Parol Ve Yan Etkisi Hakkında Tıp Mezunlarına Soru
-
Baş Not: Önce sanırım hastalığımdan bahsetmeliyim, 3gündür bademcik iltihabından zıbarıyorum... Doktor dün parol, klamiks bid 1gr ve rupafin(burnum durmadan akıyor) verdi, normalde iğne yapıcaktı, korkumdan ben razı olmadım.. Neyse konuya gelirsek; Parol isimli parasetamol yüklü ilacın terleme faktörü nasıl elimine edilebilir? Sıcak basması önemli değilde, aşırı terlemek çok fena... =| var mı yardımı dokunabilecek doktor mürid? Bu arada terle mikropları atarsın demeyin, yarın yolculuğa çıkıcam otobüsle ve o halde şeetmiyeyim... Eğer yoksa basitçe almayacağım ilacı ancak ateşimin çıkmasından korkuyorum... Teşekkürler :) dipnot: konuyu yanlış yere açmış olabilirim...
-
parol, hot tylol gibi ilaçlarda PARASATEMOL bulunur hemde büyde 95 civarında ... eğer parasatemol alerjin avrsa içme derim yoksa daha kötü olursun bu konuda deneyimli biriyim komaya kadar gider ... parasetemol ve penisilin testin varsa sorun yok yoksa dikkatli ol derim kardeşim geçmiş olsun ....
-
Yok parasetamol kullanabiliyorum ama bende terleme yapıyor, eğer terleme özelliğini kapatabiliyorsak parol kullanmaya devam edeceğim ama eğer olmuyacaksa başka bir ateş düşürücü tavsiye edebilirlermi onu soruyorum.. Teşekkürler =)
-
Ter atmak iyidir hastalıkta
-
Vücut ısısı normalin üstüne çıktığı zaman vücut kendini korumak ve serinlemeyi sağlamak için kendisini ıslatmaya başlar. Yani buna terlemek diyoruz. Ancak senin durumunda yüksek ateşin sebebi boğaz iltihabı olduğu için doğal sistem yetersiz kalır ve ekstra müdaheleye ihtiyaç duyar. Yani kısaca bütün ateş düşürücüler terlemeye yol açar.
Ancak unutmamak lazım ki ateş düşürücüler ateşin sebebi olan rahatsızlığı ortadan kaldırmaz. Senin için esas tedavi antibiyotiktir. Geçmiş olsun.
-
Valla yarın tuncelilere binecek binmesin, binen de insin :D Sabah kazan yakmakla uğraşamıycağım için duş fırsatım yok, neyse sorun özellikle yatakta meydana geliyordu, onu da atx power supply ve 2 fanla(pcdekileri söktüm zaten kullanmıyorum gelince takarım) hallettim, şimdi yatağın içindeki sıcak hava anında dışarı atıldığı için vücut terlemeye gerek duymuyo, ama fazla üşümemek içinde powersupply anakart bağlantı noktasına baskı anahtar yapıp yatağa koydum, k.çımı duvara verince fanlar kapanıyor :D abi beni boş bırakmayın ya :D
-
parasetamol yıllardır kullanırım bende terleme yapmadı ama vucutta vırus mıkrop yanı grıp gıbı ıltıhap gıbı problemler var ımmun sıstem savas yapar :) vucud ısısı yukselır ve feedback mekanızmasından oturu vucutu sıcaklıgı dengelenmelı o vucut bunu dengelerken sıcaklıgı sıvı ıle karısık olarak
ter olarak dısarı atar
-
karabudun bunu yazdı:
-----------------------------Vücut ısısı normalin üstüne çıktığı zaman vücut kendini korumak ve serinlemeyi sağlamak için kendisini ıslatmaya başlar. Yani buna terlemek diyoruz. Ancak senin durumunda yüksek ateşin sebebi boğaz iltihabı olduğu için doğal sistem yetersiz kalır ve ekstra müdaheleye ihtiyaç duyar. Yani kısaca bütün ateş düşürücüler terlemeye yol açar.
Ancak unutmamak lazım ki ateş düşürücüler ateşin sebebi olan rahatsızlığı ortadan kaldırmaz. Senin için esas tedavi antibiyotiktir. Geçmiş olsun.
-----------------------------
oy hocam kusruma bakmayın, sizin için başlayacaktım hepten sapıttım, evet antibiyotiği alıyorum sorunun çözümü o ama parol antipiretik özelliği yüzünden vücudun kışken, yaz hissetmesine yol açıyor ve terleme olayı ortam yanıyor hadi yavrum serinle biraz komutu vermesi yüzünden başlıyor sanırım... Ben yorganaltına girince havayla teması kestiğim için ortam ısısı 40'C civarında toplanıyor, ama v8cut bunu 50-60'C Hissediyor ve değim yerindeyse succuk gibi terliyor.. Fanlar sıcak havayı dışarı atıp içeri temiz hava girmesini sağlıyorlar... En büyük problemimim fanlar insan vücudunu değil pc soğutmak için yapıldılar, yani 2dakka dan sonra göğsümdeki kıllar buz kesiyor... Bu sorunu da Voltaj ayarlı adaptör çözdü, düşük devirde sabaha kadar açık bırakıcam... Neyse çok uzatmış olabilirim, telefondan yazdığım için göremiyorum toplamda ne kadar oldu diye... Ama buraya kadar okuduysanız dengim bir ruh hastası buldum demektir :D Neyse ben yatayım, yarın rahatsız edilecek yolcular var yada belkide artık yok :D