp OK diyeceksiniz.Fakat Temp klasörü içinde bulunan 1-2 adet silinmeyen zararlı olucak onlarıda tarama bitmeden Unlocker yardımıyla siliceksiniz.Öncelikle Temp klasörünüze girdiniz (zaten silemediği için Avira sürekli uyarı çıkarıcak dosya uzantısını görürsünüz) Temp klasörüne gidin o klasörün içindekileri komple silin.Silinmeyenler olucak onları ise şöyle siliceksiniz,silinmeyen nesneye sağ tıklayın Unlocker ile açın Sil ve Tamam'a basın.Zaten bundan sonra kendini kopyalayamayacak ve Avira ile kökünü kurutucaksınız.
Sonunda ne olucak bilgisayarınıza yüklediğiniz her program zarar görücek onun için tüm programları bilgisayarınızdan kaldırın veya tekrar yükleyin.Ayrıca Windows cd'nizi takarak Başlat>Çalıştır>cmd>sfc /scannow yazarak sisteminizi onarın.
NOT:Temp klasöründeki zararlıları sadece Unlocker yardımıyla silebilirsiniz.Hiçbir antivirüs veya tool bunları silememektedir.
Kolay Gelsin - Avira..
-
Parite A,B,C üçüde bende var ve hiç bi programla antiyle (dediğin gibide dahil) silinmiyor..bütün hard disce format gerekli ordan oraya zıplıyo şerefsiz..ne yaptıysam olmadı..en çok parite a dan çekiyorum berba ötesi bişi ya..yazanın taa
-
Temp klasöründeki zararlıların silinmediği gibi sanırım bi klasör içindede silinmeyen zararlılar olabilir zaten asıl virüs kaynağı orda orayı sildiğiniz an kendini kopyalamayı bitiriyo ve rahatça temizliyebiliyorsunuz.Dikkat etmen gereken Avirayı kur silinmeyen hangi zararlılar tespit et onları Unlocker yardımıyla sil daha sonra temizlik başlasın..
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------
Temp klasöründeki zararlıların silinmediği gibi sanırım bi klasör içindede silinmeyen zararlılar olabilir zaten asıl virüs kaynağı orda orayı sildiğiniz an kendini kopyalamayı bitiriyo ve rahatça temizliyebiliyorsunuz.Dikkat etmen gereken Avirayı kur silinmeyen hangi zararlılar tespit et onları Unlocker yardımıyla sil daha sonra temizlik başlasın..
-----------------------------Denedim olmuyo..Sadece Parite C den kurtuldum A ve B gitmiyo azına tüküreyim böle işin ben
-
ben yaparım onu PM attım bi bak hocam.