folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Parrot OS Açılış Problemi Ve Windows Üzerinden Ext4 Dosya Sistemine Erişim

Parrot OS Açılış Problemi Ve Windows Üzerinden Ext4 Dosya Sistemine Erişim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Erkek

Parrot os her açılışta bash ekranında user name ve pw istiyor. Giriş yaptıntan sonra tekrar bash ekranı açılıyor. Bu eski backtrackteki gibi startx yazıyorum her seferinde wm başlatılması için. Sebebi ne olabilir?

Ayrıca ext4 dosya sistemine sahip 60 gb lık bir alan var. Bu alana erişim içinde ya usbden live ya da bu parrot u açıp bunların üzerinden erişiyorum. Bir iki program denedim ama ya çalışmadı yada güven vermedi. Tavsiye ettiğiniz daha önce kullandığınız program var mıdır windows üzerinden erişim için. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

GUI login istiyorsan  "etc/inittab" dosyasini duzenleyip runlevel'i ayarlamalisin. runlevel'i 5 yaparsan gui login acilir.

Komut satirinda "runlevel" diyip mevcut runlevel seviyeni gorebilirsin. Neyse inittab'i root olarak actiktan sonra "initdefault" satirini bul. Id'yi 5 yap. "Id:5:initdefualt:"

Sonra yeniden baslat.

ComputerWolf tarafından 22/Eki/19 10:44 tarihinde düzenlenmiştir

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

GUI login istiyorsan  "etc/inittab" dosyasini duzenleyip runlevel'i ayarlamalisin. runlevel'i 5 yaparsan gui login acilir.

Komut satirinda "runlevel" diyip mevcut runlevel seviyeni gorebilirsin. Neyse inittab'i root olarak actiktan sonra "initdefault" satirini bul. Id'yi 5 yap. "Id:5:initdefualt:"

Sonra yeniden baslat.

hasss...   sen laynaksı nereden biliyon lan? :D

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Rüyamda zuhur oldu.  

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

buna tecrübe diyorlar :)

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
Toplam Hit: 1201 Toplam Mesaj: 5
parrot os farklı dosya sistemi erişim