Partition Magic Sonrasi Dosyalar Acilmiyor
-
Merhaba,
Partition magic ile diski resize yapiyordum, tam yapilirken, elektrikler kesildi ve pc yeniden basladi ve partition magic sapitti. tekrardan ayni islemi yaptim, disk istedigim gibi bolunmustu.
ama problem burda basladi,
dosyalar oldugu yerde duruyordu, ama fotograflar,excel,word dosyalarinin bir cogu acilmiyor, dosyalar bozulmus.
partition magic 'i baslatmadan once defrag yapmamistim, o yuzden bazi sektorler, diger partition'daydi galiba o yuzden dosyalar duzgun acilmiyor.
su ana kadar yaptiklarim;
1.getdataback programi ile bilgileri kurtarmayi denedim, olmadi.
2.partition boyutlarini eski haline getirdim, olmadi.
3.simdide tek partition yapmayi deneyecegim.dosyalar d partition'da duruyor ama dosyalari acmak istedigim bozuk gibi gozukuyor ve acilmiyor.
ne yapmaliyim?
-
c ye sistemi yeniden kur
dene
partition magic ile ilgili bir ayari tekrar yapma
-
hocam mesajin icin tesekkurler, dosyalarda bozukluk var, o dosyalari baska bilgisayardada acamiyorum.
excel dosyasini aciyorum, sacma sapan yazilar cikiyor. defrag yapmadigim icin sektorler daginikti herhalde, resize yapincada, o sectorleri okuyamadigindan problem cikariyor sanki.
tam bilmiyorum bende, bilgiler onemli, sabahtan beri ugrasiyorum ama beceremedim.
baska ne yapabilirim acaba? -
:S
valla aklima baska birsey gelmiyor
sonuclari yazarsan sevinirim.
bozuk gozuken excel dosyalarindan bi tanesini gondersene bana
bakalim kurtarabilecekmiyim
-
hacı ben windowsun kendi disk yöneticisinden boş alan oluşturup partition la oraya böyüm yarattım sorun çıkmadı ama bu işlem sırasında elektrik kesilirse kötü oluyo :)