Parrot OS Açılış Problemi Ve Windows Üzerinden Ext4 Dosya Sistemine Erişim
-
Parrot os her açılışta bash ekranında user name ve pw istiyor. Giriş yaptıntan sonra tekrar bash ekranı açılıyor. Bu eski backtrackteki gibi startx yazıyorum her seferinde wm başlatılması için. Sebebi ne olabilir?
Ayrıca ext4 dosya sistemine sahip 60 gb lık bir alan var. Bu alana erişim içinde ya usbden live ya da bu parrot u açıp bunların üzerinden erişiyorum. Bir iki program denedim ama ya çalışmadı yada güven vermedi. Tavsiye ettiğiniz daha önce kullandığınız program var mıdır windows üzerinden erişim için.
-
GUI login istiyorsan "etc/inittab" dosyasini duzenleyip runlevel'i ayarlamalisin. runlevel'i 5 yaparsan gui login acilir.
Komut satirinda "runlevel" diyip mevcut runlevel seviyeni gorebilirsin. Neyse inittab'i root olarak actiktan sonra "initdefault" satirini bul. Id'yi 5 yap. "Id:5:initdefualt:"
Sonra yeniden baslat.
ComputerWolf tarafından 22/Eki/19 10:44 tarihinde düzenlenmiştir -
ComputerWolf bunu yazdı
GUI login istiyorsan "etc/inittab" dosyasini duzenleyip runlevel'i ayarlamalisin. runlevel'i 5 yaparsan gui login acilir.
Komut satirinda "runlevel" diyip mevcut runlevel seviyeni gorebilirsin. Neyse inittab'i root olarak actiktan sonra "initdefault" satirini bul. Id'yi 5 yap. "Id:5:initdefualt:"
Sonra yeniden baslat.
hasss... sen laynaksı nereden biliyon lan? :D
-
Rüyamda zuhur oldu.
-
buna tecrübe diyorlar :)