Parti Sorunsalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ülkenin yönetimini şu an ele geçirmiş olan akpnin izlediği yanlış politikalara dur demek isteyen ve parti yardımı gören varoş kesim ve çıkarcıların sağladığı çoğunluğun önünü kesmek isteyen halk çareyi yüzde oranı yakın laiklik konusunda tartışma konusu yaratmayacak,Atatürkçü partilere oy vermekte buluyor.Seçim anketleriyle halkın kafası karıştırılmaya çalışılsa da 3 tane alternatif parti göze batıyor.CHP,MHP ve DYP.Bu seçimde bu 3 partide meclise girecek gibi gözüküyor.Fakat akpnin oy yüzdeleri yine medya ve işgüzar kişiler tarafından yukarı çekilmeye çalışılıyor.Akp konusu birçok diğer başlık altında tartışıldı.Bu başlık altında bu 3 partiye gözatalım.Avantajları ve dezavantajları nelerdir.Malesef bunların dışında akpnin yerini işgal edecek yüzdeye sahip parti yok.Chp'ye bakarsak tek artı yanı Atatürk'ün partisi olması.Parti yönetimini senelerdir işgal eden gelmiş geçmiş en antipatik siyasi lider olan baykaldan fazla umut yok.Senelerdir muhalefet yapması ve başbakanlık görevine hiç gelmemesi kafaları karıştırıyor.İkinci alternatif Mhp.Geçmişte ülkücülerin sergiledikleri aşırı milliyetçi davranışlar günümüzde fazla olmasada geçmişteki izleri silinmiş değil.Mhp kesimine sıcak bakmayan kesimde bu sebeple çoğunlukta.Fakat Türkiye'nin bayrağını,yönetimini,laikliğini korumakta şüphemiz olmadığından bu da ikinci alternatif.Fakat bu partide Devlet Bahçelinin sergilediği pasif siyasetten nasibini almış durumda.Ecevitle kurdukları hükümette Devlet Bahçeli siyasi açıdan varlık gösterememiştir.Şu an Baykal gibi kuru milliyetçi laflarla yetinmekte ülkenin geleceği hakkında umut vermemektedir.Üçüncü alternatif Mehmet Ağar.Derin devlet denilince akla gelen ilk isimlerden birisidir.Derin devletten zarar gören kesimin nefret ettiği bir kişidir.Gizemli bir kişi olmakla birlikte ülke yönetimine ne gibi katkılar sağlayacağı soru işaretidir.Bu 3 parti hakkındaki görüşlerinizi ve parti liderlerinin sergiledikleri performanslar,geçmişteki karıştıkları olaylar hakkında yazarsanız sevinirim.Nasıl tayyibin geçmişte ne haltlar çevirdiği ortadaysa bu 3 şahsiyet ve partileri hakkındada bildiklerimizi yazalım ki kafamızdaki soru işaretleri azalsın ve ülke yönetimine layık en uygun kişiyi seçelim..

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek
    bence tahribatça oy kullanmaya gitmeyelim protesto edelim :) eğer bin kişi kadar örgütlenebilirsek bi şe yapamasakta sesimizi duyurabiliriz en azından :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    oy kullanmamak akpye oy vermek kadar tehlikeli sonuçlar doğumakta chpnin başına adam gibi biri geçse onur öymen mesela kesinlikle oyum chpenindir...

l enfer c est les autres Sartre ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    bize sunduğun partiler ve başkanları bu sistemin birer parçasıdır.. Geçmişten bugüne neler yaptıkları ortadadır. Bunlarından çözüm beklemek ise çözümsüzlüğün kendisidir. Bence doğru olan ve olması gereken bu sistemin yıkılmasıdır. (cumhuriyeti kast etmiyorum)  ve  eşitliğin sağlanabildiği adil bir düzen kurulmalıdır... Bunun ismi nedir? :)

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

illa MHP,CHP,DYP ye oy vereceksiniz diye birşey yok BBPsi var BTPsi var,sol için IP si var DSPsi var falam yani : )

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hoca onlara vereceğine hiç atma daha iyi %2 oy alacak partinin akp karşısında ne gibi bir faydası olacak

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    BBP Bu aralar çok gözüme batıyor.Başta yobazlar tayfası sanıyordum bunu ama birgün Yalova temsilcisiyle bir banka sırasında beklerken geçen konuşmamız sayesinde biraz araştırmaya karar verdim.Hiçte sanıdığım gibi adamlar değillermiş,Bilimi ve milliyetçiliği sonuna kadar destekliyorlar.Bence adamlar sozum ona milliyetçi MHPcilerden bin kat daha gerçek milliyetçi...Ama Uğur Mumcu'yuda es geçemiyorum.Anapla BBP arasında kararsızım yani..

Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

Nick-o-teen bunu yazdı:
    ----------------------------- BBP Bu aralar çok gözüme batıyor.Başta yobazlar tayfası sanıyordum bunu ama birgün Yalova temsilcisiyle bir banka sırasında beklerken geçen konuşmamız sayesinde biraz araştırmaya karar verdim.Hiçte sanıdığım gibi adamlar değillermiş,Bilimi ve milliyetçiliği sonuna kadar destekliyorlar.Bence adamlar sozum ona milliyetçi MHPcilerden bin kat daha gerçek milliyetçi...Ama Uğur Mumcu'yuda es geçemiyorum.Anapla BBP arasında kararsızım yani.. -----------------------------

uğur mumcu değil erkan mumcu bbpninde mhpden farkı yok her şey laf bu memlekette partilerin yaptığı işlerin hepsi laf... 

l enfer c est les autres Sartre ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    sahi yav erkan mumcuydu dimi :)
    ya benım için isimler değil icraatlar onemli ondan pek tutamam isimleri aklımda :)iide partilerin hepsi lafsa biz ne yapcaz ? millet olarak cıkamayız ya cankayaya,tbmm'ye.. :)

Troubles'll come & they'll pass
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    acık konusayım ben CHP liyim. ancak chp nin genel baskanı olan baykaldan birsey beklenmeyecegini hepimiz biliyoruz. DYP ye ise acaba gozuyle bakmısımdır, taki orduya laf sokana kadar. benim askere laf atan adamla işim olmaz. ordu demek millet demektir ordu demek şeref onur demektir. boyle ucuz insanlarla isim olmaz. simdi buyuk bi ikilem arasındayım. biryanda CHP diger yanda gercekten birseyler basarabilecek yapıda karakterde olan Erkan Mumcu. ikilemin sebebi ise malum. sayın mumcu ya versem, akp ile basa cıkabilecek oy gucu olmadıgından sonuca etki edemeyecek. CHP ye versem iktidar bile olsa basında adam gibi biri yok(sada aqp den iyidir) henuz karar veremedim ama buyuk olasılıkla mumcu.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek
    bencede olayı sadece 3 parti boyutuyla bakılmaması gerekiyor. ben bbp ile geçen seçim döneminde tanıştım devlet belirli bir millet vekili olan partilere seçim yardımı yapıyor. ama bbp bu yardımı almayarak gelen parayı direkt olarak şehit derneklerine eşit miktarda pay etti. inanmadım başlarda ama biraz işi araştırınca bağış makbuzlarına varıncaya kadar gözlerimle gördüm. fazla oy alamayacaklarını düşündüm ve oyumu onlara vermedim ama bu seçimlerde oy oranları biraz yüksek çıkarsa anketlerde felan düşünmem

Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
Toplam Hit: 1425 Toplam Mesaj: 11